HDZ i SDP - Iz šupljeg u prazno![]()
HDZ
SDP
HSP
HSLS
HSS
HNS
Neću glasati jer nemam za koga
HDZ i SDP - Iz šupljeg u prazno![]()
KATASTROFA,ali što je još gore,nedavno sam bila na jednoj misi i između ostalog tokom propovjedi svećenik se dohvatio izbora...alooooooooooo
izbora...i naravno da je trkeljao pola sata o tome koja stranka je bolja,koja ima bolje programe,koja podržava vjeronauk i rađanje više djece...
došlo mi je da se išamarami odem vani,nisam mogla vjerovati...
Bozanića treba zakonom zabraniti,lik bi trbao biti premijer a ne kardinal![]()
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kako si me sada naljutio... čovječe![]()
dali uopćeš ti pratiš politku ?????
za vrijeme yuge smo bili dužni oko 4 milijarde eura, a danas smo dužni preko
30 milijadri eura.. zahvaljući hdz-ov vlasti.. što je to sanadar napravio ????
samo sebi trpa lovu.... nakupovao je satova u vrijednosti milijun kuna.. gdje su mu za to računi ? gradi jebeni most za 100 ljudi.... troši novce uzalud
stalno laže i krade kao cijela hdz-ova banda....
ajde neka stave vjeroanuk kao slobodni predmet u škole... pa ćeš vidjeti koliko će ih dolazi na sat.. pa čak i največi vjernici.... kakav porez ????
do 50000kn zarade nema poreza... sve iznad da... a onaj tko ima tolku zaradu
i ima love... pa neka plati porez... a to su samo tajkuni koji su se zna se kako obogatili... a onaj debeli šuker samo sere.... u svijetu se govori i priča kako se je hrvatska zadužila do grla... a ne , šuker priča kako je sve normalmo
idemo se dalje zadužitit... svi znamo što je crkva... i neka tako ostane.. a ne da se crkva mješa u politiku.... kao ni sport.. toga nema nigdje.. gdje si vidio da se sportaši mješaju sport, pa i crkva.... koliko danas penzionera skuplja boce da bi preživjeli... ???? to je hdz vlada...
gdje je sdp ocrnio domovinski rat ??? samo je rekao da ima puno žanih vojnih invalida ... koji ih jako puno....
Vjeronauk i marksizam. Sve je to "moralno političko vaspitanje" Sve na svoj način. I malo tko voli taj predmet
Vidiš ima nekih paralela. Meni sz recimo najzanimljivije slijedeće parole kojese mogu međusobno povezati u smislu psihološke istorvsnosti
Staze revolucije - Demokraske stečevine
Tekovine revolucije - Mlada demokracija
Protivnici socijalističkog poretka - Stoka sitnog zuba
Bratstvo i jedinstvo - Duhovna obnova
Historijska težnja južnoslavenskih naroda - Hrvarski stoljetni san
Sve se može raji prodat u datom momentu
Ima još toga......
ma sve sto je nametnuto( kao sloboda izbora)tak prolazi kod nas.A sto reci,ljudi su u vrhuski isti ,samo su kapute okrenuli i to one koje mozes nosit s lica i nalicja u dvije boje, samo i to ce se ofucat i trebat ce trazit nove, a do tada kak nam skroje..![]()
Zato što je to obećao napamet, a nije se u međuvremenu savjetovao sa stručnjacima.
Naime, smanjenje PDV-a za 2 postotna poena bi proračun trenutno dovelo do kolapsa, od kojeg bi se oporavljao mjesecima, pomoću novih zaduživanja. A efekt na stanovništvo se ne bi ni osjetio iz dobro poznatih razloga.
Dakle, smanjenje PDV-a da, ali ne pod svaku cijenu, jer bi moglo biti kontraproduktivno. Možda je bolje da nije smanjio. I ovako smo prezaduženi.
Povećanje plaća u Saboru je zanemariva stavka u proračunu. Pa kad se može,zašto ne.......![]()
SDP je obecao da ce si smanjiti place zastupnika pa nie (naravno da nie, kad je sad njima okus novca bio u ustima tss)...
enivej, kao sto rekoh, jako je nepovoljno da se promjeni vlast, jer ako dodje SDP, lijepa nasa ce samo propast, a zasto?
zato jer, kao prvo SDP se nebude mogo dogovoriti ko ce biti premijer, jel milanovic, il onaj celavi, kak se vec zove, onda ce se svadjati s svojim koalicijskim partnerima, jer opet, jel ce svako htjet svoj kolac pojest,
onda ce se svadjati s hdz-om jer kao ovi ono ovi ovo i tako ce proc sljedece 4 godine, a nasa zemljica ce biti u banani, bez igdje iceg...
Razmislite malo na taj nacin, a ne na to ko je sto reko, ko je sto lago, ko je sto ukro, jer u konacnici, svi su lagali, svi su krali...
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
i s ovim se mogu djelomicno sloziti.nebitno je ko ce biti na vlasti jer se stvari nece bitno promijeniti.ostanak HDZ-na vlasti znaci nastavak dosadasnje politike, a dolazak SDP-a na vlast znaci povratak na ono iz razdoblja koalicije 1999-2003.
sadasnja vlast je imala dobrih stvari,ali i puno propusta,.SDP nece donijeti nista novo,nego ce 4 godine na vlasti koristiti da optuzuje HDZ za te propuste i stalno se vrtimo u krug.
..nema povratka na staro,jer onda su bila neka pitanja prioritetna,kao sto je haag i sl.Istina je i to da se nece nist bitno promjenit ,jer nema se cvrstih argumenata,ak oces i programa.Kaj je ono solucija da najmanja mirovina bude 1500 kn.ma daj pa to i mala djeca znaju da s tim nemres prezivjet,kao i za trudnicko ,porodiljsko i ine stvari.Sve je puno obecanja,svakome kak bi pasalo,a sve je to neizvedivo,jer dug je prevelik,pa ni ulazak u Eu nas nemre spasit...nemamo vise kaj ni prodat,osim mozda ostatka ine,koji otocic po mogucnosti istru i tak...a krivca trazit,malo je kasno..zar ne.?![]()
Ajde da ne gadimo samo HDZ, moramo i SDP spomenuti:
Dakle. Za HDZ se više-manje znaju razlozi. A sad: Zašto neću galasati za SDP?
- Obećali reviziju privatizacije i kažnjevanje odgovornih, od toga ništa
- Obećali uvođenje poreza na ekstraprofite, naravno kita...
- Obećali pusta radna mjesta (da ne spominjem broj), moš mislit....
- Nastavili politiku HDZ-a glede privatizacije
- Obećali novi zakon o provatizaciji, al znamo kako je završilo
- Nastavili politiku HDZ-a glede prodaje banaka.
Da ne nabrajam dalje....
I ono što najviše zamjeram je "neproglašavanje ratnog profiterstva ratnim zločinom"
Znači HDZ je ratno profiterstvo izumio i implementirao, a SDP je blagoslovio.
I sad: Zašto uopće neću izaći na izbore?
Zato jer sve stranke ili barem one koje konkururaju za Sabor rade u interesu krupnog kapitala, a ne običnog čovjeka. Tko god dođe na vlast, štitiće interes krupnog kapitala i pri tome podmazivati sebe. Nisam katastrofičar, ali nažalost, demokracija je mrtvo slovo na papiru.
Hrvatski i ini narodi
Qurca vi ne znate....
Vi se zabavljajte predizbornim folklorom, a oni će brojat novce.
Vi se se okupirajte nebitnim stvarima, trošite novce na uvoznu robu, dižite kredite kod stranih banaka, plaćajte račune (uskoro) stranim elektro i vodo distributerima, kao što sad plaćate stranim telekomima.
Gledajte Big Brother i zabavljajte se tuđim životima, jedite junk food, a pogotovo onaj na kojem piše "izvorno hrvatsko" (kome samo to mogu prodat)
Raspravljajte o abortusu, rivi, podzemnoj u Zagrebu i sličnim pizdarijama, a oni će sve to promatrati i smijati se dok vi razbijate glavu s pitanjem "za koga glasati?"
Imajte svog Boga i svog ideologa i zadovoljite se svojim mizernim životima,a vlast će vam biti zahvalna što ste baš njih izabrali da budu "izabrani".
Moj savjet: Ostanite kući u nedjelju, otiđite na pecanje, šetnju, u bitiju, na misu, ovisno o afinitetu, i nemojte si dopuistiti da glasate za nekoga zbog koga ćete se za par mjeseci ili godina pokajati. A taj "netko" su svi. HDZ, SDP, HNS, HSP, H2O, H2SO4 itd.
@Drug Milekonačno
i btw. kad već pričate o vjeronauku, evo vam informacije iz prve ruke. Vjeronauk je izborni predmet i nije obavezan i djeca su, bar u Karlovcu, pametnija od mnogih i ne izopaćuju one koji nedu na vjeronauk. Njima to nije bitno, bitniji su im njihovi međuljudksi odnosi. Jednog dana možda u ovoj zemlji bude opet bitno kako radiš, a ne tko si. Tog dana ću i ja izaći na izbore.
Edit: Dodao sam još jednu opciju u anketu
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Iskreno ako HDZ dođe na vlast idem natrag u EU i jebe mi se živo za ovu državu. jer več mi je punk k**** slušati priče Sanadera koji je radio vani i zna ljude i firme skojima je u ove 4 god. sklopio ugovore i te pare su nestale, dajte ljudi di su nestali 100 mil. kuna ?????
Ajmo daj te odgovor, Sanader ga nema, jer zna di su pare otišle... I evo još jednom neka se cijela HDZ ekipa goni tamo od kuda su izašli. Šeks je na mojoj crnoj listi mržnje jer ga ne volim kako je izdao narod i pokrao dosta toga da se ne zna di su pare, svi tajni računi i dragulji koja je naša imala je nestalo....
Ma HDZ je za mene naj veči MOGUL laži i prevare, SDP je još ptičica za te stvari jer nemaju toliko organizirane specijalce za krađu kao HDZ !!!
Za oni koji kažu da neče ići glasat ma joooj te spike mogu dijeca pušit HAHAHHAAA, veči bullshit u mom životu nisam čuo.. To znači da se nekima živo j***e za Hrvatsku... E meni se ne jebe za Hrvatsku jer volim ovu državu jer sam Hrvat, jer sam spreman dati glasa i reći NE i DOSTA KORUPCIJE !!!
tako je.idemo dalje!
Bookmarks