zvuči dobro, ali kako će to funkcionirati u praksi, budući da studenti uglavnom nisu vlasnici fiksnih linija nego njihovi roditelji.
zar se onda broj prebacuje na njihovo ime?
Evo i novosti za studente.
Svi studenti kojima je dostupan Metronet mogu sklopiti ugovor sa Metronetom sa značajnim popustima.
MetroCARNet usluga Vam omogućuje pristup Internetu brzinom od 2Mbps/384kbps, neograničen internet promet, te najpovoljnije telefoniranje, za samo 100 kn mjesečno!
Zadržite postojeći telefonski broj ili od Metroneta besplatno zatražite novi.
Osnovnim paketom usluge MetroCARNet dobivate:
- Pristup Internetu (ADSL2+) brzinom 2Mbps/384kbps
- Jednu telefonsku (analognu) liniju i jedan telefonski broj
- Neograničen internet promet preko CARNet mreže za samo 1 kn mjesečno
- Najam modema
Povećanje na brzinu od 4 megabita je dostupno za dodatnih 50 kuna mjesečno, a uvođenje dodatne telefonske linije je 20 kuna (ili besplatno ako prenosite postojeći broj na drugu telefonsku liniju). Flat Voice je 70 kuna.
Znači telefonska pretplata + 4096/512kbps ADSL2+ + Flat Internet = 150 kuna.
Po meni je sve to super, ali ima jedan problemčić. Naime ne znam kako ću konfigurirati portove ili složiti si automatsko spajanje s obzirom da se radi o VPN konekciji te moraš stalno kad god se hoćeš spojiti "birati" vezu. A i tko zna što blokiraju.
U svakom slučaju budem vidio, ništa me ne košta jer je prebacivanje sa MetroCarneta na Metrobroadband besplatno.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
zvuči dobro, ali kako će to funkcionirati u praksi, budući da studenti uglavnom nisu vlasnici fiksnih linija nego njihovi roditelji.
zar se onda broj prebacuje na njihovo ime?
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
meni stvar odgovara, samo što metronet odugovlači sa dostupnošću
Heh...a čujte...trebate samo jedan potpis.
Student ne mora biti vlasnik priključka, nego se koristi samo CARNet acc. za pristup. Nema nikakve druge provjere.
Ah da. Zaboravih URL:
http://www.carnet.hr/metrocarnet
Gledaj to ovako. Metronet nudi uslugu, Carnet nudi flat za 1 kunu. Dakle telefon normalno koristis kao i kod Metroneta, a za Internet koristis VPN i Carnetovu autentikaciju. Jedino sto ti Carnet omogucuje je osim flata,dod. telefonsku liniju za 20 kuna i povecanje brzine na 4 megabita za 50 kuna. Sve ostalo je prakticki identicno Metronetovoj ponudi.
Ne trebas nista posebno podesavati za telefon. Ugovor potpisuje vlasnik linije, a ti samo koristis svoj Carnet acc. za spajanje na Internet.
mislim da sad kužim.
samo me zanima još jedna stvar: mogu li ja uzeti samo promet tj. flatrate od CARNeta ili baš moram imati metronetovu mrežu dostupnu i uzeti cijeli paket?![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
ovo je jako dobro... ali je problem dostupnosti metroneta![]()
LOL...to bi sviNe, ne možeš. Piše da je uslugu isključivo moguće koristiti u područjima pokrivenima Metronet mrežom.
A blokira li carnet sve one lijepe blagodati interneta kao što je p2p?![]()
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
E vi'š to ne znam. U svakom slučaju ja uzimam pa kad dođe javim kako funkcionira. Zasad ne znam kako prema ovoj metodi spajanja konfigurirati to niti da li je moguće spojiti više korisnika istovremeno.
Jel mogu preci na tu uslugu vec postojeci korisnici metroneta?
Da, mogu. S tim da nisam siguran da li možeš prebaciti se ukoliko si pod ugovornom obvezom, ali za to se raspitaj kod korisničke službe.
EDIT: Evo ga, nazvao sam ih i konačno će mi poslati papire za MetroCARNet uslugu, pa za jedno 2-3 tjedna konačno budemo i to isprobali i vidjeli kako radi.
Zadnji uredio T-Maca : 26-11-2007 u 11:48
Evo zvao sluzbu za korisnike i vele da moram platiti 209kn penala i mogu preci na metrocarnet.
DA to su i meni danas rekli, jer su zabunom mislili da sam ja vec MetroBroadband korisnik, a trazio sam ukljucenje MetroCARNet usluge.
i...ima li kakvih novosti? kolko se ceka ukljucenje, imam max adsl, i mislio sam prec na iskon duo, i sad vidim ovo... jel se mogu vise kompova spojit preko wlana u isto vrijeme koristit? onda, nis ne kuzim to za carnet, metronet..u cemu se sad razlika između ovog za 99kn i obicnog metroneta od 170kn osim u cijeni za flat internet...jel probao tko, jel pouzdano , puca veza il nesto? meni je dostupno pa gledam...vec sam mislio iskon duo uzet, pa se dvoumim sad..
bio nekad oglas...
Usluga MetroCARNeta je uvedena tek prije tjedan dana, tako da ne očekuj ikakve konkretne usporedbe i recenzije prije Božića...
Drugim riječima, baš i nismo nešto oduševljeni?Zar tjedan dan nije dovoljno za nekakvo mišljenje?
Nije uvedena meni, nego je uvedena u ponudu Metroneta. Meni stiže tek oko Božića ako se ovi udostoje i pošalju mi ugovor sutra![]()
A još smo tek tu...![]()
Ah eto saznao sam da se ipak može spojiti više korisnika. Ne znam još kako, ali kad dođe...
kolko dođe prikljucak telefona kod njih?
Jel se ja racunam kao novi korisnik pa nemoram platit prikljucak ili?
Ako si Metronet korisnik onda trebaš platiti prijelaz na MetroCARNet 200 kuna. Ako nisi Metronet korisnik (nego si recimo T-Comov ili Optimin) onda plaćaš instalaciju za oba 450 kuna (uključena cijena instalacije, aktivacije i žičanog modema). Za WLAN ti je dodatnih 99 kuna. Instalaciju ne plaćaš ako potpišeš ugovor na godinu dana, a za dvije dobivaš WLAN i 1000 kuna popusta besplatno (vrijedi samo za Metro2Fast, a ne i MetroCARNet).
Je nemam prikljucen telefon u toj kuci u Zagrebu
Bookmarks