HDZ
SDP
HSP
HSLS
HSS
HNS
Neću glasati jer nemam za koga
Lijepo si to srocio, a sto je sa IV. i V. izbornom jedinicom? oni nisu bili u ratu?
Kao sto vidim imas 16, godina, u ratu niti si luk jeo niti mirisao. Rat je prosao, problem je u tome sto su hrvati hvala bogu bili slozni 90. 91. godine, nakon toga, postali su samo hrvati. HDZ nije sam obranio hrvatsku. Ljudi su je obranili, oni ljudi kojima je HDZ mnogo toga oduzeo. No dosta o proslosti, ti si mlad pa bi trebao gledati u buducnost, jel tako? Sto nam je ponudila RH 2007. godine? Nista bolje od 2001. ili 1995. godine. Mladi su bez posla, ne mogu naci adekvatan posao. Mito i korupcija je na svakom uglu.
Hrvatska mladez? hrvati i hrvatice? zabavljaju se melodijama neprijatelja (91.godine je bio neprijatelj), zaboravili su na sve. Nemaju posla, studiraju, nakon studija ili idu iz zemlje ili se bave necime za sto se nisu skolovali.
Sto nudi RH obicnom gradjaninu? Znas li onu parolu iz filmova sto obicno pise na policijskim automobilima, "to serve and protect", sto mozes kao gradjanin ocekivati od policije? nista, adekvatnu zastitu ni u ludilu. Mozes ocekivati, punjenje drzavnog proracuna raznim glupim prometnim kaznama. Ne mozes ocekivati da ukoliko netko pljacka tebe i tvoju obitelj u tvom domu da ce policija adekvatno reagirati i spasiti tebe, tvoju obitelj i imovinu. Stoga policija je na razini Burkine Faso.
Vatrogastvo? eto jadni momci poginuli, nitko ne zna zasto, ljudi dobre volje pomazu u gasnjeu pozara i na tome ostaje. Sluzba kao takva radi puno bolje od policije. Stoga zastitu od kradje nemoj ocekivat, od pozara mozes.
Zdravstvo? odes u bolnicu na operaciju slijepog crijeva, budis se bez noge. Vozis zenu na porod, djete ti umire, nitko ne zna zasto. Imas malenu djevojcicu bez ruke koja nema ni 1% prava kao invalid. Ukoliko ti je potrebna opracija, djeluju euri, kune, dolari...
Razina: Afganistan, Iran, Turska...
To su elementarne usluge koje ocekujes ukoliko zivis u civiliziranom svijetu, a da ne ulazimo u detalje.
Vidim da ne znas nista o gospodarskom programu,naime kako je Argentina jednom davno bankrotirala, i kako je tamo i danas jad i bjeda, na takvom putu je i Hrvatska.
HDZ zna da taj je put neizbjezan, pitanje je samo godine kada ce se to dogoditi, stoga prica o ukidanju PDV-a, smanjenju "poreza" kako bi Vama bilo bolje. Da smanji PDV sa 22% na 11%, to je velika praznina u drzavnoj blagajni (koja puta 100 nije dovoljna da vrati cijeli dug), stoga mora to negdje namirit, sto radi? dize uvozne poreze, poreze na mljekarstvo, potrosacke poreze bankama, banke dizu svojim korisnicima (hrvatima) i gdje smo? nigdje, same shit again.
Porez na kapitalnu dobit? Vozac kamiona Luka Rajic (bivsi vlasnik Dukata),inace tokom rata zaradio za Dukat, prodaje tvrtku na burzi i ne placa ni lipu poreza. Baka ne placa porez sto prodaje med na cesti, ide u zatvor.
Nemamo se sto vrijedjati, mozemo samo iznositi cinjenice koje bole, a cinjenice su takve da pokusajmo drugima dati sansu, dr.Ivo Sanader si je samo kupio satove, sredio stan i pronevjerio tko zna koliko novaca (ja osobno znam za pola milijarde kuna).
Eh da, ako cemo po nacionalnim osnovama, g.Sanader je spremio Gotovinu u Haag, g. Sanader i Seks su od Glavasa napravili to sto je, Hrvatska nema heroje, g.Sanader i gdja. Kosor skrivaju popis branitelja, jer da smo imali toliko branitelja koliko je na listi, Vukovar nebi pao, rat bi zavrsio jos brze nego u Sloveniji.
Rekao bih svima koji razmisljaju o izlasku na izbore, tj. rekao bih im citat jednog iskonskog hrvata g. Stjepana Radica : "Ne srljajte kao guske u maglu.."
E stvarno... Sad vidim da 70% ljudi u ovoj državi nema pametnijeg posla nego se prepirat...Uostalom to nam je i jedino u krvi svima.. Ak smo kod toga onda bi svi trebali se osvrnut u prošlost, pa eventualno se malo vratit u 42 g.
bolje vam je da se osvrnete na stvarni svijet u kojem živimo a ne da se na ovom forumu prepirete ko klinci u pijesku! Vani vam je ustvari stvaran svijet...
A ne u kući pred monitorom...
1.imam 16 godina ali mi roditelj(branitelj)priča sto je bilo u ratu
vidim dokumentarce(neki dan sam gledao film gdje mi oca od prijatelja tuku SRBI bezrazloga. Vojnik pita samo jes li ubio druga xy ovaj odgovara nisam i onda serija udaraca i tako 14 min.)
2. mladi su bez posla jer im se neradi
primjer su ti oni studenti koji iza npr ekonomije upsuju jos jedan faks. nezaposlenih je vazda bilo i vazda će biti
3. o policiji sve najgore od mene jer sam i na svojoj koži osjetio(bolje reć neosjetio) njihovu korumpiranost
4. vatrogasci. nesretan slučaj. istina da se hrvatska samo brani od požara od dvd-ova ali jbg. kad je bio ovaj veliki požar u dubrovniku ovo ljeto i ja i moji frendovi smo posli bez razmisljanja gasit a moglo nam se dogodit isto kao i onima na koranatima-gasili smo u japankama i kratkim majicama i gaćama
5. daleko smo mi od argentine koja je bankrotirala
ja sam da se uvedu porezi veći ali i da srazmijerno kako rastu primanja da rastu i porezi(da neplaća jadna čistaćica isti pdv kao i tajkun vlasnik naftne kompanije naprimjer)
6. sanaderu jedino zamjeriam za gotovinu i glavasa i tu se i drugim ljudima zamjerio jako ali kao sto sam rekao ja(moji doma) ne glasaju za sanadera nego za hdz tj. hrvatsku
pozdrav
iPhone je tu....
e ovak pitanje je za koga cete glasat,dakle kolko je meni poznato punoljetni mogu glasati.Dakle morat ces se strpit za svoje pravo glasa, a ne iznasati zelje tvojih bliznjih.I kao sto moj frend ,apolitican veli..citiram-a glasovanje, glasanje, biranje , hvala ne. Ja sam totalno apolitična osoba. Za lopove ne glasam, a drugih nema. Mene su učili da je politika kurva, a ja s kurvama nemam posla.-kraj citata..
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
@ Beetleman,
Argentinski slucaj nije bas prikladan u ovom kontekstu jer je ipak bila sistematski i organizirano guzena zbog politickih razloga, dok je HR i svaka druga mala zemlja u takvom polozaju cisto zbog kapitalisticke / imperijalisticke naravi poslovanja u danasnjem svijetu.
@ Metak001
HDZ nazalost ima stabilno biracko tijelo koje ce glasati za njega bez obzira dal padao snijeg, tuca ili sjekire. Neke su stvari jednostavno urezane u kolektivnu svijest tog dijela populacije. Koji god program imali, koliko god generala zatvorili, koliko god ljudi opljackali, stanje ostaje isto.
Da bi se pomaknuli unaprijed prvo moramo otici dva koraka unazad i cekati da taj dio glasackog tijela nestane. Tek onda cemo dobiti nekakvu biracku etiku i dovoljnu inteligenciju da se glasa za nekoga na osnovu programa, a ne zbog glupih personifikacija.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
o, milo moje.. :tapsapoglavici:
javi mi se kroz dvije godine kad zavrsis srednju i krenes trazit posao.. ili kroz 6 godina kad/ako zavrsis faks (u roku) i krenes trazit posao.. doduse, mozda na temelju tate branitelja, jos pogotovu ako je u hadezeu, odma dobijes posao.. a ako ti se nece raditi, kao sto se ni vecini nas mladih ne radi, onda ce te izvlaciti to sto ti je tata bio u ratu..
mislim, cekaj malo.. moj caca nije bio na ratistu. zasto? zasto je radio u ini i imao radnu obvezu!! bio je na terenu u ivanicu, ivanic zracnom linijom nije daleko od siska, a svi znamo koliko su sisak tukli.. nije imao oruzje+nije imao skloniste (imali su neke portabl kontejnere)+bio je na bombi nafte i plina. mogao je poginit jednako kao i svi ostali na ratistu. i sad sam ja manje vrijedna i manje sam hrvatica zato sto mi caca nije imao pusku?! i moj caca je manje vrijedan. ma mi smo zadnji sljam, kuzis, al oni koji su pred rat pobjegli van, e oni su stoputa vrijedniji i veci hrvati od nas, oni imaju pravo glasa, a mi smo komunjare..
o, da, oftopicarim!! but hey, ovo je cetaona!!
sve sto sam si u zivotu priskrbila, priskrbila sam si vlastitim radom i znanjem. nisam upadala na faks i u srednju na temelju cace branitelja. nisam dobivala posao na temelju veza i plavih kuverti.
yebeni faks sam zavrsila u roku. i onda skoro godinu dana bila na burzi. zakljucak: nisam radila jer mi se ne radi!! o, kako poludim na to!!
jer je diskriminacija. jer sam ja manje vrijedna. jer ljudi koji su na pozicijama na kojima jesu zahvaljujuci politici (konkretno hdz - u) mene imaju obraza traziti 5000 eura da me zaposle na mjesto odgojitelja!!
i onda mi dijete od 16 godina ima obraza rec da nemam posao jer mi se ne radi???
isuskrist..
![]()
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Ako se sutra zarati.. moja mala sta cemo ja i ti.. vrata zaključati, prozore zatvoriti, spustiti zavjese, ostat ćemo kući i ljubiti se.... a kada počne pucati,. preko glave ćemo se pokriti, ispod male dekice ja i ti i zvjezdice, grickat ćemo grođžđe, čekat ćemo rat da prođe....vodi me na ples, ćiribiribela moja malal....( BD-Goran Bregović)![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
..."luna" smiri se dušo![]()
...pusti nek ide kak ide, rekla si svoje, kao i ja, a na ovo od cavtata aka. metka bi mogao svašta reći al neću...šutim...
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 20-11-2007 u 00:23
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
negdje u tvome adresaru
pod slovom B je moje ime
prekrizi ga nocas i stavi
krst pepela i krst tisine
ako ima Boga![]()
Zadnji uredio xlr : 20-11-2007 u 00:24 Razlog: nadam se da je sve sređeno, nećemo se svađat zbog politike
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
na ovakve teme izleti.. i ja sam par puta pobrisala ono sto sam u afektu napisala.. em je iz slavonije, nije ni njemu bilo lako za vrijeme rata.. pola moje familije je iz slavonije.. puno ih je bilo na ratistu.. neki su i poginuli.. al mi smo svi komunjare, jer ne damo da nam hdz maze oci.. metku nitko nije ravan, jer on mrzi sve srbe..
![]()
sto cete jednog dana rec djeci kad ce vas gladna kruha traziti, a svi im necete moc dat, jer vas je hdz odveo u propast?
recite im: "duso moja, sto si nezahvalan/a, gladuj i suti, imas hrvatsku!!"
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
svasta se da procitat...
neki kažu , slušaj Brenu
neki kazu hapsi Boru
ma koga da
slusam ja
u ova sugava vremenaaa..
nekako je ova tema od početka bila osuđenja na prepucavanja...
tj na razna "svađanja" oko politike i stranki...
makar mislim da to T-maca baš i nije htio...
Ljudi svašta napiši u afektu. ali opet, treba malo razmisliti prije nego se nešto napiše...
A to tko će za koga glast, ovisi o samoj osobi i njenom viđenju politike/stranaka...
A to da je netko bio u ratu ili nije pa je zbog toga manje vrijedan ili da je doselio od nekud drugjde i živi ovdje stalno, pa je onda još manje vrijedan, to su po meni shranja...
@La Luna: da, slavonija je još najgore prošla... dok u nekim krajevim nije bilo ništa... a zamisli kako je tek u Bosni bilo...(a na forumu ima i ljudi od tamo)
sad će stamp1 uletiti i reć da svi iz BiH vrate nazad u nju...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
hehe
al realno , sta mene zanima sad kak je u bosni bilo?prvenstveno gledam kaj je u mojoj zemlji bilo . Napali su nas , kolko mrtvih je bilo , pa ono s Vukovarom , pa raketiranje Dubrovnika (kolki prikitivni čoban zatucani moras bit da takav grad ides unistavat) i slag na tortu raketiranje B.Dvora ... grrrrrrrrr
no skrenuo sam s teme.ima u toj drzavici Hrvata ,a mislim ima i u Njemačkoj Hrvata pa ne brinemo sad oko Njemačke![]()
Ico.. jao, kud si jos i bosnu upleo..
znam da si iz bosne.. znam da te boli sve sto je bilo.. ni manje ni vise nego mene ciji su korjeni u slavoniji.. svaki rat je sranye, i nikome nije bilo nit bolje nit gore, iako se neki trude to tako prikazivati!!
ali ja ne mogu shvatit.. hrvate iz bosne.. koji velicaju hdz i njofru.. onaj isti hdz i onog istog njofru koji se isao igrat boga i dijelit i prodavat bosnu!! onog istog njofru koji je vikao da u bosni nema hrvatskih vojnika dok mi je sogor bio u orasju bez ikakvih obiljezja na uniformi! mogao ga je upucat i srbin, i hrvat i bosnjak!
ja ti necu rec da se vratis u bosnu, nit cu to rec ikojem civiliziranom bosancu ili hercegovcu. postujem one koji I MENE POSTUJU!! ako si dosao negdje gdje nisi rodjen, prilagodit ces se! a neces taj kraj, te ljude i kulturu prilagodjavat sebi. a masa bosanaca to radi.. takve stamp salje nazad.. i tu ga bome podrzavam!!
da i moj je bratic bil tam s tvojimnevidljivim ,nepostojanim...ma daj kaj se uzrujavat sad i potezat to.Nek glasa svak sa svojom glavom i savjesti ,naravno ako je imaju,jer i ona se danas jeftino moze kupit...
![]()
Baš Ico, gdje nađe Bosnupušti je ća
Čitam, čitam.. Zanimljiva stajališta, neki postovi su vrlo kvalitetni, a mišljenje dijelim sa Lunom. Nije da obožavam politiku, ali baš zato čitam ovo i gledam "kako to ostali vide". Ja samo hoću posao u struci sljedeće godine kad diplomiram. Valjda ne tražim mnogo..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
@La Luna: ali imaš i onih koji misle drugačije, tj ne veličaju "napomenute".![]()
no dobro... nećemo dalje u off...
ma ova tema ja davno otišla u off
što vi mislite tko će pobijediti?
jeste vidjeli onu reklamu od SDP-a? onu sa bakicom?
nekako me podsjeća na jedan La Lunin post u ovoj temi...
@xlr: ma pusti ti Istu ća![]()
(kad su se neki raspisali o ratu, a dobro se zna da su hrvati u susjednim zemljama bili pogođeni politikom iz Hrvatske)
(makar, nemoj ju pustit ća. sviđa mi se Motovun(ful je miran) i onaj restoran Zigante
)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
@xlr.. da, ni ja nisam trazila mnogo, samo posao u struci.. pa vidis, ispalo je da mi se ne radi.. tako ces i ti, neradnice jedan lijeni bezobraznisalu na stranu, pazi za kog ces glasat, mudro biraj, pazi da ti je poznanik u toj stranci, a onda ces lako do posla
ne ponavljaj moje greske
@ico.. jesi vidio, svi vicemo kako su hdzovci lopovi, a mene ni namje ni vise okro moj sdp.. ukrali su mi ideeejuuusad ih moram ic tuzit, potrazivat autorska prava
![]()
Ico, mislim da nije osudjena tema na prepucavanje, nego na raspravu. Nazalost takvih rasprava nema u nasem parlamentu, da ih ima mozda bi bilo i bolje!
2rospaya: nije bas bila neka usporedba,no htio sam samo dati do znanja da nam se "stecaj" - "bankrot" smjesi na vratima.
2luna: os me zenit (2.put) ?lol
citat jednog naseg clana : "(moji doma) ne glasaju za sanadera nego za hdz tj. hrvatsku"
tvoji doma su isto stari (vjerovatno na tvoje godine mladji) od mojih doma, znas svi oni su ti prije 27 godina "glasali" ne za Tita, nego za bratstvo i jedinstvo!
Takav mentalitet je ostao. Mi nismo imali pravu demokraciju i dobro je rekao pokojni predsjednik Tudjman, svi smo mi stoka sitnog zuba kojim mogu upravljat takvi poput Tita,Tudjmana, Sandera i ostalih.
Znas sto je tragicno u tome? to sto mladi umjesto da preuzimaju nove politicke smjerove, kapitalizam, demokraciju, liberalnost, da idu prema zapadu, oni se okrecu prema istoku, stoga postaju i licemjerni, jer slusaju i neprijatelja i svoje kod kuce, glasaju za hdz... danasnja djeca zaboravljaju pravi narodnjak 90-tih " bit ce mesa, k... cemo hrvat" pjevali to momci i to ne u X. izbornoj jedinici, nego IV. i V. izbornoj jedinici. Stoga nisu samo tvoji propatili.
Ja sam rodjen u Zagrebu, tehnicki rata nisam ni vidio, al nisam vidio ni svog oca od 90. godine pa skoro do Oluje. Dali to znaci da sam manje hrvat? da ako ne glasam za hdz da sam manje vrijedan?
Postoji puno cinjenica koje vas ne uce u skoli a ni kod kuce (a za to su krivi opet ovi na vlasti koji rade takve programe). Pa da ti natuknem par cinjenica za tu 91. koje si se ulovio, ne znam dali si tada rodjen uopce?
Cinjenica broj 1: dok su se u Vukovaru borili do krvi, ostatak Hrvatske nije ni znao da je u ratu, moj dobar prijatelj Vukovarac kaze da nisu vjerovali dok su gledali na TV-u kako se ljudi kupaju na moru, secu po parkovima, a njima JNA sa cetnicima razara grad.
Da Tudjman je mogao pomoci Vukovaru, mnogi su mi rekli da su ga mogli obraniti uz malo volje, no tokom obrane Vukovara u tjeku su bili pregovori sa Srbijom i Europom, stoga je ispalo tako kako je.
cinjenica broj 2: znas li da je pokojni Ivica Racan napravio veliki posao u skupstini SFRJ na zadnjoj sjednici? naime sadasnji predsjednik drzave Stijepan Mesic je bio predsjednik predsjednistva, i ustavnim pravom (Tito ga je donio) Racan koji je bio sef hrvatskog izaslanstva u skupstini iznjelo je akt o odcjepljenju iz Federacije. Naravno Milosevicu se to nije svidjelo stoga je poceo trabunjat u skupstini, gdje se nasa ekipa demonstrativno digla komentirajuci da ne zele slusati ta srpska sranja.
cinjenica broj 3: znas li gdje je Tudjman pogrijesio i zasto se njegva vlada nasla u krizi tokom Oluje, tj.zasto su Stipe Mesic i Josip Manolic kao i drugi izasli iz HDZ-a? Zato sto je imao fiks ideju o spajanju hrvatske s bosnom, tj. podjela bosne (cuvena maramica).Da, to nitko ne zeli priznati, no mi smo usli u teritorij BiH kako bi sprijecili napade s njihovog teritorija na Hrvatsku, te osloboditi Hrvate,a kasnije pripojiti taj dio. To nije proslo.
Ima jos takvih cinjenica, na svakom uglu. Rat je bio prljav, problem je u tome sto hrvati su bili slozni za napraviti drzavu, samo nisu slozni je voditi, svako gleda svoj djep.
Bookmarks