Da li tko ima iskustva sa ove dvije torbe case logic slrc 400 i lowepro slingshot 200aw? Dvoumim se između ove dvije i eventualno lowepro mini trekker aw.
Za sad nemam baš opreme za svoj eos tako da što se tiče mjesta biti će ga na pretek.
Da li tko ima iskustva sa ove dvije torbe case logic slrc 400 i lowepro slingshot 200aw? Dvoumim se između ove dvije i eventualno lowepro mini trekker aw.
Za sad nemam baš opreme za svoj eos tako da što se tiče mjesta biti će ga na pretek.
Ovo sto navodis ovdje su prilicno velike torbe. Pogotovo ako imas samo tijelo i jedan objektiv. Slingshot 200 i mini trekker pro su ruksaci u koje stane ovece tijelo, 3 - 4 objektiva (od kojih 2 mogu biti i vecih dimenzija), bljeskalica, filteri i sva ostala oprema koju nosis sa sobom (dakle, sredstva za ciscenje foto aparata, sjenila, prstenovi, memorijske kartice, card reader...).
Po meni nema bas previse smisla sa sobom vuci povecu torbu (ruksak) koji zjapi prazan.
Case Logic slrc400 ne znam sto je, ako moze kakav link ili slika.
Osobno sam od Case Logica koristio slrc3:
http://www.caselogic.com/large_slr_c...?modelid=54527
Sa nevedenom sam torbom bio izuzetno zadovoljan. Case logic nije neko zvucno ime u foto svijetu, ali im je kvaliteta proizvoda doista na razini i od mene dobivaju samo pohvale. Cijenom su povoljniji od konkurencije a za foto aparat nude isto, vrhunsku zastitu i portabilnost.
Koristio sam i Lowepro trekker mini pro. Radi se o vrlo polivalentnom ruksaku koji dopusta kvalitetan smjestaj poprilicno puno opreme (vec sam gore naveo sve sto stane), a pored toga nudi korisniku i onaj prednji tobolac u koji stane do litra pica, par sendvica, kapa, rukavice i jos kojesta, sto odlicno dodje ako putujete ili idete na dulje setacke ture i sl.
Slingshot 200 je odlican all weather ruksak, po mome ukusu pomalo prekricav i rigidan i ne ostavlja bas puno mjesta za ista osim foto opreme (imao ga priliku raskopati i pokusati prilagoditi svojim potrebama).
Od ovoga sto si predlozio moja preporuka ide Lowepro mini trekker pro.
Jedina opaska (koja je subjektivna) jest da nema toga ruksaka koji po upotrebljivosti i dostupnosti foto opreme prilikom koristenja moze nadmasiti "reporter torbe". To je moja navika jos od koristenja FM2 i F90.
Stoga sam ja podjelio i prodao sve sto sam imao i sada sam na, meni osobno idealnoj torbi:
http://www.lowepro.com/Products/Shou...zo_190_AW.aspx
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
[img=http://img510.imageshack.us/img510/2339/0fotoopremaay7.th.jpg]
Uvijek se nešto unutra može staviti.
http://www.caselogic.com/case_logic/...?modelid=57080 Evo to je taj case logic ruksak. Pa za sad imam dva objektiva, fotić i stativ. I meni se čine možda prevelike ali kasnije nikad se nezna. Najviše slikam po prirodi tako da mi ruksak ili nešto kao sling puno bolje odgovara nego ove reporter torbe.
Ovaj Case Logic izgleda vrlo solidno.
Naravno tu se radi upravo o onome sto sam spominjao. Imas mjesta za foto aparat i opremu i laptop, a sve ostalo moze se zaboraviti. Nekada (pogotovo u prirodi, pjesacke ture, planinarenje...) je vrlo lijepo imati i klope i cuge u ruksaku, robe...sto ovaj ruksak ne pruza, a ne mozes staviti ruksak na ruksak, tako da ti za te ostale potrebstine preostaje ili dodatna torba ili vrecica
Dakle, konacan savjet bi bio ili Lowepro mini trekker pro ili ovaj Case Logic, radi se o podjednako dobrim torbama, osim sto bi laganu prednost Case Logicu dao u kvaliteti izrade, a Lowepro - u u dodatnom pretincu za kojesta (dakle polivalentnija je). Pored navedenoga kompariraj i cijenu i jedne i druge, a i obvezno odi do ducana pa u zivo oprabaj obje...to ce dati konacan dojam. Takodjer ako je velika razlika u cijeni (sto ne bi trebala biti, jer ako se ne varam cijenom su tu negdje), glupo bi se bilo odluciti za onu drasticno skuplju.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks