Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 8 1 2 3 4 5 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 179
    Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Prave li Japanci zbilja najbolje aute?

Malo se raspitujem okolo u svezi kupovine auta. Ljudi dosta hvale japanske proizvođače, posebno Toyotu i Hondu kao jako pouzdane, nekvarljive i kvalitetne automobile.
    Navodno većina vozača ovih auta vozi svoga ljubimca samo na obvezni godišnji tehnički pregled. Čuo sam da su neki s Renaultom imali strašnih glavobolja i da su ga skoro stalno vozili u servis.
    Inače, nemam neko visoko mišljenje o japanskim automobilima. Europski su mi dosta primamljiviji, barem vizualno.
    Što kažu stručnjaci?
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O Bože , naravno da ne .

imaju neki dobri omjer uloženo/dobiveno pa ce ti prosjecni kupac koji ipak uspoije skupit za nesto skuplje od grande punta ce ti se klet u sve zivo i mrtvo da ce ta nova toyota prec pola milje kilometara bez otvaranja haube i mjenjanja ulja . duga je stvar sto su Njemci kvalitetniji (pravi Njemac punokrvni jel) , al itherefore cesto skuplji dosta.
    Potrubi ak ti se sviđa moj avatar

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dalo bi se tu pisati podosta, no ADAC, JD i slični manje važni vele da je tako, iako je toyota malo uprskala stvar sa Aurisom, totalno je van njihovog nivoa kvalitete...
    za renault sam i ja čuo, od nekoliko ljudi, no ja vozim godinama samo Švabe i nemam nekih zamjerki. No, unatoč tome, rekao bih da su japanski auti najkvalitetniji, ipak su oni prvi uveli kontrolu kvalitete u pogone daaaaaavno.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam,mi imamo Renault i dosad nikakvih problema... To ti sve zavisi. Možeš naletiti na loš primjerak iz serije i kod npr Mercedesa. Statistički su Japanci najkvalitetniji - prevedeno,ADAC je imao najmanje intervencija s njima,makar oni pod intervenciju broje bilo kakav povod za izlazak na teren,a ne samo ozbiljne kvarove

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2003
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    23.242
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.242, Nivo: 37
    Bodovi: 23.242, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Definitivno ne!!!
    Najbolja auta rade njemci ( BMW, AUDI, VW, Mercedes)...

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znam jedno 15ak ljudi s Peugeotima, i svih 15 (doslovno s-v-i) su imali problema. Pa ti vidi...

A glede Yapanaca, koliko god ne volim male kubikaže iz kojih izlazi velika snaga, toliko moram priznat da su stvarno vrh vrhova. Svakom će se desit koja tvornička greška, da siđe s trake i da nešto ne valja, brže ode itd, pogotovo jednoj Toyoti koja baca toliko auta godišnje da ti pamet stane. Ali stvarno su nevjerojatno kvalitetni! Znam ljude iz Toyote, dealere, neke servisere, i znam što pričaju kad ne pričaju potencijalnim klijentima (kupcima), kad ne prodaju nego kad između sebe pričaju - samo najbolje.
    Nije neki uzorak - znam 7 vozača Toyote, auti stari od 3 do 7 godina, sa od 30000 do 190000 km, i osim jednog koji je sa Yarisom imao od prvog dana probleme s getribom (dakle crna ovca - ali od prvog dana je tako bilo), ovi ostali su doslovno na redovnom servisu (ulja-filteri-remenje-gume-amortizeri) i to je to. Doslovno! Stavi benzin (ili diesel) i ovo ide. Ne kvari se. Ne štuca. Ne ništa, samo ide. Ko' zmaj.
    A također znam i za priču, istinitu, da je Toyota kad je krenula kako treba na tržište, s ovom novom linijom Corola, s prvim Yarisima itd, dok je tvornica još bila u Japanu, imala doslovno NULA reklamacija. Niti jedno jedino vozilo nije se vratilo ni zbog čega u garantnom roku. Sad, kad su tvornice svugdje po svijetu, približili su se nekoj "normalnoj" brojci, mada su i dalje ispod svih ostalih.

Nije to bez veze, nisu to priče. Rade kosooki, rade stvarno vrhunski. A sad, ako baš naletiš (kao ovaj što ga znam), ako si pehist (a on je, doslovno ga to prati cijeli život ) e onda ti nema spasa. Imaju manje kvarova i garantnih servisa od najpoznatijeg švabe, recimo (Mercedesa) - a volim Mercedese A to znam jer mi je brat do nedavno u Eurolineu radio, dakle imao je uvid u tržište i sve te brojke i podatke koje mi (smrtnici) nemamo često. I on veli da su Japaneri pošast, da će izbacit iz posla puno drugih, ali da im jednostavno nemaš što prigovorit. Nisu bezgrešni, ali su u svemu bolji od konkurencije.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil Pregledaj post
    Znam jedno 15ak ljudi s Peugeotima, i svih 15 (doslovno s-v-i) su imali problema. Pa ti vidi...

A glede Yapanaca, koliko god ne volim male kubikaže iz kojih izlazi velika snaga, toliko moram priznat da su stvarno vrh vrhova. Svakom će se desit koja tvornička greška, da siđe s trake i da nešto ne valja, brže ode itd, pogotovo jednoj Toyoti koja baca toliko auta godišnje da ti pamet stane. Ali stvarno su nevjerojatno kvalitetni! Znam ljude iz Toyote, dealere, neke servisere, i znam što pričaju kad ne pričaju potencijalnim klijentima (kupcima), kad ne prodaju nego kad između sebe pričaju - samo najbolje.
    Nije neki uzorak - znam 7 vozača Toyote, auti stari od 3 do 7 godina, sa od 30000 do 190000 km, i osim jednog koji je sa Yarisom imao od prvog dana probleme s getribom (dakle crna ovca - ali od prvog dana je tako bilo), ovi ostali su doslovno na redovnom servisu (ulja-filteri-remenje-gume-amortizeri) i to je to. Doslovno! Stavi benzin (ili diesel) i ovo ide. Ne kvari se. Ne štuca. Ne ništa, samo ide. Ko' zmaj.
    A također znam i za priču, istinitu, da je Toyota kad je krenula kako treba na tržište, s ovom novom linijom Corola, s prvim Yarisima itd, dok je tvornica još bila u Japanu, imala doslovno NULA reklamacija. Niti jedno jedino vozilo nije se vratilo ni zbog čega u garantnom roku. Sad, kad su tvornice svugdje po svijetu, približili su se nekoj "normalnoj" brojci, mada su i dalje ispod svih ostalih.

Nije to bez veze, nisu to priče. Rade kosooki, rade stvarno vrhunski. A sad, ako baš naletiš (kao ovaj što ga znam), ako si pehist (a on je, doslovno ga to prati cijeli život ) e onda ti nema spasa. Imaju manje kvarova i garantnih servisa od najpoznatijeg švabe, recimo (Mercedesa) - a volim Mercedese A to znam jer mi je brat do nedavno u Eurolineu radio, dakle imao je uvid u tržište i sve te brojke i podatke koje mi (smrtnici) nemamo često. I on veli da su Japaneri pošast, da će izbacit iz posla puno drugih, ali da im jednostavno nemaš što prigovorit. Nisu bezgrešni, ali su u svemu bolji od konkurencije.
    Ej, ovo je stvarno iscrpno! Svaka čast!
    Mislio sam ja i na Nijemce, ali nema se love za Mercedes ili BMW.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moraš uvijek bit spreman na onu staru Svaki cigo svoga konja hvali - i to je normalno. Nijemci su nijemci, to je prestige i "stara škola", no sve 5 ako imaš puno $$. Ako imaš nešto manje $$, Japovi su ipak bliže... Mislim, ja ih ne volim, a ipak ih hvalim. Pazi, došli su u SAD, na njihov teren, i počeli ih tamanit (amere)! A znamo da su Ameri brija za sebe, ogromne mrcine sa 300 raznih komocija i perverzija, koje troše i lete i ovo i ono - svijet za sebe. Pa ih Japovi gaze na njihovom terenu. To je isto bitan pokazatelj, priznali mi to ili ne...
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    upravo to - onaj tko imace uzteti Njemca . onaj drugi ce kupit nekakvog korejanca na 16 sniženja i klet se u sve zivo i nezivo kak je dostignuta kvaliteta izrade pepeljare ko u novom golfu , i kak je dobro prosao.ali svakom svoje , kao sto rece gore BD ; svako svog konja hvali .

Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    japanci su definitivno daleko ispred svih!ADAC-ovo godisnje ispitivanje zadovoljstva medju kupcima pokazuje da medju prvih 10 automobila po pouzdanosti samo su 2 evropska i to Volvo na 7.mjestu i Opel na 10.mjestu.
    kljuc pouzdanosti je u pedantnosti,ali i u dobavljacima dijelova koji moraju da bi zadovoljili, proizvoditi doslovno savrseno kako bi zadovoljili stroge kontrole kvalitete.
    statistike pokazuju da vozac Toyote u prosjeku u 92% slucajeva ponovo kupuje Toyotu.ipak treba znati da je vec 3 godine zaredom Mazda broj 1 u kvaliteti,a tek onda Toyota i Honda.
    i uopce nije tocno da onaj ko ima novaca kupuje njemacko(BMW,Mercedes),sto pokazuju Lexus i Infiniti koji su na domicilnom japanskom i americkom trzistu najprodavanije i najkvalitetnije luksuzne marke.
    to sto su evropski kupci seljacine i ne vide dalje od "svete" trojke(Mercedes,Audi,BMV),samo pokazuje nizak mentalitet.
    Lexusovi modeli po gotovo svim relevantim pokazateljima jesu u svemu bolji od njemackih skupih limuzina.

nedavno je bio test Lexusa LS i zakljuceno je da osim cijene(u rangu Mercedesa) nema niti jednu manu.
    to sve govori!

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo nekoliko mojih opaskiRenault Clio 1.2RT vozio ga 7 godina, od prvog dana stalno u servisu.Senzor gornje mrtve tocke, trece stop svjetlo, zadnji brisac, zadnji lonac izgorio nakon 13 mjeseci,lezaj u alternatoru,nekoliko puta mjenjano elektrosko podizanje stakla ( cijeli mehanizam ) uz tisucu drugih kvarova.Servis Monte ( Pula ) ocajan.....puksali me preveslati u servisu nekoliko puta.Sva sreca da postoji renault Hrvatska pa se imas kome zalitiRenault nikada vise u moju kucu, jedva sam cekao dan da ga se rijesim.Toyota Corolla 1.4 3V od prvog dana po servisima...ne vuce.Rijeseno nakon dvije godine vucaranja po servisima ( nesposobnost servisera Autonippon Rijeka),skupi potrosni materijal ( disk plocice i diskovi imjenjani na 30 000 kilometra ne ulazi u garanciju ), odljepljna brtva vrata, prilikom ukljucivanje klime ista smrdi ko sto vragova.Fiat Gradne Punto 1.4 3V starost 10 mjeseci ccca 12 000 km bez najmanjeg problema.Jedna velika mana je servis svakih 10 000 km i njegova cijena 712 kuna ( rad , filter ulja i 4 litre ulja).Peugot 206 XS cca 60 000 km u 5 godina redovni servsi, nekoliko prednjih zarulja i kvar brizgaljke goriva jednog cilindra ( cijena popravka cca 700 kuna ) ovlasteni servis Peuogeta u Puli Radolovic ocjena 3.Peugeot 107 1.0 5V star 2 godine cca 8 000 km bez kvara.
    Zadnji uredio RAUL : 06-11-2007 u 09:50
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ovako da ti pomognem i da razbijem ove razne iliuzije. Dok sam povremeno testirao razna vozila za neke auto casopise, te usao u krug ljudi koji zbilja znaju automobile, otkrio sam da su zbilja japanska vozila dugovjecna i kvalitetna.

To je neko nauceno iskustvo, osobno iskustvo?
    Vozio sam Toyotu Corollu Ae86 Gti (1986.g. proizvodnje), malo je dotjerao i povremeno za svoj gust driftao. Auto sam gazio, nisam ga mazio odusevio me svojom kvalitetom unatoc godinama i kilometrima cak i motor od 1600ccm i 125 konja bio je izvrstan. Nadji mi danas nekog njemca od 1600ccm i toliko snage? a da je atmosferac.

Sada imam raritetnu japansku GT jurilicu, Mitsubishi Starion (1988. godina proizvodnje). U autu imam cruise control, klimu, sve je na struju, grijane siceve, nema sto nema, motor izvrstan.

Hocemo o njemcima? Imam VW Passat 1.9 Tdi (da hvale vrijedan dizelas kojeg svaki hrvat zeli ili vozi), otisao mi je motor na oko 200k km, sada je turbina otisla, senzor protoka zraka.... auto je 1998. godina. Usporedbe radi, u negdje isto vrijeme prijatelj je kupio Toyotu Corollu D4D motor (dizel), kvarova? 0.

Da, imao sam i Fiat Bravu, koja se raspala (zaribala bregasta osovina), nakon 3 godine kupnje, kvake su se pocele raspadati, fijasko od auta... No to mi ne moze biti smjernica, eto za grad imam Fiat Cinquecento sporting, da bi rijec rekao, djelovi su smjesne cjene, autic je mrak, do sad nikakvih problema.
    Toliko u Fiatu.

No opcenito ljudi imaju subjektivna misljenja na aute koje imaju doma. Zasto njemacki proizvodjaci dobivaju toliko na dobrom glasu a nisu? Mi zivimo na balkanu, balkanska smo zemlja takvog mentaliteta, i u doba SFRJ mnogi balkanci su trazili bolju srecu u Njemackoj svojim radom.... I tako je krenula ta aluzija sa automobilima, dok su tu vozili tristace, yugice, stojadine, ficeke, neki gasterbajter bi se pojavio sa golfom I, bmw 3-icom, mercedesom d linijom i slicno.. i stvarno ti auti su bili kvalitetni, izdrzljivi, opaki naspram stojki, jugica i ostalog... I tu se stvorilo to misljenje, njemci su najbolji auti na svjetu!Sto je krivo!

Brojke govore same za sebe... podsjetit cu fijasko sa Mercedesovom E linijom koja se znala samozapalit, a da ne govorim o BMW 5 seriji i X5 seriji koja zna krivo mjenjat brzine. Poznati 1.8 T motor iz VAG grupe (audi, Seat, skoda i VW) koji je imao lose dizajniranu turbinu i redovno odlazila.... da ne nabrajam dalje..

To su cinjenice! ADAC koji je tu najrelevantniji u samom vrhu drzi Toyotu,Mazdu , tu je blizu i Honda, Mitsubishi itd...

S njima nema problema, Toyotin VVT-i motor je jedan od najboljih benzinaca (proglasen od strane ADAC-a), Hondin dizel je jedan od najboljih dizela...

Zasto je to tako? Uzmimo povjest... europljani su izmislili sve to, japanci su pratili kopirali i usavrsili, oni nisu izmislili toplu vodu, oni su je napravili da bude bolje!

Stoga podrzavam kupnju Toyotinih modela, Mazdinih, Hondinih.. prije nego VW, Skoda, Audi, BMW..

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo i mojih iskustava.imao sam Suzuki Swift preradjen motor sa standardnih 101ks na 140(trkaca elektronika).osim redovnog odrzavanja niti jedan spomena vrijedan kvar.samo potrosni dijelovi:amortizeri,remenje,ulje,svjecice...a stvarno sam ga gazio.sad je kod drugog vlasnika i ima preko 300 000km i radi perfektno.
    imao sam i mazdu 626 staru 13 godina i osim redovnog odrzavanja nisam imao problema.prodao sam je sa 380 000 km.
    imao sam i Alfu 146 benzin staru 5 godina.vozio sam je godinu i pol i mogu reci da sam takodjer bio prilicno zadovoljan.razbio je sa 150 000km.
    vozio sam i Yugice i Stojadina,ali oni nisu vrijedni spomena.
    sad vozim Citroen C4 benzin+plin i na 11 000km mijenjali su mi straznje amortizere,a na 15 000km riknuo je indikator temperature.do sada sam tri puta mijenjao zarulje farova.toliko o francuskoj kvaliteti.

takodjer je u Auto klubu testiran Golf TDi na 200 000km i na 17 000 su mijenjali ovjes,na nekih 85 000 riknuo je motor(pukao karter i iscurilo ulje),velika potrosnja ulja i nakon zamjene motora,otpadaju rucice sa vrata,otpao retrovizor....
    takodjer je testirana i Toyota Avensis D4-D na 300 000km i nije bilo niti jednog kvara,a sto je najbolje svi dijelovi motora su nakon rasklapanja u okviru tvornickih vrijednosti.
    tu se vise nema sta dodati!

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vepar Pregledaj post
    nedavno je bio test Lexusa LS i zakljuceno je da osim cijene(u rangu Mercedesa) nema niti jednu manu.
    to sve govori!
    čekaj, to je neki sarkazam?
    Zadnji uredio zerobravo : 06-11-2007 u 10:48

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nije sarkazam,bas suprotno.to je dokaz kvalitete Lexusa,a cijena je uvijek bila visoka,ali i opremljenost u odnosu na "sveto trojstvo".

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    auto koji nema niti jednu manu..hmmm...
    joj daj,priče za male kikiće,daleko od toga da je lexus vrhunski auto(sa manom,kao i svi),ali jedina prednost nad na meckom mu je cijena

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    LG Optimus Me P350
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    15.464
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.464, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Prius

kakva su iskustva s priusom?

dragi i ja ga namjeravamo piknuti pa nas zanimaju mišljenja.... iskustva.
    :::: I don't have to be good, I'm cute ::::

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dobar auto,dobar...
    ali to je već blzu ili oko 190k kuna,to je već povelika lova i za to se neš konkretnije može kupiti....

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    N6680+1GB/E66+2GB/V3
    Operater
    T-mob/VIP 0kn/Tele2
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja mislim da su neki japanski auti kvalitetniji od nekih evropskih.
    Trenutno vozim mercedes 240D to je auto iz 1978, oldtimer prakticki, auto je nepoderiv, ne radi mi jedino brojač kilometraže tako da ne znam kolko ima km, na autu sam do sad samo krpao auspuh koji se poderao na losoj cesti, i prije nekih 3-4 mjeseca smo popravili limariju, auto mi je ludnica, komforan je i ima puuuno mjesta u njemu. Dosta je tezak a masina mu je slaba, za laganu voznju do 80-90 je mila majka, a nekad mu znam i mast vadit pa driftat s njim po makadamskoj cesti, iako nekad i po asfaltu hoce. Uglavnom ono sto zelim napomenut, vozio sam frendov fiat iz 96. i usudio bih se rec da mi je ova moja stara kanta od mercedesa puno bolja i sigurnija od tog fiata, imao sam osjecaj kao da je cijeli od plastike, igracka.

Za nove mercedese ne znam kakvi su, al sam dosta prica cuo kako nisu vise kvalitetni kao sto su nekad bili, tu se ne osjecam kompetentnim da nest komentiram jer nisam vozio.

Sto se tice tih njemackih pila, tj. volkswagena, odnosno golfova, taj auto ne zavrijeduje titulu da bude medju najboljim autima, to je sve samo zatucanost populacije, jer kao sto je vec netko napisao, prije se masovno islo u njemacku radit i doteglili su te njemacke aute kod nas i od onda se Golfovi cijene da nije normalno! U mojem kraju svaki drugi koji polozi vozacku kupuje Golfa 3 i misle da su kupili najbolji auto, a nemaju pojma....

Stari mi vozi Mazdu 626, 2000 godiste, prvi je vlasnik, auto sad ima neki 250 000km, auto je redovno servisiran i nikad ali nikad s njim problema!

Zatim imam Ladu Nivu, to je pak takvo sranje da nije normalno, barem meni, mozda smo naletili na jednu koja ima neku gresku, no stalno neki problemi sa strujom. Bar jednom mjesecno se dogodi da mu elektronika zakaze i zna mi se dogodit da od Krizevaca do doma auto upalim do 20 puta jer se ugasi svaki put kad pustim gas na semaforu ili krizanju.
    S druge strane taj auto je tolko robustan i cvrst i isao sam na takva mjesta s njim gdje se ne bi ni s traktorom usudio.....

Eto tolko od mene

Edit: sad sam se sjetio jos jednog primjera ne kvalitete evropskih auta, Alfa romeo, bratic prije 2 godine kupio Alfu 166, bio neki salonski model i imao oko 8000km, na 15 000km masina mu zaribala, ne znam sto tocno bilo uglavnom masina je vrisnula, srecom dobio je 2 godine garancije tako da je dobio novu masinu, istina i bok, auto ima oko 150 ks i ide brutalno al sve jedno ne bi ga kupio.

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    po čemu golf nije dobra,ajde precjenjen kao,ali konkretno me zanima po čemu nije dobar,pa čemu su astra ili auris?u biti reci mi jedan auto sa argumentima koji je bolji od njega u toj klasi?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    N6680+1GB/E66+2GB/V3
    Operater
    T-mob/VIP 0kn/Tele2
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne velim da nije dobar, nego da nije tolko dobar kolko ga svi hvale.
    Jednostavno su precijenjeni.

Prije godinu dana sam gledao aute, zanimala me mazda 323 i malo sam usporedio cijene sa Golfom, golf bio uvijek skuplji bez obzira na godiste.

Edit: frend ima Golfa 3 iz 98, dizel je, vec je 2 generalke radio, od cure šogor ima golfa isto nije zadovoljan njime veli da sad na 150 000km osjetno slabije vuce. Stric mi ima golfa nit on nije nest prezadovoljan njime.

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmmm,pitam se zkj je skuplji?

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim koja recenica , lexus nema manu . to stvarno mozes samo nekom totalno neukom ili djetetu prodavat .
    svaki auto ima manu pobogu.
    kolko ste se raspisali o ADACU mora da im se jaaako stuca tam engdje u njemackoj. naravno da su japanerose cesto najbolji izbor lova/dobiveno..al to ne znaci odma da su i najbolji lol.kopiraju europljane po tehnologijama , a izgledom su tak negdje u ranim 90ima jos , cast iznimkama koje se nadju tu i tam (accordica i sl)

sto se golfa tice , da precjenjen je to je istina. bar kod nas. al ****** za kolko skuplje ga kupis , tolko skuplje ga prodas.pa nebus auto cijeli zivot imo isti.
    mi imamo dizela i nema bas problema.pun sam hvale za doticnog.

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo i bisera naravno...gore sam napisao kako je Golf prosao na maraton testu i vi ga opet usporedjujete sa Toyotom.ovdje se ne prica o voznim osobinama,potrosnji i motorima nego o kvaliteti.
    cinjenica jeste da Mercedes nije sto je bio,a definitivno nije ni BMW.Audi ni ne spada u to drustvo.
    sto se tice kvalitete europski automobili su srot.vozio sam ih dosta i imam puno prijatelja koji voze razne marke i stalno smo u kontaktu,tako da znam sta pricam.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    LG Optimus Me P350
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    15.464
    Nivo
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    dobar auto,dobar...
    ali to je već blzu ili oko 190k kuna,to je već povelika lova i za to se neš konkretnije može kupiti....

a šta konkretnije? bilo koji obiteljski auto sa tom opremom kakvu ima prius skuplji od priusa za ulala.
    :::: I don't have to be good, I'm cute ::::

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 8 1 2 3 4 5 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Koje ste aute do sad vozili?
    By whiteboy in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 125
    Posljednji post: 23-11-2007, 01:21
  2. koje ste sve aute vozili
    By Ifrit in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 04-06-2007, 14:13
  3. Japanci uvijek posebni u SE!!
    By VuKi in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 09-01-2007, 18:05
  4. da li je mpx220 zbilja toliko loš telefon?
    By Osama in forum Windows Mobile
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 02-01-2006, 01:50

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove