Znam jedno 15ak ljudi s Peugeotima, i svih 15 (doslovno s-v-i) su imali problema. Pa ti vidi...
A glede Yapanaca, koliko god ne volim male kubikaže iz kojih izlazi velika snaga, toliko moram priznat da su stvarno vrh vrhova. Svakom će se desit koja tvornička greška, da siđe s trake i da nešto ne valja, brže ode itd, pogotovo jednoj Toyoti koja baca toliko auta godišnje da ti pamet stane. Ali stvarno su nevjerojatno kvalitetni! Znam ljude iz Toyote, dealere, neke servisere, i znam što pričaju kad ne pričaju potencijalnim klijentima (kupcima), kad ne prodaju nego kad između sebe pričaju - samo najbolje.
Nije neki uzorak - znam 7 vozača Toyote, auti stari od 3 do 7 godina, sa od 30000 do 190000 km, i osim jednog koji je sa Yarisom imao od prvog dana probleme s getribom (dakle crna ovca - ali od prvog dana je tako bilo), ovi ostali su doslovno na redovnom servisu (ulja-filteri-remenje-gume-amortizeri) i to je to. Doslovno! Stavi benzin (ili diesel) i ovo ide. Ne kvari se. Ne štuca. Ne ništa, samo ide. Ko' zmaj.
A također znam i za priču, istinitu, da je Toyota kad je krenula kako treba na tržište, s ovom novom linijom Corola, s prvim Yarisima itd, dok je tvornica još bila u Japanu, imala doslovno NULA reklamacija. Niti jedno jedino vozilo nije se vratilo ni zbog čega u garantnom roku. Sad, kad su tvornice svugdje po svijetu, približili su se nekoj "normalnoj" brojci, mada su i dalje ispod svih ostalih.
Nije to bez veze, nisu to priče. Rade kosooki, rade stvarno vrhunski. A sad, ako baš naletiš (kao ovaj što ga znam), ako si pehist (a on je, doslovno ga to prati cijeli život

) e onda ti nema spasa. Imaju manje kvarova i garantnih servisa od najpoznatijeg švabe, recimo (Mercedesa) - a volim Mercedese

A to znam jer mi je brat do nedavno u Eurolineu radio, dakle imao je uvid u tržište i sve te brojke i podatke koje mi (smrtnici) nemamo često. I on veli da su Japaneri pošast, da će izbacit iz posla puno drugih, ali da im jednostavno nemaš što prigovorit. Nisu bezgrešni, ali su u svemu bolji od konkurencije.
Bookmarks