Na tvom bih mjestu uzeo Nokiu 6230i preko oglasnika. Provjeren model, 32 MB memorije + MMC kartice, Bluetooth, 1.3 Mpix kamera, izdrzljiva baterija i jako dobra tipkovnica.
Link na specifikacije
Prvo lijepi pozdrav svima, pošto mi je ovo prvi post ovdje
Da, ako sam fulao podforum (a stvarno ne vidim gdje mi drugdje bolje pasao thread?), isprike modovima.
No, da počnem.
Prenio sam broj na TELE2 jer mi je pukao živac kad mi je T-mobile pojel 10kn u roku par minuta razgovora sa drugom mrežom, pa sam sad u malo težoj poziciji. Nisam pratio tržište mobitela već podulje, a i glava mi pukne jer dnevno izađe 20 novih modela, pa eto - ako nije bed da me malo savjetujete.
Uglavnom, trebam zamjenu za svojeg Sagema My501c koji je lockan na 098, a samo otključavanje mi se baš i ne isplati jer rijetki su koji će to htjeti napraviti (očito nije lagano, a jedan mi je lik rekao da ga je frka jer možda ostane kaput nakon toga).
Tražim mob koji:
- može imati MP3 za melodiju (da mi C'mon C'mon može svirat ko melodija
)
- Da ima Bluetooth
- memoriju min 30-40MB (interna može i manje ali onda neka bude proširivo sa karticama)
- do 600-700kn (bilo novi bilo na crnom tržištu)
- da nije klizni niti da ima joystick (previše neispravnih joystika sa SE750i sam vidio, a prema kliznim imam predrasude; jednostavno ih ne volim)
- kamerica od 1.3Mpix (naravno, može i na više, ali znate i sami da na sagemu kamerica i nije nešta posebno, a meni je bila ok; slikam tu i tamo)
- da baterija traje više od 2 dana (nije da ga puno koristim, no Sagem mi je trajao tjedan dana, s time da ga nisam gasio po noći uopće; tu i tamo par SMS-a pošaljem, ovisno o danu i pokoji kratki poziv)
- Da mogu strpati barem 100 SMS-ova prije brisanja (ne da je max. 20/30 tj. da sprema samo na SIM)
Ako se još nečega sjetim, bum napisao. No, da ne velite da nisam pokušao sam, gledao sam malo što u ponudi TELE2 ima i naletio na LG KG320 koji ima sve što mi treba. Usto je mobitel još i mali i taman mi nekak paše (ali pak, pročitao da je s njim nemoguće razgovarat pri malo bučnijim uvjetima).
Tamo dođe oko 1000kn, ali 700 preko web shopa. Gledam oglasnike i tude na cafe mobilu, cijena je oko 100€, ovi kodirani su oko 650kn. No meni kodirani ne dolazi u obzir.
Od ostalih kaj znam kak zgledaju, ok mi je K610i kojeg mi stari ima doma.
Frend mi preporučuje K750i jer je jeftin u oglasniku, no opet - taj ima joystick.
Eventualno još napomena, Siemens i Motorola mi nekak ne pašu, ali ako stvarno imaju modele koji su super - budem razmotrio.
Eto, napisao se pošteno za prvi post, a bilo bi mi drago kad bi mi mogli malo pomoć
Pozdrav
Zadnji uredio Vuco : 02-11-2007 u 02:48
Na tvom bih mjestu uzeo Nokiu 6230i preko oglasnika. Provjeren model, 32 MB memorije + MMC kartice, Bluetooth, 1.3 Mpix kamera, izdrzljiva baterija i jako dobra tipkovnica.
Link na specifikacije
Zadnji uredio .:AM:. : 02-11-2007 u 02:05
Ne znam da li ovo sto cu navesti odgovara tvojim zahtjevim u pogledu mp3-a kao melodije, ali pretpostavljam da odgovara, a ne da mi se sad provjeravat... evo idu prijedlozi...
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-7331327.html
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-7766273.html
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-7788641.html
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-7776194.html
Hvala momci na savjetima do sada.
.:AM:., ova Nokia nije loša, cijenom mi je najbolja.
Dorian Gray, hvala na traženju kroz oglasnik, no D600 i 5300 su koliko vidim klizni, W810i za 750kn vjerojatno je prodan već (s obzirom da w810i idu po >1000kn), na ove Motorole koliko vidim prema Mobile-review-u ima više njih, pa neznam na koju si točno mislio?
P.S. Nadodana molba da mob može spremat SMS na svoju memoriju (tj. da max. spremnik za SMS nije 20/30 koliko daje SIM kartica; to valjda danas imaju svi mobiteli).
Vidjet ćemo što novi dan donosi...
Vidis, vidis to s kliznima sam previdio. Nokia koju ti je AM savjetovao je odlican mobitel, pouzdan i I guess ima sve sto trazis, ali je (pre)star. Ako ti to ne smeta go with that. Nisam skuzio na sto si mislio da ima vise motorola L7... Ima jedna jedina koja postoji uz standardnu (ima sufiks "e" i malo je naprednija, ali to nije ta), a dodatne oznake koje se jos eventualno mogu pojavit najvjerojatnije oznacavaju brandirani uredjaj, ali to nije ovaj iz oglasnika.
Evo jos malo ideja...
http://www.oglasnik.hr/trazi/index.p...=&sortiranje=1
http://www.oglasnik.hr/trazi/index.p...=&sortiranje=1 (tvoja ideja)
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-7813892.html (ovo je na tragu onog sto ti je frend preporucio... kosta svega 500kn, pise da je uscuvan, pa valjda i jest, a prima sve kartice... eh da ima joystick, ali ako pomaze ja sam do prije godinu bio ultravjeran SE-u i imao dosta modela s joystickom t68, 610, 630, k750 i nisam s bas niti jednim imao problema...)
by the way d750 se moze moddat da prima oko 10000 poruka (napravio ja na bivsem k750)
Ja bi naradje da uzmes k750i..Cijena je jakooo mala.Imas sve prosirivu memoriju,2mgpx kameru(stari moj),dobar music player,joystick,odlican ekran
Po meni najbolji izbor
Vecina mobitela danas ima predvidenu memoriju iskljucivo za SMS poruke kapaciteta 150-200 poruka. S tim da neki noviji mobiteli za spremanje poruka koriste dijeljenu internu memoriju pa ih mozes spremit vise tisuca.
Preporucujem 6230i ili 6233 (ak nades za sitnu lovu nezakljucan mobitel). Oba modela su provjereni i pouzdani, tak da ne mozes pogrijesit.
S tim da K750i ima joystick, tako da ne zadovoljava jedan prilicno bitan kriterij. Inace je definitivni best buy.
Već vidim da je velika vjerojatnost da ću morat te neke svoje predrasude (o joystickovima i raznoraznim modelima) pretrpit. Jer sa 100€ se baš i nema šta razmišljat i postavljat uvjete.
Ova Nokia 6233 mi je odlična, moram priznati. Moderan izgled (naprema 6230i) i čini mi se za sada (čitam neke review-e na netu) da ima sve što trebam. Ako nađem neku dobru priliku, usudio bih se reći da imamo pobijednika
Vidio sam da ju uspoređuju sa K750i i da su tu negdje.
Ništa, još jednom hvala svima na prijedlozima.
6233 je bolja od k750 u svemu osim kameri i nedostatku RDS-a,a k tome treba dodati da danas svako ima k750.
Ja imam 6233 i jako sam zadovoljan,mislim da za te novce nećeš naći bolji mobitel.Super tipkovnica,jako zvono(stereo zvučnici),odličan softwer,dobra baterija.Što se tiče k750i,imao sam ga godinu dana i joystick mi niti jedan put nije zaštekao.Nokia koristi i jeftinije kartice.Moj prijedlog je 6233.
Čemu trazit dalje kad je 6233 sve ono sto ti treba i ispunjava sve tvoje prohtjeve....
Upravo to.
Eto, kad je odluka već pala, samo da pitam par stvari (da si potvrdim neke stvari):
- MP3 može biti melodija ?
- Koliko tebi dugo traje baterija ?
Ostalim hvala puno na pomoći i lijepi pozdrav.
EDIT:
Pročitao hrpu stvari na forumu o 6233 i danas ju imao u rucu (u Pevecu) i mob je opak
Me like it i brijem da ću ga kupit.
Sve ostale informacije sam saznao, hvala puno momci.
Zadnji uredio Vuco : 02-11-2007 u 19:50
dobro si odlucio a i biti ces zadovoljan.Ja sam imo 6233 i k750i ali mi je nekako zapeo k750i.S tim da 6233 ima ubojitu tipkovnicu i zvucnike
bateriju uz minimalno korištenje i do 5 dana može,uz intenzivno oko 2 noći i 3 dana...
mp3 može i za melodiju sms-a i poziva,alarma,svega...
odličan izbor,nisi fulao,najbolje za tu lovu definitivno...+koliko para je u pevecu?
Puno para je u Pevecu - 2199kn![]()
a ja mislio možda ga imaju na nekoj akciji..
niš,oglasnik u ruke i traži![]()
naravno,za tu lovu je već n73,e65 itd...
Dobro, kod mene je drugi problem - to što sam ja židof dat preko 1000kn za mobitel jer imam tendenciju gubljenja mobitela.
Uglavnom, sad si moram srediti prvo neš za komp, pa onda ide mobitel.
Još jednom hvala svima na pomoći "Tek rođenom"![]()
Zadnji uredio Vuco : 03-11-2007 u 16:11
Prijenos broja su rekli da će biti oko 8.11. tako da imam vremena za pronalazak. A ako baš i do tada ne nađem (ili ne skupim novce), imam jedan Samsung x100 ak će biti hića. Ali uglavnom, do polovice 11.-og bi trebao kupiti mobitel. Opet sam malo gledao, uspoređivao i stvarno - mobitel zadovoljava sve zahtjeve, pročitao sam malo cafe-mobil sa iskustvima ljudi i vidim da su generalno jako zadovoljni.
Ja općenito nisam niti zahtjevan korisnik niti ništa. Neka radi za što je namjenjen i bit će odličan - u to ne sumnjam.
Nažalost, pristaše K750-ice, znam da se uvijek može zalomiti loš primjerak kojem će joystick otići, ali nisam ja mislio samo na K750i, već općenito mobitele sa joystickom - od dosta ljudi čuo i vidio da imaju tih problema, pa makar bilo to i samo 20% korisnika, to je puno (za mene).
Pratim oglasnike i cijene tu na cafe-mobilu, ali kako ovaj mjesec idem u poveći trošak, a sam mobitel nisam imao u planu (ali baš mi se Simpa i njegove cijene zamjerila i puko sam ko kokica i prebacio se, pa ćemo vidjeti što će biti) tako da će to pričekati, ako bude bilo potrebno. Ako ništa drugo, opet sam ušao u tok sa mobitelima, u ovih par dana sam ih pregledao i usporedio koliko nisam u zadnjih 2 godine valjda.
Opet se ja raspisao, ali vidim da su ovdje ljudi spremni pomoći pa eto, da barem odgovorim i zahvalim.
Pozdrav
EDIT:
Kupih Nokiu 6233 i super sam zadovoljan. Hvala dečki na sjajnoj preporuci, mob je klasa i pol. Sve radi kako treba, baterija može i 3-4 dana izdržat iako najčešće kod mene (barem sad u početku dok ga pregledavam svakih 5min) traje oko 2-3 dana uz dosta telefoniranja
Uglavnom, hvala puno na pomoći pri odabiru mobitela, stvarno niste pogriješili u preporuci![]()
Zadnji uredio Vuco : 26-12-2007 u 02:44
Bookmarks