razlog zasto se forsira ova rezolucuja je iskljucivo u cijeni,jer su zasloni 320x240 siroko rasireni i u proizvodnji jeftini,sto smanjuje proizvodne troskove.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
za 2,8" 240x320 reza je jedva dovoljna i svakako bi bolja bila 320x480 ili VGA,ali to bi jos poskupilo zavrsni proizvod.
pogledajte TyTn 2 koji je naspram N95 ME zvijer pa svejedno na 2,8" ima 320x240,a sve zbog stednje.![]()
cinjenica je da dok ne opadne cijena i dok VGA ekrani ne udju u masovniju proizvodnju,jos ce neko vrijeme dominirati QVGA ekrani.![]()
Znači, prema ovome je Nokia učinila step-back, IMO, jer nakon stvarno odličnih ekrana na N90, E60, E70, N80, sada je domena QVGA ekran bez obzira o kolikoj se fizičkoj veličini ekrana radilo.
N95 8GB ima potpuno istu rezoluciju ekrana kao N6233.
U Mobisu!
Da N95 ME ima vga rezoluciju ekrana bila bi puno skuplja i onda bi se bunili zašto je cjena tako visoka. Pa vi nikada nečete biti zadovoljni sa mobitelom. Ja imam k800 i Tytn-a i zadovoljan sam sam sa oba iako tytn ima puno veći ekran 2,8 inča a istu rezoluciju kao k800.
PREDATOR
i ovak je cijena pre visoka!!!!
bumo brojali pixsele... tak je i na k510 mogu ih opipati!!!
Zadnji uredio Ico : 28-10-2007 u 12:34 Razlog: posotoji edit
samsung x460--samsung d-600--nokia 6288--n73--n91me-v630i-6288-lg ku990, s.e g700-lg kf750 + hp ipaq 114
Ova curka me fakat impresionira svojim blogom, a mora da je neka faca kad je jedina od same Nokije dobila rozu N95 (classic).
Evo iz njenoga bloga o N95 8GB. Stvar se počela prodavati u SAD-u.
http://images.google.com/imgres?imgu...3DsWE%26sa%3DN
U Mobisu!
Svaki normalan OS i njegovi developeri znaju da ce doci vece rezolucije i zato se aplikacije jos ranije pripremaju i rade tako da ce raditi i za X godina na nekoj drugoj rezoluciji. Osobno mi se svida ova "divlja" rezolucija od 416 x 352 piksela jer daje vise piksela, a ne zahtjeva vise prostora. VGA se ne koristi jer je ipak prevelika rezolucija za ekrane manje od 3 inca, narocito kod obicnih mobitela a ne PDA uredaja. 416 x 352 je logican slijed jer se radi o poduplanih starih (standardnih) 176 x 208 piksela.
A da ne govorim o hardverskim problemima koji bi uzrokovali jos krace trajanje baterije, vecu cijenu, sporiji uredaj itd.
Kad smo vec kod 176 x 208 i double resolutiona, te rezolucije vise NISU podrzane u FP1 i novijima u korist QVGA koji je sada i de facto standard. Vjerujem da ce Nokia ici drugim pravcem, prema HVGA (iPhone i PSP) i VGA rezolucijama.
Microsoft je takav problem rijesio dosta rano, odbacujuci 176 x 220 rezoluciju i prelazeci na QVGA / VGA.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
HTC je i koristio za neke modele nizu rezoluciju,176x220(S310),ali nakon kritika da je ta reza jednostavno premala za WM, potpuno je odbacena i sada je standardna 240x320.
mislim da i za N95ME 240x320 nije premala,ali svakako bi koristio zasiceniji ekran sa vise piksela,koji bi opet povecao cijenu i potrosnju ionako slabe baterije,sto je vjerojatno i najveci problem.
mislim da Nokia ne zuri sa uvodjenjem VGA ekrana,jer odbacili su i 352x416 ekrane zbog cijene i potrosnje.
MS se tome protivio, jednako kako se protivi toj rezoluciji na HP iPAQ 514.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
EOD.
Tema je nova Nokia N95 MusicEdition.
a ne rezolucija displeya kod uređaja sa S60 ili WM ili nekim trećim OS-om...
sav daljni off će biti izbrisan i sankcioniran.
N95 ME 8GB se danas pojavila u oglasniku, nisam zvao da provjerim cijenu.
PREDATOR
Hehe, baš me zanima cijena...
dali je to izaslo kod nas
izašlo je i piše ti par postova gore
http://www.oglasnik.hr/oglasi/mobite...s-7814579.html
★★★★★
sry nisam gledao
maloprije sam zvao i lik veli 5000kn
Pa i nije baš previše za start!
Past će joj cijena. Pričekati bar do Božića ako je mislite kupiti. Inače, meni-ne hvala!
PS-jel Eldar napravio review? Da pročitam što je poboljšano, a što je ostalo isto kao na N95 classic.
U Mobisu!
Jel to ista kao N95 8 GB ili kao americka N95?
www.gadgethive.com
Bookmarks