ma ne smije to nitko brisat
Opaska će biti razmotrena.
Zanima me kako neki clanovi poput Sileta mogu radit sto hoce...ja sam prije nekog izvjesnog vremena imao u sigu oglas za prodaju kartica vrlo brzo mi je obrisano. Stavim oglas da prodajem 2 kartice opet obrisano. Obrazlozenje sverc komerc. Sile stavi u sig oglas (naravno reci cete nije oglas jer nigdje nepise prodajem - ak ce vam ovo biti argument to je stvarno smijesno) i nekom nista, sam sebi dize oglase nikon nista.
Istina da je on clan ove zajednice neko vrijeme al opet ne treba biti povlasten.
Takodje ima jos nekih clanova koji oglasnik sustavno koriste za ''biznis''.
Ak vec toliko pametujemo o nekim pravilima dajte se vec drzite njih. Ovakav nacin upravljanja forumom nema smisla i smijesan je. Pozdrav.
Pretpostavljam da ce ovo netko odmah obrisat da se ne poteze pitanje oko toga.
ma ne smije to nitko brisat
Opaska će biti razmotrena.
Nisam upoznat sa slučajem. Tko ti je obrisao oglas, zašto i kada? Jesi li kontaktirao nekoga od moderatora podforuma oglasnika oko toga? Oglasi u sigu ne smiju biti i iznimki ne može biti, jedino ako se predvidi, ali zato se bilo koji post može prijaviti. A što se tiče dizanja oglasa kod prodaje rapidshare accounta, digao je to na način kao što to i svi drugi članovi rade: izmjenom cijena. A što se tiče držanja pravila, i mi smo ljudi i možemo neke stvari predviditi, ne reagirati kada bismo trebali, ali zato su svi ostali ovdje da nam ukažu na propust.
hm, ovaj post i ne spada u izmjenu cijena
Zadnji uredio Inovator : 23-10-2007 u 09:55
Meni moji oglasi nisu vise bitni i nebih htio da se sada po njim povlacimo bili pa proslo. Sve mi je jasno da se grijesi al da je to napravio novi clan svi bi reagirali. Da ne spominjem da ima jos nekoliko clanova koji stalno korste oglasnik za prodaju i sl biznis. Znam da je pravilo odredjeni broj postova po oglasu al opet mogu ja na svaki postojeci post na foumu nesto odgovorit i po tom pravilu imam pravo na vise oglasa na forumu.
Samo malo, ja tu izmjenu nisam ni vidio. I u čemu je problem sa tim postom ako je editiran? A što se tiče tog siga, možda bi trebao biti preformuliran.
Pravilo je jedno i vrijedi za sve, bez obzira koliko postova imali ili koliko god su dugo na forumu, ali naravno da je broj postova iznad 50 i da je staž na forumu minimalno 60 dana: cca 3 oglasa u tekućem mjesecu. Četiri oglasa će se još i tolerirati, ali ako se pretjera, upozorava se i "višak" oglasa se briše.
A gle taj post nije uopce potakao ovu moju temu. Temelj ove price je u tome na kraju nitko skoro ne moze stavit linkove na rapidu na ovaj forum a da ostanu zivi neko vrijeme. Zivu su sve dok se ne pojave Siletovi linkovi. Nije mi jasan taj nacin borbe ja cu tvoje prijavljivat brisat i sl radnje radit na njima pa ce moji linkovi ostat. Malo cemo s eigrat ko mala djeca. Nikad mi nije palo na pamet da idem nekom brisat linkove samo zato da bi ja kasnije isto to mogao stavit i da se sa mojeg accaunta skida i da meni idu bodovi i da kasnije ja tu istu zajednicu mogu pljackat (cjene rapida su nerealne)
Mene smeta kad dode novi clan i napravi gresku i stavi oglas u potpis i dobije bananu ili opomenu a vec sam puno puta vidio starije forumase one "ugledne" kako to rade i oglas im zna stajati u potpisu par dana a da nitko nista ne ucini a trebalo bi biti da smo svi jednaki imali mi 50,500 ili 5000 postova...
U pravilim stoji da su oglasi u potpisu zabranjeni.
Točnije, nesmije se, tj kažnjivo je u potpisu napisati npr:
Kupujem/prodajem/mijenjam nešto za nešto
dok su linkovi dozvoljeni ukoliko nema "direktnog opisa" oglasa (tj riječi kupujem,prodajem,mijenjam,aukcija ili nečeg sličnog što bi dalo naslutiti da je riječ o oglasu)
npr
sa tugom u srcu, moram se odreć...
(eto, ja nigdje nisam napisao da je to oglas)
BTW: ovo sa micanjem linkova, pa da netko drugi stavi link na tu istu stvar i da mu idu bodovi, to ne kužim...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo jedan primjer dobro napravitog skrivenog oglasa u potpisu "samo da prodam n73 odmah si kupujem TyTn" mislim da je svima jasno...
ne kuzim sta ste tolke cjepidlake , kaj ak neko ima tak da prodaje nesto u sigu?i cak nije ni izravno?
kak vam se da secirat svakom svaku rijec uopce pobogu.
npr
uscuvani golf zeli promjeniti vlasnika
i kom sad to smeta,a nije izravna prodaja.
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Nije istina da ima povlašenih, niti da za neke pravila ne vrijede kao što neki vole naglašavati. Ja do danas nisam primjetio taj sig, jer ih uglavnom niti ne gledam. To što će se napraviti sa Šiletovim oglasom, vidjet ćemo, jer ja sam ne mogu donijeti tu odluku. To će morat netko od admina.
Odgovorno tvrdim da na forumu nema povlastenih, pogtovo sro se trgovanja tice, u svakom slucaju, nikako ne namjerno.
Ako moderatori u bilo kojemu podforumu, propuste ili ne uoce bilo kakvu vrstu krsenja pravila (sto je sasvim moguce, pogotovo ako govorimo o Oglasniku koji generira ogroman broj postova na dnevnoj bazi), svaki clan je slobodan prijaviti post ili temu, i definitivno ce netko od nas na takvu prijavu reagirati i razmotriti razloge prijave, te eventualno dodjeliti kaznu korisniku ciji je post prijavljen, ako za to bude osnove.
Sto se Siletove teme u kojoj prodaje RS accountove tice, obrisani su svi novi postovi, dakle svi oni koji su prema pravilima foruma okarakterizirani kao prerani bump. Bump teme u kojoj nema aktivnosti moze se desiti jednom i to 7 dana nakon zadnje aktivnosti, te nakon toga jos jednom i to 10 dana od ovoga prvoga bumpa. Ukolikou u buduce navedena pravila ne budu postovana, moderatori ce navedeno primjetiti, te ce biti dodjeljena kazna od 14 dana udaljavanja sa foruma.
Sto se Oglasa u potpisima tice, i to ce vjerujem uskoro biti potpuno ukinuto, o tome ce korisnici biti obavijesteni u podforumu Obavijesti.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bimbi, nemoj generalizirati jer povlastenih ima, neke sam i ja prijavljivao i dogodilo se upravo nista.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Da razjasnimo nešto.
Ako netko očekuje da će moderatori kliknuti na svaki link u potpisu da bi provjerili da li se iza toga krije oglas ili ne onda je taj totalno lud!
Pravila važe ista za sve. Ako pogledamo potpis koji je Šile stavio
RS acc ==> Sve informacije OVDJE
onda se iz samog teksta potpisa ne vidi o kakvim se informacijama radi. Nigdje ne piše, čak ni prikriveno, da se nešto prodaje. Slobodna volja je svakog da li će pogledati što se iza linka krije.
Dok primjeri koji su navedeni u ovoj temi
sa tugom u srcu, moram se odreć...
uscuvani golf zeli promjeniti vlasnika
imaju u sebi prikrivenu poruku iz koje se može vidjeti da se radi o prodaji i kao takvi mogu se smatrati oglasom.
Ako je nekom izbrisan link iz kojeg nije bilo vidljivo da se radi o oglasu onda je greška nastala kod tog brisanja, a ne sada.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Isto tako ja mogu reći da je slobodna volja svakoga pročitati što piše u sig a opet ću pročitati, kak bi bilo kad bi bilo, ovo je šefe vulgaris do bola,da si budemo jasni s time.
Ovo je isto neki način povlastica!
Na isto se svodi, ovaj daje informacije kako kupiti nešto što on nudi, a ovaj odmah prodaje...
Ja sam također bio baniran na par dana, zbog oglasa u sig, jer nisam znao što napisati u sig, ono totalna banana![]()
no kriv sam, priznajem,sam sam si bio kriv, činjenica, nemam se potrebe sad žaliti, nije bila neka velika kazna ali nepravda je nepravada...
Regulirajte to, oglas je oglas, bio on direktan ili indirektan, ako nešto nije dozvoljeno onda nije ....
U topicu pravila sigova nigdi piše da je oglas zabranjen, to sam našao tu :
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=47405
Tako je, kao i za moderatore i za korisnike, a boga mi vidim da su si određeni dali kreativnosti i koriste baš ovaj način što si i sam gore napisao.
npr....
EDIT (29.11.2007, 15:35) : Vidim potpis od dotičnog korisnika je nestao, a isto tako vidim da nije dobio ban upozorenja(toliko o tome)Code:"Prema pravilima foruma oglasi u potpisu nisu dozvoljeni LINK NA TEMU"
Jedan banalan primjer je i usera baš u ovome topicu...
Hvala vam gospodo...bilo mi je zadovoljstvo u ove kasne sate, podjeliti malo(-)umne razgovore s vama...ja nakon linija i linija kodova odoh spavati...
Adeze zna, a svi ostali (mi) smo budale !!! viva demokratija, viva![]()
Zadnji uredio therrlu : 29-11-2007 u 16:35
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Ma dajte gluposti zašto nebi smio čovjek koji je dao po svim propisima oglas na ovome forumu u određenom za to dijelu
mogao imati i link koji vodi na taj oglas u svome potpisu.
Eto recimo moj potpis ispod nema nikakvu funkcionalnost i stoji tamo sasvim bez veze samo zato što možeš tamo nešto napisati.![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Niti meni to nije jasno...misilm zašto netko ne bi smio staviti link na recimo svoj oglas u oglasniku ili postaviti eto neki mali oglas u potpis.
Kakav je to grijeh. Pa nije postavljen link na ilegalne warez stranice ili tako nešto.
Mislim, ovdje na ovome forumu ljudi pretjeruju sa pravilima u Pi**u ma***inu.
Stvarno niste više normalni!!!
Pravilo za ovo, pravilo za ono...najbolje da izdate neki pravilnik u pdf-u i stavite za obavezan download kod učlanjenja na forum.
Stvarno kretenizam u mnogočemu.
I onda nešto prigovoriš i tada krene generaliziranje, izvlačenje itd.
Mislim, prava djeca, a mnogi imaju i preko 3 banke.
Ovaj mi forum ide tako na qurac zbog takvih ljudi i "pravila", i to ne samo ponekad.
Pitam se koliko će članova otići samo zbog ovoga natezanja sa serverom
Inače ovo mi je jedan od gorih foruma u zadnje vrijeme, kada zaista moraš paziti na apsolutno sve što napišeš.
Ovdje sam u 90% slučajeva isključivo zbog kontakta sa određenima ljudima, jer kada vidim kakve se stvari ovdje ponekad odvijaju bude mi zlo.
Ja sam dobio popizditis kada mi je jedan od modova zatvorio moj topic jer je eto smatrao da sam došao do nekakvog zaključka...ma daj molim te, što te bode sad otvoren topic, morao ga je zatvoriti i ja sada se više ne mogu nadovezati dalje već bi morao otvoriti novi.
Mislim živo preseravanje. Velike živce ovdje moraju ljudi imati!
Zadnji uredio Wisher : 30-11-2007 u 09:12
A ja i dalje ne vjerujem da nakon svega će biti i dalje onih koji će jambrati, pljuvati, zapomagati i govoriti kako smo najveći tiranini, ali će i dalje tu ostajati. To sa oglasima postoji jer ne želimo da se ovaj forum pretvori u jednu veliku tržnicu gdje nećemo moći više nadgledavati tko što kupuje, mijenja, prodaje ili preprodaje. Ako ti je do foruma bez pravila, odi na forum.hr mada sumnjam da ćeš i tamo moći uvijek raditi i pisati što god hoćeš, mada je taj foruim jedan ogroman off topic.
Bookmarks