Are you for real? Od kuda ti takvo što?
Na news grupi su mi kazali da mi se baterija na N95 možda totalno ispraznila pa je zato ne mogu uključiti.
Pošto mob ne reagira na punjač, moram bateriju pokrenuti "ručno". Možete me savjetovati kako ono ide s baterijama u pećnici?
Koliko dugo da je "pečem"? I na kojoj temperaturi?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Are you for real? Od kuda ti takvo što?
Znam da se mogao produljiti vijek onim starim AA baterijama. Trebalo ih je grijati u pećnici ne znam sada koliko, i zbilja bi radile još neko vrijeme.
U Mobisu!
I mene to zanima, ako može netko malo pojasniti?
Sony Ericsson G700 smartphone + 4GB Memory Stick Micro M2
isto sam i ja cuo.Ali nebi se ja igrao sa time.![]()
Naime, izgleda da mi je razina već_čega u bateriji pala ispod dopuštenog minimuma i sad bi trebalo podići tu razinu. Preko punjača ne ide.
U Mobisu!
moraš ju dinstati pol vure. malo luka i žlica vegete.
pusti ju na punjaču dok se ne upali. ak neče ni to, onda probudi bateriju "pehaka". Spoj žice od punjača direktno na nju.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
... molim, rađe uzmi novu jer N95 nije jeftin da se zavrkavaš pečenjem baterije i čisto sumljam da bi upalilo. Vjerujem da si probao, a ako nisi pusti bateriju nekih 30min na punjaču da se puni ili probaj konektirat/diskonektirat par puta pa proradi, ipak je rijec o novoj bateriji/mobitelu.
Probaj ostaviti uređaj na punjaču preko noći, nekad i ppc uređaji imaju tih problema koji se lako riješe tako da ih ostaviš preko noći na punjaču i ujutro normalno rade.
Samo treba pričekati da se baterija pokrene.
Hm, jedno pitanje. Koliko je star uređaj? Odnosno da li je još pod garancijom?
Ako je pravac servis, jer se ne smije događati da se baterija isprazni toliko da je nemoguće nakon priključenja punjača uključiti uređaj. Dok si pod garancijom zaboravi sve zahvate tipa Uradi sam ako nisi 150% siguran u nešto. Pogotovo kod skupljih mobitela.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Uređaj jest pod garancijom, ali prošli put sam čekao 20 dana da mi se vrati sa servisa, pa tražim Tips and Tricks da mogu to kod kuće napraviti.
U dva mjeseca koliko imam N95, oko 55% je mob bio u Mobisu.
U Mobisu!
jesi siguran da je baterija baš krepala , dal jednostavno punjenje preko moba ne funkcionira kak spada .. mislim elektronika koja kontrolira punjenje
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Znam da je glupo biti bez svig mobitela, ali nije ni pametno izgubiti garanciju. Pogotovo ako je mob problematičan. I ne zaboravi inzistirati na produženju garancije ako popravak traje duže od 10 dana.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
da sam na tvom mjestu ma uzeo bi neki mob za 100-200kn kao zamjenski i izdržo tih 20 dana , i ja sam par puta več furao mob u mobis i od njihovih "sigurno sedam dana max" uvjek je bio 10-12 dana , al eto stisnuo zube i pričekao .. a i sad bi ti trebali dat novi ...
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Pod garanciju ide ako punjenje baterije ne valja.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Pa nadi nekod s n95 i probaj njegovu bateriju da vidis jeli do baterije il je do telefona...
Ovo s "dinstanjem", koliko smiješno bilo, ali ima logike: baterije su čista kemijska reakcija, a koliko se ja sjećam takvima (reakcijama) odgovara toplina. Ionak se baterija zagrije kad se puni, ne? I kad se rabi... Znam da smo nekad, ko klinci, kad su nam baterije u npr. autiću krepale, ostavili iste na suncu neko vrijeme, sat ili dva, i tako izvukli iz njih još malo sape.
E sad, nove baterije - ne znam. A ni dal' bi ih baš pekao isto nisam ziher. Ali podizanje temperature bi moralo pomoći - možda na radijatoru ostavit sat ili dva?
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Inače, ako se tako mob ponaša pri povratku sa servisa, onda se niti ne preuzima sa servisa, odnosno vraća najkasnije sutra, jer onda imaš dodatni argument da su oni krivi (ako se tako nije ponaša prije servisa).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ma, frende, odustao sam od svega. Našao sam zainteresiranog forumaša koji će uzeti kakva jest da jest tako da ovu temu može netko zatvoriti.
BTW-na news grupama su me upozorili da ako češće šaljem mob da ovi iz Mobisa namjerno rade bugove tako da mob nikad nije "normalan".
U Mobisu!
Bookmarks