Da, ni meni takva cenzura nema nikakvog smisla. Jedino da se izbriše čitava rečenica ili post, tada se ne bi moglo znati što se napisalo.
Kakve su ovo gluposti da se cenzuriraju proste rijeci? Kad se "*****" promijeni u "j***m" nitko nema pojma sto je bilo napisano, zar ne? Nakon takve promjene vise nitko nije uvrijeden?
Dajte molim vas, po forumu se raspacava piratluk i radi milijun ilegalnih stvari a vi se brinete oko pokoje psovke.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Da, ni meni takva cenzura nema nikakvog smisla. Jedino da se izbriše čitava rečenica ili post, tada se ne bi moglo znati što se napisalo.
slažem se, a pogotovo mi nije jasno zašto mi je izbrisana rečenica ''jadna mu majka!'' - zar je to tolika uvreda?
Meni nije problem obrisati cijeli post, ali nisam ga obrisao jer se još uvijek drži teme. Još mi je lakše ako želite da brišem postove sa bespotrebnim psovkama. Nemojte bespotrebno psovati i rješen problem, valjda tolko kulture imate.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ma nije stvar u kulturi nego ispada da je veca gresak opsovati nego raditi puno gore stvari nekome krasti ili kak mi to zovemo piratstvo....
po meni je "censura" potpuno OK ...ako se nesto zbrize onda nije to krivnica foruma/moderatora,nego onome zapisuje koji je napisao prostotu..no nitkome ne treba i mozes se kao covjek razgovarati,onda tvoja zalba na censuru uopce nije potrebno,ako se ponasas normalnim rijecima..
Moj stari nick je bio: nokman
ovo smo već objasnili, svaki moderator ima slobodu tolerirati do razine do koje želi. pa ako neki odluči brisati sve psovke - ima pravo brisati sve psovke. ako neki drugi tolerira do neke razine - ima pravo na to. ne možemo i ne želimo to ujednačavati, odnosno možemo, tada će letit kazne na sve strane a to nije rješenje. ipak je bolje ako se samo neprimjereni postovi obrišu i sve ok.
a i kao što je rečeno, tko se ne zna izražavat bez psovki, taj je onaj koji bi trebao razmislit o razini i kulturi svojeg izražavanja u javnosti. plus toga, cenzura na nekim riječima je automatizirana od strane forum enginea.
a što se tiče ostalog - psovanje i piratluk su kruške i jabuke. uostalom, za sadržaj koji ostavljaju odgovaraju korisnici foruma sami, do kojih se može doći ako će trebati.
Lijepo sam napisao da nikom ne uzimam ništa za zlo, nisam nikog zapisao na svoj tajni papirić niti nešto sl. Ovo niti ne prelazi van pravila foruma (za razliku od piratskog sadržaja koji se ne može usporediti s ovime), ali nema smisla nadglašavati se psovkama. Razumio bi da vas je netko napao riječima i izbacio iz takta, al ovo je apsolutno nepotrebno.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ok, nema problema mogu se suzdržati od psovanja ali stvarno mislim da ''jadna mu majka'' nije tako strašnoali dobro, nije bed. moderatori i administratori su viša sila i njih se treba slušati kako bi bilo reda na forumu
također, podržavam ros...
A kakva je sad to glupost da se ti buniš jer se od tebe traži pristojno izražavanje. U "Siemensu" su takve riječi apsolutno zabranjene, čak i sa zvjezdicama i možeš dobiti i ban ako se toga ne pridržavaš.
U zadnjih godinu dana svega su dva ili tri člana opomenuta po jednom da ne koriste vulgarizme, a nije dodijeljen niti jedan ban. To govori da je moguće pristojno se izražavati i da svatko dok piše može razmisliti što i kako će napisati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Cenzura je prijeko potrebna jer mi je pun kufer mladih (uglavnom) nadobudnih balavaca koji misle da psovanje, cuga i cigara čine nekoga koga se treba poštovati ili ne znam ti šta.
Priznajem da u mome privatnom životu se provlači puno psovki koje sasvim slučajno onako usput "izlete" ali se bar na javnim mjestima kao što je i ovaj forum trudim donekle biti uljuđen i kulturan koliko i očekujem i od drugih.
Totalno podržavam stavove i definicije po kojima se održava ovaj forum po tome pitanju!
Naravno zna se da nekada čovjek ne može slikovitije opisati nešto kod nas bez neke "sočne" ali samo ponekad, a ne konstantno oštriti jezik!
Ne shvacam uopce poantu ove teme.
Nacin izrazavanja svakoga od nas odraz je i sredine u kojoj zivimo i odgoja koji su nam pruzili. Ipak izraz u pisanoj formi vrlo je razlicit od onoga u govornoj.
Svatko vec prilikom pisanja postova ima mogucnost auto cenzure. Sto znaci da je svaka psovka koje je napisana na forumu, tamo namjerno i ne postoji mogucnost da se "omakla" korisniku.
Moderatorima je dano na volju tolerirati vulgarizme u mjeri u kojoj oni to zele. Psovke "u zargonu" dakle u odredjenim podforumima mogu proci dok u nekim drugima mogu isprovocirati kaznu. Svaki moderator ili par moderatora koji vode isti forum o tome imaju stajaliste, ako su se odlucili za zero tolerance prema psovkama, to trebaju naznaciti u pravilima ili obavijesti za taj dio foruma, da bi ostali clanovi znali sto mogu ocekivati.
Na razini cijeloga foruma, postoji definiran filter koji auto cenzurira odredjene, a najustaljenije vulgarizme. Taj filter ce biti uredjivan bez konzultiranja sa korisnicima i u njega ce biti dodano sto tim koji vodi forum bude smatrao prikladnim, i oko toga nece biti rasprava.
Ovime je:
![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks