Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bok, ja sam nova.
    Uglavnom, da ne otvaram novu temu htjela bi se nadovezati na ovu.
    Kupujem digitalni fotoaparat, a totalna sam neznalica i početnik. Iako naravno imam volje naučiti. Puno sam čitala po vašim stranicama i općenito po internetu i došla do točke da više nemam pojma di sam sa svime time pa molim savjet.
    Ono što tražim od svog budućeg fotića je da je do 1500/1800kn. studentica sam i još nezaposlena – valjda kužite.
    Važno mi je da fotić dobro slika izblizu i u pokretu. E sAd, nije mi drhtava ruka ali recimo vidla sam da se na nekim mobitelima kako ga pomićem tako ostane obris, razmučuje se. To ne bi htjela ako je moguće kod svog novog fotića. Važno mi je i da je kolko tolko brz i da su slike što čišće. Ne treba biti neki wow al za ove novčeke ako se nešto da iskombinirati bit ću prezadovoljna.A važno mi je i slikanje po mraku.
    Doma imam vjevericu, koja je ful brza, da ju uslikam trebam li na fotiću imati neke posebne postavke kao npr stabilizacija slike? ili sport opciju? Postoji li prema vašem mišljenju fotić te cijene koji može od moje vjeverice u pokretu napraviti čistu sliku što oštrijih rubova ako ju slikam izblizu i pri slabijem osvjetljenju? Eto, to je uglavnom ono što mi je najvažnije.

U hg spotu predložili su mi sony w55 kao best buy.
    http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=4892&catid=85 – da li od tog fotića mogu očekivati ono što tražim? Čitala sam o njemu na vašim stranicama, recenzije i iskustva su podjeljena. Pa me zanima da li bi mi ga vi preporučili s obzirom na meni važne karakteristike.
    Ili možda bolje ovaj olimpusov - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5686&catid=39
    Ovaj canonov - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=4986&catid=37

Uglavnom, stvarno ne znam. Svaki vaš prijedlog i sugestija su dobrodošli. A sigurna sam i u to da tražim previše za ovu ponuđenu cijenu. Ipak, bar da nađem nešto donekle ok. Unaprijed zahvaljujem.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovaj canon ti ima optičku stabilizaciju slike, ilitiga nešto što će zamućenje zbog trešnje umanjit maximalno. osim toga, canoni općenito imaju jako dobru kvalitetu slike (za te pare).
    sony je nešto manji i tanji, i vjerojatno nije bezveze best baj, al su memorijske kartice za njega puno skuplje (a moraš kupit memorijsku, to valjda znaš).
    olympus je (po meni) slabiji od ova dva.
    ja bih uzeo u obzir možda i još kojeg panasonica - kvalitetni su (ima ih dosta koji su metalni il od nekog drugog materijala, a ne plastike), većina ih ima stabilizaciju, a, ako te zanima, za 1700 kn imaš i model s 10x zoomom (tz1). razmisli pa odluči.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bubamara Pregledaj post
    Bok, ja sam nova.
    Uglavnom, da ne otvaram novu temu htjela bi se nadovezati na ovu.
    Kupujem digitalni fotoaparat, a totalna sam neznalica i početnik. Iako naravno imam volje naučiti. Puno sam čitala po vašim stranicama i općenito po internetu i došla do točke da više nemam pojma di sam sa svime time pa molim savjet.
    Ono što tražim od svog budućeg fotića je da je do 1500/1800kn. studentica sam i još nezaposlena – valjda kužite.
    Važno mi je da fotić dobro slika izblizu i u pokretu. E sAd, nije mi drhtava ruka ali recimo vidla sam da se na nekim mobitelima kako ga pomićem tako ostane obris, razmučuje se. To ne bi htjela ako je moguće kod svog novog fotića. Važno mi je i da je kolko tolko brz i da su slike što čišće. Ne treba biti neki wow al za ove novčeke ako se nešto da iskombinirati bit ću prezadovoljna.A važno mi je i slikanje po mraku.
    Doma imam vjevericu, koja je ful brza, da ju uslikam trebam li na fotiću imati neke posebne postavke kao npr stabilizacija slike? ili sport opciju? Postoji li prema vašem mišljenju fotić te cijene koji može od moje vjeverice u pokretu napraviti čistu sliku što oštrijih rubova ako ju slikam izblizu i pri slabijem osvjetljenju? Eto, to je uglavnom ono što mi je najvažnije.

U hg spotu predložili su mi sony w55 kao best buy.
    http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=4892&catid=85 – da li od tog fotića mogu očekivati ono što tražim? Čitala sam o njemu na vašim stranicama, recenzije i iskustva su podjeljena. Pa me zanima da li bi mi ga vi preporučili s obzirom na meni važne karakteristike.
    Ili možda bolje ovaj olimpusov - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5686&catid=39
    Ovaj canonov - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=4986&catid=37

Uglavnom, stvarno ne znam. Svaki vaš prijedlog i sugestija su dobrodošli. A sigurna sam i u to da tražim previše za ovu ponuđenu cijenu. Ipak, bar da nađem nešto donekle ok. Unaprijed zahvaljujem.

Barem si realna kad znas da trazis previse!

Sve jos mozemo nekako zadovoljiti, ali uslikati vjevericu...to necemo moci ispuniti samo tako. Omiljene su mi zivotinjice, ali nikako nisu zahvalni foto objekti. Evo jedne "londonske "vjeverice:

Sada ozbiljno...moras se pomiriti da za novac koji namjeravas uloziti, neces moci dobiti bas sve sto si u prvome postu navela. Neki kompromis ce se morati postici.

Za pocetak, s obzirom na tvoj budzet, savjetujem da pogledas sljedece modele:

1. Canon Ixus 70
    2. Canon A570
    3. Fuji S5700
    4. Olympus mju 760
    5. Sony W80

Kad steknes neke osnovne dojmove o njima i pogledas po netu, javi se ovdje sa dva ili tri modela koja bi ti najvise odgovarala, pa cemo onda detaljnije.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    grrr.. priznat ću vam..
    još sam zbunjenija nego prije..
    hvala vam na vašim odgovorima i na vašem trudu da iskopate nešto za mene.

@ajvl - znači prema tebi canon bi možda mogao proči. hmmmm.. ili neki panasonicov. koji si imao na umu?
    za sonijev koji su mi predložili kao best buy rekli su mi da trebam kupiti karticu za 290 kn tak nešto. tako da bi me taj fotić izašao oko 1800kn.. ništa nisi rekao za taj..? a taj mi je nekako bio prva opcija kada sam došla na forum..
    i sad niš ne znam.. aj mi konkretno recite - kolko bi bila zadovoljna ovim fotićem s obzirom na ove moje gore karakteristike..

@bimbi - nažalost imaš pravo, zbilja tražim previše.. ali uf.. stvarno bi htjela da od ovih jeftinijih izaberem nešto što će mi najbolje odgovarati.
    e sad, kopala sam malo prema ovim predloženima..

CANON IXUS 70 - super izgleda.. sigurno bi bio dobra prilika ha? samo, cijena.. ja mogu još malo uštediti, 200kn pogotovo, ,ako će mi se investicija isplatiti. da li uz njega trebam kupiti još nešto dodatno? koliko bi mojih gore navedenih karakteristika zadovoljio?

CANON A570 IS - prema cijeni bi bio super. izgled mi nije baš nešto, ali ako karakteristike super odgovaraju kupila bi i taj. zašto ne.. koje su njegove prednosti?
    sad je možda malo smješno ali pošto sam totalna neznalica što se tiče tehnologije ne znam što bi više rekla ili pitala za ovaj fotić. vidim da ima imagestabilizator. to su mi ljudi govorili da je dobro.. jel je?

FinePix S5700 - baš gledam slike neke koje su njime načinjene.. vidim da su super oštre u pokretu. to mi se jako sviđa. iako dosta je velik i mislim da bi mi kao početniku bio kompliciran.
    evo čitam na forumu o njemu, vidim da su ljudi zadovoljni.. hmmmm.. ne znam.. koliko točno dođe, nisam to mogla nigdje neči?

OLYMPUS µ [Mju:] 760 - ovaj mi se jako sviđa.. kolko bi trebala ukupno izdvojiti za njega? sviđa mi se ovo "dvostruka stabilizacije slike". opet ja sa tom stabilizacijom..
    šta točno ovo znači? - snimanje panoramskih fotografija :zbunjen:
    koje moje karakteristike ne bi zadovoljio?

Sony W80 - po čemu je bolji od w55 kojeg su mi predložili u shopu? osim što sigurno ima bolju cijenu.. hehe
    opet ne mogu nači koliko moram za njega izdvojiti? sigurno za onu karticu isto 300kn jel? koliko mi je onda to sveukupno?

e sad.. ja sam voljna izdvojiti malo više od 1800kn, ako će mi to stvarno donjeti ono što tražim.. ne puno više, jer nažalost ovo će mi potrošiti i zadnju lipu - a vjeverica ne smije ostati gladna šta ne? heh.
    već dugo štedim i htjela bi garanciju da ću kupiti nešto što će mi se svidjeti. znam da malo imam za ponuditi ali.. heh, tako je kako je..
    zapravo, da vam iskreno kažem ja sam došla na forum kako bi mi vi rekli - "kupi to.." jer opcija da ja biram nešto ne znam koliko bi bila pametna..
    što više izbora to sam zbunjenija..

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najprije cijene, za koje kazes da nisi mogla pronaci:

1. Fuji S5700...cca 1700 kn (mislim da je ili m computers ili macronicro najjetinija opcija)

2. Sony W80...cca 1700 kn ili nesto malo manje

Napominjem da su cijene koje navodim cijene fotoaparata.

Svi navedeni modeli ili nemaju interne memorije ili je imaju vrlo malo, tako da ces uz svaki foto aparat koji od navedenih kupis morati kupiti i dodatnu memorijsku karticu. Razliciti tipovi foto aparata koriste razlicite tipove memorijskih kartica, ali su im cijene vrlo slicne, tako da mozes racunati na jos kakvih 200 - 300 kn troska za taj dio opreme.

Sto se brzih savjeta tice to sam odavno prestao davati. Ne postoji mjerilo koje bi uvjetovalo dobar savjet sa svakoga tko trazi novi foto aparat. Konacno mjerilo je zadovoljstvo korisnika sa kupljenim. I najjeftiniji i najjednostavnije foto aparat je dobar korisniku koji je zadovoljan njime. Pored nevedenoga zelje i prioriteti svakoga potencijalnoga kupca se razlikuju.

U svakome slucaju niti jedan od nevedenih modela nije "prekompliciran" za koristenje ili "prekompliciran" da bi ga shvatila. Image stabilization sustavi jednostavno receno kompenziraju pomake aparata uzrokovane usred "nemirnih ruku". Sto znaci da ce tu u teoriji manje slika ispadati "mutno". Naravno da od ovoga sustava ne treba ocekivati cuda, ali u mnogim situacijama definitivno pomaze. Stoga bih tebi, pogtovo s obzirom na tvoje zahtjeve definitivno preporucio kupnju foto aparata koji je opremljen takvim sustavom.

Upravo u toj cinjenici lezi i glavna prednost modela W80 nad modelom W55. Dakle W80 je opremljen IS sustavom i jos koje kakvim sitnicarijama, ali je opremljenost sustavom za stabilizaciju daleko najbitnjija razlika.

Vidim da ciljas i na to da ti aparat bude sto manji i laksi, a ako je moguce i dobadljivijega izgleda. Stoga cu spomenuti i to da sto idemo prema "sitnijim" modelima to vise placamo izgled, male dimenzije i masu, a manje performanse aparata. Jednostavnije ako je aparat malo tezi i veci moguce je za manje novca dobiti nesto vise opcija i mogucnosti pri koristenju istoga.

Posto zelis izravniju uputu reci cu ovako:

Ako zelis foto aparat koje ja mali dimenzijama i masom, te dopadljiva izgleda, a uz navedeno nudi i pokoju zanimljivu opciju odaberi Sony W80.

Ako zelis kvalitetnu optiku, veci raspon objektiva i malo vise fotografske slobode odaberi Fuji S5700. Napominjem da ovaj model nema IS sustav.

Ako zelis dobar paket koji ce ti ponuditi od svega po malo odameri Canon A570 (razumna cijena uz IS sustavi i ipak ponesto manuelnih opcija).

Ako ima jos pitanja, a vjerujem da ce ih biti...pitaj...tu smo i dalje.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ajvl - znači prema tebi canon bi možda mogao proči. hmmmm.. ili neki panasonicov. koji si imao na umu?
    za sonijev koji su mi predložili kao best buy rekli su mi da trebam kupiti karticu za 290 kn tak nešto. tako da bi me taj fotić izašao oko 1800kn.. ništa nisi rekao za taj..? a taj mi je nekako bio prva opcija kada sam došla na forum..
    što se panasonica tiče, mislio sam na model tz1, koji ima metalno kučište, 10x zoom i optičku stabilizaciju, a nije prevelik (negdi kao canon 570). cijena mu je oko 1600 kn.
    ili, druga, manja opcija: fx12, iste cijene, ali manji i s manjim zoomom i 2 megapixela više (što i nije toliko bitno). isto ima optičku stabilizaciju.
    ostalo je skoro sve napisao bimbi.
    treba napomenuti da (ako se ne varam) svi ovi aparati, osim sonyja koriste jeftinije sd kartice.
    ja osobno nisam poklonik sonyja jer smatram da previše cijene svoje ime, a premalo nude za tu cijenu, pogotovo u usporedbi s, recimo panasonicom ili čak canonom. ali ako se tebi svidi sony, naravno da ćeš uzet njega.
    i još nešto: ako imaš imalo ambicija učit kako se manualno radi s fotićem (a vjeruj mi, to je jako zabavno i možeš dobit puno bolje fotke), onda ti apsolutno preporučujem fuji 5700. ja imam njegovog starijeg brata, 5600 i stvarno je gušt radit s njim. jedini problem je ako ga namjeravaš nosit u džepu ili maloj torbici. to baš nebu išlo.

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @bimbi – tenks još jednom
    Tražila sam tako nekakvu izravnu uputu pošto se tek upoznajem sa ovom vrstom tehnologije. Puno mi pomogne i puno mi je lakše kad pred mene stavite izbor od 2 fotića, nego izbor od njih više. Heh, ali kužim i poštujem tvoj stav.

Ako zelis foto aparat koje ja mali dimenzijama i masom, te dopadljiva izgleda, a uz navedeno nudi i pokoju zanimljivu opciju odaberi Sony W80.
    Kažeš da za razliku od w55 nudi stabilizaciju slike. Kada gledam specifikacije fotića po netu to se označava ovako –ISO osjetljivost (REI) ? stalno pišeš samo IS pa me to malo zbunilo. A nisam vidjela da kod w80 piše ImageStabilizer.
    Kod w80 piše - Da (Automatski, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200), kod w55 - DA (Auto, 100, 200, 400, 800, 1000) šta to sve točno znači?

Kako w80 stoji sa brzinom okidanja, slikanjem izblizu i po slabijem osvjetljenju? Voljela bi da to mogu išćitati iz ponuđenog no.. znate već..
    Vidim da piše Nightshot – NE. To znači da uopće ne mogu slikati u slabijem osvjetljenju? Imam i pitanje šta točno znači PictBridge? :rose:
    Evo link da ne tražiš - http://www.sony.hr/view/ShowProduct....ll+Cameras#tab

Za taj fotić me još zanima gdje ga mogu nabaviti? Jer ako je ovako dobar za te novce, kako kažeš, htjela bi ga malo isprobati.. ne znam da li se to može po dučanima sa tehnikom..

Ako zelis dobar paket koji ce ti ponuditi od svega po malo odameri Canon A570 (razumna cijena uz IS sustavi i ipak ponesto manuelnih opcija).
    Dakle, ovaj isto uzimam u obzir. A sad pitanja (naravno). Opet ću pitati isto. Dakle znam da mi je stabilizacija slike zagarantirana, sad me zanima ovi drugi čimbenici – slikanje u mraku, izblizu i brzina okidanja. Već sam i sebi dosadna s time..
    Što se tiče kupnje mislim da sam ga vidjela u hg spotu.

I još bi te pitala za ovaj olimpusov koji si mi spominjao. Nisi ga komentirao pa me zanima isto što sam pitala i za ova dva. Nekako mi se čini fotić baš ok.

Aj, bar sam si smanjila izbor na 3.. onosan smajlić:

@ajvl – također hvala na odgovoru.
    Vidim malo se razlikuje tvoj i bimbijev stav o sonyju. Super mi je kad čujem više stajališta. Samo što me onda to malo zbuni. No, dobro. Prodavač u HG spotu mi je isto komentirao te skupe kartice kada sam ga jednom prilikom pitala. I meni se to ne sviđa ali ako mi sonyjev fotić ponudi sve što tražim – zašto ne. :mig:

Panasonic Lumix DMC-TZ1 http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz1/ – evo, da malo i ovog proučim. Po izgledu mi se čini ok. Vidim da ima stabilizaciju slike što mu je prema tome veliki plus. Kako je sa ostalim specifikacijama koje su mi bitne? Gdje ga mogu kupiti? Čini mi se jednostavnim za upotrebu. Vjerujem da su i ovi drugi koje ste ponudili takvi.

Što se tiče ovog fuji fotića. Hmmmm.. da. Zapravo, izgleda komplicirano. Možda to stvarno nije, ali.. istina je da bi fotić nosila u torbici u koju mi takav ne bi stao. Jako mi je zanimljiv ovako kada ga gledam. No eto, nekako sam odustala zbog te veličine.

Stvarno imam volju i želju naučiti više o fotografiranju. Doma imam onaj profi fotić jer mama mi se bavila fotografijom. Samo, to nema veze sa ovim danas digitalnim čudima.

ja imam njegovog starijeg brata,
    kako mi je ovo bilo simpatično kada sam prtočitala.

Eto, ja sam se opet raspisala, a mislila sam da ću biti kratka. Unaprijed se ispričavam na hrpi možda glupih pitanja. I sigurna sam da će ih biti još.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dug je put pred nama...

Smatram da na forumu ima mnogo tema i savjeta koje bi ti bile jako korisne da ih procitas, a ticu se objasnjenja nekih osnovnih pojmova u fotografiji. Malo potrazi i uzmi si vremena, biti ce ti laksa i odluka i jasnije same opcije onoga sto foto aparat nudi.

Nadalje, razlikujemo tehnicku terminologiju u kojoj svaki sustav koji aparat posjeduje ima unificirani naziv i marketinsku terminologiju, gdje proizvodjaci daju razlicita imena istim stvarima (sustavima) kako bi istakla bas svoj proizvod kao najbolji.

IS (image stabilization) sustav, ili sustav stabilizacije slike, i pojednostavljeno, nacin na koji on funkcionira ti je objasnjen u mome proslome postu. on nema veze sa ISO mogucnostima foto aparata.

ISO pojednostavljeno predstavlja "mjeru" osjetljivosti senzora foto aparata na svjetlo (ekvivaleni ASA u film fotografiji). Sto je ISO mogucnost aparata veca (dakle sto aparat moze podrzati veci ISO broj) to je i osjetljivost senzora na svjetlo veca, a time ce aparat biti kadriji fotografirati u sve mracnijim i mracnijim uvjetima. Valja napomenuti da koristenje visih ISO vrijednosti uzrokuje nezeljeni sum na fotografijama, koji znatno degradira njihovu kvalitetu.

Sony W80 je opremljen i jednom i drugom mogucnoscu, te softwareom koij ima sposobnosti da ih kombinira i ujednacuje u auto mode - u.

PICTBRIDGE je funkcija koja omogucuje direktan ispis fotografija sa digitalnih foto aparata ili mobilnih telefona na printerima, koristeci samo USB kabel, a bez posredstva racunala.

Aparat Sony W80 dobavljiv je u HGspotu ili Ve-mil - u.
    Panasonic TZ1 dobavljiv je u Mikronisu ili Optimum racunalima, a mislim da ga imaju i Exportdrvo i Nobilis informatika.

Slike iz bliza??? Sto to znaci govorimo li o macro fotografiji ili samo o nesto blize pozicioniranome objektu fotografiranja (dakle zanima me udaljenost objekta od aparata)?

Fotografiranje u uvjetima smanjena svjetla zahtjevna je situacija za bilo koji foto aparat. Klasa foto aparata o kojima govorimo, iskreo receno, ima ozbiljnih problema sa fotografiranjem u takvim uvjetima, stoga moras biti svjesna kako, kada govorimo o navedenim modelima i njihovim mogucnostima u mracnijim uvjetima, nema idealnoga rijesenja, vec samo najmanje losega.

Eto toliko za sada, i u mome postu ima pitanja, pa kad odgovoris mozemo dalje...

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Smatram da na forumu ima mnogo tema i savjeta koje bi ti bile jako korisne da ih procitas, a ticu se objasnjenja nekih osnovnih pojmova u fotografiji. Malo potrazi i uzmi si vremena, biti ce ti laksa i odluka i jasnije same opcije onoga sto foto aparat nudi.
    svakako ću si uzeti više vremena da to proučim. već jesam dosta čitala ali kako tog ima više treba mi i vremena da sve sjedne..

sada mi je barem jasnija razlika IS i ISO pojmova. jupiii.. heh
    i pactbridge..
    tenks na tome.

Slike iz bliza??? Sto to znaci govorimo li o macro fotografiji ili samo o nesto blize pozicioniranome objektu fotografiranja (dakle zanima me udaljenost objekta od aparata)?
    ovako ćemo to reči - hoću uslikati sjemenku suncokreta moje vjeverice na običnoj crnoj podlozi. i želim da je što oštrija slika. mislim, oštra koliko je to moguće. to sigurno znači i da aparat trebam približiti objektu slikanja jel?

nema idealnoga rijesenja, vec samo najmanje losega.
    onda me zanima najmanje loš od ovih aparata koje ste predložili i koje sam uzela u obzir.

ajmo sada dalje..

ps - puno hvala na vašim brzim i temeljitim odgovorima. znam da sam sigurno gnjavatorica..

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovako ćemo to reči - hoću uslikati sjemenku suncokreta moje vjeverice na običnoj crnoj podlozi. i želim da je što oštrija slika. mislim, oštra koliko je to moguće. to sigurno znači i da aparat trebam približiti objektu slikanja jel?
    to se zove macro. e sad koji od ovih tu ima najbolji zbilja ne znam. znam da panasonic tz1 ima vrlo dobar i da bi moj fuji mogao imat i bolji.

još nešto: sad sam se sjetio da imamo tu na forumu recenziju sonyja w55, pa ako nisi, svakako bi korisno bilo da ju pročitaš: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42456

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    svakako ću si uzeti više vremena da to proučim. već jesam dosta čitala ali kako tog ima više treba mi i vremena da sve sjedne..

sada mi je barem jasnija razlika IS i ISO pojmova. jupiii.. heh
    i pactbridge..
    tenks na tome.

onda me zanima najmanje loš od ovih aparata koje ste predložili i koje sam uzela u obzir.

ajmo sada dalje..

ps - puno hvala na vašim brzim i temeljitim odgovorima. znam da sam sigurno gnjavatorica..
    Sto se opisanoga fotografiranja iz bliza tice...radi se o macro fotografiji. Svi navedeni modeli opremljeni su takvim macro mode - om, u kojemu se mozes pribliziti objektu fotografiranja na svega par centimetara. Samo moras uzeti u obzir da to nece raditi ako nema dovoljno svjetla, jer ti je u tim prilikama bljeskalica neupotrebljiva.

Vise o tome ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=17818

Da moram biti tako iskljuciv i preporuciti samo jedan model mislim da bi to bio Canon A570.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    w810i
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja se dvoumim izmedju a570 i s5700
    Nekako bih vise slobode u fotografiraju (s5700) ali me bode u oci sto nema IS sustav
    Gledao sam neke fotke na deviantartu napravljene sa s5700 i ostadoh paf
    npr.
    http://fc03.deviantart.com/fs19/f/20...e_by_Ythor.jpg
    ili ova ("I added some blue for the greater saturation") :http://fc02.deviantart.com/fs20/f/20...KatoShizue.jpg

a evo i galerije . Ima stvarno impresivnih fotki
    http://www.flickr.com/groups/s5700/pool/
    Zadnji uredio Jaymz : 29-09-2007 u 17:29

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Jaymz Pregledaj post
    ja se dvoumim izmedju a570 i s5700
    Nekako bih vise slobode u fotografiraju (s5700) ali me bode u oci sto nema IS sustav
    trebaš znat da s fujijem možeš dobit dosta dobre slike na većim ISO vrijednostima (do 800), a što je veći ISO, to je brže okidanje, što je brže okidanje, to je manja mogućnost mutne slike. ako namjeravaš slikat po noći iz ruke, tu ti ni stabilizacija neće puno pomoć, jedino stativ ili sreća (ja ponekad na nemogućim postavkama uspijem dobit čistu fotku, jednostavno valjda stvar trenutka). my point: apsolutno preporučujem fujija, uvjeren sam da s njim ne možeš pogriješit.

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ajvl Pregledaj post
    još nešto: sad sam se sjetio da imamo tu na forumu recenziju sonyja w55, pa ako nisi, svakako bi korisno bilo da ju pročitaš: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42456
    tenks, to sam pročitala još prije nego sam se regala na forum. zbog recenzije sam ovaj forum i otkrila.. :mig:

dakle, panasonic tz1 super odgovara mojim željama.. postoje li na forumu primjeri slika sa tim fotićem? nisam našla nigdje..

Da moram biti tako iskljuciv i preporuciti samo jedan model mislim da bi to bio Canon A570.
    Zbog čega si mu dao prednost nad drugim fotićima?

još bi jednom pitala za olimpusov fotić koji ste mi predložili. Ima li tko iskustva s njim i kako vam se čini?

ne znam, nekako cijelo vrijeme, od početka ciljam na sony. vidim da postoje različita doživljavanja takvih fotića. neki mi kažu da su najbolji, neki da nevaljaju.
    često mi preporučuju i nikon fotiće.. neki kažu da su kodak najbolji. svatko ima nešto svoje.
    kakva su vaša iskustva?

@bimbi - tenks na linku

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    točnije - frendica mi predlaže ovaj - http://www.kodak.com/eknec/PageQueri...requestid=7055

ima li tko iskustva?

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da trebas slusati bimbija, on je tu provjereno maher. sto se tice ovog kodaka, ne vidim da ima opticku stabilizaciju slike, nego samo digitalnu (sto nije nesto) Da sam na tvojem mjestu izbor bi mi bio samo na canonu a570 i sonyu w80. Prvi ima nesto malo bolje karakteristike, ali je ruzniji i ne mozes ga nositi u dzepu. Tako da ako zelis fotic nositi sa sobom van i takve stvari uzmi sonya, ako si mirniji tip i velicina ti nije toliko bitna uzmi canona

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hehe.. slušam ja bimbija. svakako cijenim njegov savijet.
    i ajvl mi puno pomaže..

Super-forumaš Postignuća:
    VeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    OnePlus 7 Pro
    Operater
    HT HR
    Bodovi
    38.775
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.775, Nivo: 48
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemam ništa posebno dodavati samo da ti kažem da trenutno imaš Sony w80 u vemilu na akciji za 1749kn i u kompletu se dobije memorijska kartica od 256mb. Baš sam ga danas kupio. Nije neki kapacitet ali mislim da bi trebalo biti dostatno za oko 70-80-ak fotografija.

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala ti..

vjerovali ili ne ja se još nisam odlučila. ali kopam i kopam, učim o fotićima i mislim da mi ide.
    nisam našla recenziju o OLYMPUS µ [Mju:] 760. jel ima ko iskustva s njime??
    barem o toj seriji fotića koju riječ?

SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa evo za ovaj olympus mju 760 http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=106
    kaj se tebi svida.A @nijala ima mju780 i zadovoljna je. http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42310

VeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    OnePlus 7 Pro
    Operater
    HT HR
    Bodovi
    38.775
    Nivo
    48
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, zaboravih kazat da sam paralelno kupio na ebayu SONY MS pro duo highspeed od 2gb za 140kn sa dostavom.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vjerovali ili ne ja se još nisam odlučila. ali kopam i kopam, učim o fotićima i mislim da mi ide.
    dok ti kupiš fotić, nestat će svi motivi

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @lili tenks na linkovima.. već sam ih vidjela..
    htjela sam baš neko iskustvo.. ali vjerujem da nemate taj fotić pa ne znate. nema veze. hvala svejedno.

dok ti kupiš fotić, nestat će svi motivi
    :rose: hoće..
    joj al stvarno već sam i sama sebi dosadna.. odlučim se za neki i krenem ga kupiti, pa ne kupim, pa netko totalno popljuje moj izbor, pa se odlučim 100% za onaj drugi i tako u krug.. joj, sad mi fali onaj smajlić koji si puca u glavu
    nego ovako, ja sam se sada odlučila za 2 varijante. to je olympus mju 760 i sony w80. dakle ta dva. i odlučila sam se za jednog od njih najviše zbog veličine. želim da mi prilikom svakog izlaska stanu u torbicu..

dugo sam se predomišljala i oko tz1 ali je baš ta veličina prevladala.

jel bi mogao netko od vas pliiiiiiz pliiiiiz usporediti ta dva fotića sa + i - karakteristikama u par rečenica.. stvarno mi to treba.. samo da mi kažete šta je kod kojeg bolje, a šta gore..
    evo i linkovi na specifikacije
    http://www.olympus.hr/consumer/29_mj...ifications.htm
    http://www.sony.hr/view/ShowProduct....ll+Cameras#tab

a onda sutra kupujem neki makar se razočarala izborom. već je stvarno vrijeme..

SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma reci ce ti to i bimbi.Za te novce nemozes pogrijesit,bilo koji od ta 2 da uzmes.Ja imam canona ,pa ti nemogu reci za ove,ali na pticici su ljudi koji fotkaju sa ovim sonyem super fotke,pa cak i sa mobacem.Nije sve u aparatu!!

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uh, nakon svega ovdje napisanog, ja bih kao, i bimbi, preporučio canona A570 ponajviše iz zahtjeva u prvom postu o slikanju vjeverice i pri slabijem svjetlu - canon ima okej ručne komande, a za slikanje u tim uvjetima potrebno je savladati ručne komande.

malo je veći od sonyja w80, ali za to ipak nudi em brže okidanje (za sonyje su mi ljudi govorili da su im tromi kad pritisnu okidač, iako ih osobno smatram dobrim fotićima, to ljude smeta) em dosta ručnih kontrola, a i dalje stane u manju torbicu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Tanki digitalac do 1500 kn
    By OuttaControl in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 10-06-2007, 11:46
  2. Digitalac do cca 1800 kuna
    By Ikalafat in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 25-05-2007, 00:03
  3. Koji digitalac uzet u rasponu od 1500-2000kn
    By M A R I N in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 07-07-2006, 14:08
  4. digitalac do 1500 kn
    By the man in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti