optima adsl flat je sada naj povoljniji (za što ja znam) moj frend ima 2mbita,flat i plaća nekih 90kn![]()
Evo sljedeci tjedan dolazim u Zagreb na fax i zelim si odmah stavit DSL nekakav. Kako sam u Zadru bio ogranicen samo na T-com DSL, a u Zagrebu mi se cini da ima vise izbora, što da uzemem? Što je trenutno najbolja opcija,a da ce bar godinu dana ostati OK. Za T-com znam kakav je, a ove druge ne, pa ako netko ima iskustva sa drugima neka kaze, pa da odlucim/o.
optima adsl flat je sada naj povoljniji (za što ja znam) moj frend ima 2mbita,flat i plaća nekih 90kn![]()
★★★★★
Cijena je i vise nego dobra. Inace vise mi znace MB nego brzina. No ako ova optima ista valja, jako je jeftina.
Mene muci koliko je ta veza stabilna, da nebi bilo da mi padaju brzine, pa da nemogu skidati,pa ovo pa ono jer je tako jeftino?
Prvo, znaš li ti da li na toj lokaciji gdje ćeš boraviti imaš uopće izbor, jer nije cijeli Zagreb pokriven sa konkurencijom.
EDIT:Evo pogledao sam i kaze da ce usluga biti dostupna kroz sljedecih 6 mjeseci?? Znaci nista od toga?
Zadnji uredio doggy : 19-09-2007 u 14:28
Pogledao gdje? Kod kojeg operatera? Jesi probao sve? Iskon, Metronet?
Probao sam kod Optime i oni kazu za 6mj. Pogledao i T-com, onni su dostupni odmah.
Sad gledam da optima nudi i ovaj neki Traffic, pa me zanima da li je tih 150kn za flat,samo flat promet na koji treba nadodat i brzinu 80kn ili je to sve skupa? Jer ako je samo promet onda je jeftinije uzet flat od t-coma.
Evo pogledao i Metronet, kazu da ce biti dostupan u rujnu, znaci ovaj mjesec??Jedino sto na njihovoj stranici apsolutno nista nekuzim sto mi nude i po kojoj cijeni.
Zadnji uredio doggy : 19-09-2007 u 15:04
Jesi provjerio Iskon?
Je i iskon je dostupan. Alikoliko vidim cijene su im ko i T-comu?
Aha vidim da ima i ovaj iskon duo nekakav.
pozdrav kolega
ja imam isti "problem" kao i ti...
moras si gledati da uz dsl uzmes i liniju, a onda ti najbolja opcija ispadne iskon ili amis...
Zašto moram uzeti liniju? Imam vec od T-coma liniju, pa sam mislio da mi to ostane jer ionako nekoristim telefon.
A ako bi uzimao liniju od ovih drugih operatera, onda bi trebao iskljucit t-com liniju?
Evo gledam kod T-coma nesto. Pise da bez ugovora na godinu dana treba platiti modem 488kn. A ja vec imam modem. Znaci li to da mogu samo ukopcat uslugu bez ugovora na godinu dana i neplatit nista, odnosno placat samo mjesecnu pretplatu kao i inace? Jer ovo bi mi odgovaralo dok se neodlucim na nesto bolje, tj. dok nebude nesto bolje dostupno?
Zadnji uredio Inovator : 20-09-2007 u 09:33
Ajde fino okreni 0800 9000 pa i nama javi.![]()
Evo ovako. To šta želiš je dual usluga (flat internet + telefon) pretplata + ono šta potrošiš na razgovor na telefonu. Nekako se ustandardilo da je brzina od 1Mbit/s 150 kn.Međutim ima operasera koje za 15-20 kn više daju duplo veću brzinu (iskon,amis). Najvažnije je da si dostupan, ako piše 6 mjeseci ****** to jer to može značit pitaj boga kad. U principu ako imaš jednog operatera dual prisutnom na tom broju imaš i sve ostale. To su optima, iskon, amis, metronet (bakrena žica (dsl)). Kod dual usluge ne možeš uzet samo internet a telefon ne iako to na optima stranicama na prvi tren izgleda pošto su bespotrebno diferencirai cijene telefona i interneta jer ianako moraš oboje uzet. Imaš i Vodatel.hr 200 kn nudi telefon, internet flat 2mbit/s flat + nekih 50 televizijskih programa koje možeš gledat na komp. za gledat na tv +50 kn mislim.
Još nešto ukoliko imaš dostupno operatera sa duo uslugom na svom broju odmah odjavi telefon u t-com-u. S njima više ne želiš imat posla.
Ukoliko nemaš ništa od (amis, optima, metronet ,iskon) i Vodatel uskoro za koji mjesec t-com kreće sa dual i triple uslugom.
Ovo ja sve govorip pod uvjetom da ti je lova važna, odnosno da ti je važno platit internet i telefon 150 kn a ne 350 kod T-com-a. Ako si lovaš uzmi svugdje postojeći T-com. Maxadsl ima najkvalitetniju vezu. Meni nikad nije pukla, a brzine su prosječno za 10-ak posto manje od deklariranih što je vrlo prihvatljivo.
Zadnji uredio status : 20-09-2007 u 18:01
@status - prijatelju ajde please malo provjeri što pišeš prije nego napišeš jer neke stvari koje si naveo nisu točne...
Svi pricate o nekakvim padanjima brzine, pucanju veze. Do sada sam imao samo maxadsl i nikad mi se nesto slicno nije dogodilo.
Koliko se to cesto dogada?
Zasad mi se cini da bi uzeo Iskon duo, ako netko ima kakve informacije iz prve ruke zelio bi da ih odma kaze i odgovori me od ovoga ako nevalja.
Uz telefonski prikljucak, za internet bi moga izdvojiti oko 150kn mjesecno.
Bookmarks