Ja sam tako razmisljao za gericom pred 4 godine; gledao sam specifikacije, a sad nakon 4 god (imam dozivotnu garanciju na njega), kuciste se raspalo kao da je od celofana radjeno. Ja ne bih to uzeo. Trazim robusnost
Tehnologija:
- Intel® Centrino® Duo Mobile tehnolgija
(Santa Rosa platforma)
Procesor:
- Intel® Core™2 Duo T7300
- 4MB L2, 2.0 GHz, 800 MHz FSB
Chipset:
- Intel GM965 Express Chipset
- Intel GM965 GMCH
- Intel ICH8M
- 533 / 667 / 800MHz FSB (samo Soc-P procesori)
Zaslon:
- 15.4" WideScreen
- Max. rezolucija: 1280x800
- Tehnologija:WXGA Glare type
Grafički podsustav:
- NVIDIA GeForce Go 8600 256M
Memorija:
- 2 GB DDR2 667MHz
- max. 4 GB
Tvrdi disk (HDD):
- 160 GB
- 2.5" HDD
- SATA
Optički uređaj:
- DVD-R/-RW/-RAM
Podržava Intel Turbo Memory:
- Da
- 2nd Mini Card Slot, do 1GB
Audio podsustav:
- 2 ch. HD Audio
- 2x 1.5W stereo zvučnici
Korisničko sučelje:
- HR tipkovnica (86 tipki sa emulacijom standardne tipkovnice od 101/102 tipke)
- Touchpad + 2 tipk
Posebne pogodnosti:
- 3-in-1 card reader
- Web-Camera, 2.0M Pixela
Povezivanje:
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n, 300 Mbps (Intel 4965AGN Wireless-N)
- Gigabit LAN (10/100/1000)
- V.90/56K modem
- Hi-Speed USB 2.0
- IEEE-1394 (Fire Wire)
- Power USB (1A)
Konektori:
- 2x Hi-Speed USB 2.0
- 2x Power USB (1A)
- 1x RJ-45 za Gigabit LAN
- 1x RJ-11 za V.90/56K modem
- 1x IEEE1394a (Fire Wire)
- 1x VGA port (15-pinski)
- 1x S-Video out
- 1x Microphone-in
- 1x Headphone-out
- 1x DC-in jack
- 1x 3-in-1 Card Reader
- 1x Kensington lock
Baterija:
- Lithium-Ion
- 6 cell, 4800/5200mAh
Napajanje: vanjski AC adapter
- 90W
- 19V DC
- 90-264V AC, 47-63Hz
Dimenzije: 355 x 257 x 35.2 mm (W x D x H)
Masa: 2.7 kg
Jamstvo: 2 godine!
Cijena: 7.889,00 kn
znam da ovo nije brand, več proizvodnja sastavljanje računala od komponenti i kučišta drugih proizvođača i za ovo se obično govori da je "pevec kvalitete" no ne zvuči li 2god jamstva obečavajuče?
ima li ko kakvih iskustva?
vaše mišljenje? isplativost?
Ja sam tako razmisljao za gericom pred 4 godine; gledao sam specifikacije, a sad nakon 4 god (imam dozivotnu garanciju na njega), kuciste se raspalo kao da je od celofana radjeno. Ja ne bih to uzeo. Trazim robusnost
Nije pevec marka, vec Autronic.Vise na http://www.autronic.hr/konfigurator/...nfigurator.asp
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Kupio HP u Pevecu ili negdje drugdje ista ti je kvaliteta..tako da.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
a ovaj lt sviju privlaci dobrim performansam(na papiru) i malom cjenom.Ali to je iz vise djelova sastavljano i nije neki brandiran pa mozda mu te komponente i nisu tak jate.Neznam ja bi prvo probao ga negdje pa onda odlucio o kupovini,mada takav isti neki brandiran bi bio 15000 kn.Jer ipak 8600 karta 256 njenog ram i 2 GB ram i to DDR2 i jos 2 GHZ.Ma uostalom kupi ga vidi kak je dobar.Hehe.
ne kužim kako mogu komponente ovog laptopa biti lošije od
istih komponenit skupljeg laptopa ?![]()
jedino samo kučište i ekran mogu biti lošiji ostalo bih trebalo biti uredu
ja da sada imam 8k kuna... to bih kupio... još uz to imaš 2 godine garancije
pa nečeš imati isti laptop 10 godina... tehnologija ide dalje.... staro se prodaje ili baca![]()
ili si hrcak ko ja pa cuvas.Hehe.
Ja ga imam već 2 mjeseca i prezadovoljan sam, imam vistu ultimate gore, radi brzo ko vrag, slika na ekranu je odlična (rodica mi ima HP-a od 10000 kn koji em je sporiji puuuno,em je slika lošija i to dosta,em ima integriranu grafiku,lošiji proc. manji hard,ma neću dalje,ovo je pila naspram njenog).
Igre rade savršeno,bez trzanja,npr. Brothers In Arms Road To Hill 30 radi na 1280x800 na high detaljima full brzo i bez imalo trzanja.
I ja sam bio skeptičan prema takvoj ponudi ali kad sam vidio brandirane laptope u rangu do 10000 kn - odmah sam se odlučio na ovo,jedina konkurencija cijenom je Forcebook u HG spotu ali ima lošiji display i malo lošije performanse,imam priliku i s njim raditi - kum ga ima, tako da je ovo definitivno best buy. Ja još nisam našao ozbiljnu zamjerku, osim trajanja baterije u Performance modu - samo nekih sat i pol otprilike, ali pošto ga koristim stalno u uredu ili kod kuće - punjač je uvijek tu.
Ako se odlučiš - samo nadoplati za Samsung ram i WD hard disk, kvalitetnije su komponente od onih serijskih a razlika u novcima je mala.
PoZZ!
A kako ide 3d,mislim na 3d modelranje i igre?
Ne znam kak ide modeliranje, ali sve najnovije igre se igraju bez trzanja s visokim detaljima, igrao sam ih dosta na njemu, Halo2, Call of Juarez, Company of Heroes, Anno 1701, PES6 SPatch2 moddan kitserverom na very high details na sve...
A radim cesto i skidanja zapisa sa videokamera i obrađujem ih i snimam onda na dvd, radi i to jako brzo, skoro isto kao i moj komp, a komp mi je dual core 2x3.20 2 gige ddr2 ram-a ati radeon x1950 grafička..., znači laptop je stvarno fino složen i brzo radi. Ja sam i više nego zadovoljan s njim.
Ovo zvući sudeći po komentarima...best buy....![]()
hm...možda se i ja odlučim onda za ovo, ako je tako
pa narqavno a ionako ce za koju god se drasticno opasti cjene,pa sacekajte malo.
Ono procesor će se lijepiti po kućištu koliko će imat jezgri
Flyer je teško s*** ako mene pitateA ako ne pitate, he he, pa šta ću ja ... imao dva-tri u rukama.
Kod notebooka je bitno 5 karakteristika:
performanse
kvaliteta izrade/robusnost
ergonomija
cijena
mobilnost
I svaki, ali apsolutno svaki notebook može ispuniti maksimalno 2 kriterija od navedenih. Dakle ako trebate brz i jeftin prijenosnik, kvaliteta, baterija i ergonomija će vam sigurno patiti.
Ako trebate velik i kvalitetan prijenosnik, mobilnost, cijena i performanse će vam sigurno patiti.
Ako trebate brz i kvalitetan prijenosnik, cijena, ergonomija i mobilnost će vam patiti.
Flyer i Forcebook su brzi i jeftini prijenosnici i ništa više.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks