Kako ti se zovu driveri za muziku?
imam jednu vrlo ironicnu situaciju - zeznuo mi se komp i ostala je samo particija sa muzikom a trenutno sve radi osim muzike![]()
sve sam drivere instalirao po nekoliko puta i jedan uvijek dode: not able to start (code:10)
imam asusovu maticnu P5AD2 - E Deluxe i stvarno neznam sta vise nakon sto sam pretrazio pola neta i probao pola nacina... vjerovatno mi je pod nosom ali nikako nemogu... pomozite![]()
Kako ti se zovu driveri za muziku?
neznam dal je ovo to sta se trazi ali sam nasao u device manageru:
sound, video and game controllers:
- Audio Codecs
- Legacy Audio Drivers
- Legacy Video Capture Devices
- Media Control Devices
- nVidia WDM A/V Crossbar
-nVidia WDM Video Capture (Universal)
- Video Codecs
ovaj sa smajlicem ima zuti usklicnik i pise da nemoze pokrenut...
i jos sam nesto nasao - svi mi driver file details imaju kvacicu osim:
- c:/windows/system32/drivers/nvcap.sys
Reci mi kako ti se zove maticna ploca?
Pa cemo pokusat' pronac' drivere za zvuk na netu...![]()
Ovdje su karakteristike tvoje maticne ploce.
Probaj taj dio s usklicnikom uninstalirat,i po potrebi restartat komp. Zatim ponovno daj drivere kad ti ih pita. Ako ne bude potreban restart,odi u device manageru na onu ikonu s kompom (scan for hardware changes) i daj drivere po potrebi...
EDIT: Uvijek zakasnim...![]()
skinuo sam ovaj drugi i pise nesto da C:/documents and settings/mateo/desktop/XP_2003_64bit/Setup.exe is not a valid Win32 application :S
1.Moras skinuti odgovarajuci driver za svoju maticnu.
Trazi tu ....
http://support.asus.com/download/download.aspx?modelname=P5AD2-E%20Deluxe&SLanguage=en-us - svi driveri
2. Ne bi trebalo stekati, ali odi u BIOS i provjeri da li ti je ukljucena opcija za zvuk. Ako nije, ukljuci opciju.
3. Mislim da je tvoj problem samo naci odgovarajuci driver... :/
uspio sam sredit, puno hvala.... problem je bio na kraju u driverima iako su pisali da su za tu maticnu ali nisu isli svi sve do ovog zadnjeg
jos jednom hvala![]()
Ajde, drago nam je da smo ti pomogli ...![]()
Bookmarks