T-Mobile MDA Compact II
Sony Ericsson K800i
Samsung SGH-D900
Nokia N73
eto to su ti par modela d 2900kn pa biraj
ja bi n73 uzeo
dakle, kao što sam i rekao, skupljam prijedloge od cijenjenih forumaša koji koliko toliko prate ponudu i znaju što sve ima u dućanima t-mobilea.
stvar je sljedeća, kako sam i napomenuo EF81 je danas otišao u vječna lovišta, al pošto je to u garantnom roku, danas su mi u servisu rekli da će me sljedeći tjedan netko nazvati iz t-moba da dođem po novi uređaj u protuvrijednosti računa koji iznosi koliko me pamčenje služi oko 2800 kn (račun i mob ostali u servisu).
problem, je sljedeći - odmah poslije servisa sam bio u t-mobileu u savskoj, nešto radai ADSL-a i usput pogledao uređaje koji su izloženi u ponudi - i ogorčenje. sve sama, da ne kažem sranja. sad odem na njihove stranice da vidim ponudu modela, i pola stvari nema što tamo ima, pola ima što tamo nema - katastrofa.
dakle, ko zna dal su i u svim centrima ponuda ista - nakon ovoga pretpostavljam da nije.
ono što mi je zapelo za oko je neki blackbery, nazalost nisam zapamtio koji model, nesto sa P, cijena oko 2880 kn. od normalnih modela mi se dopada 6233. ja vise niti jedan model nisam vidio da je nekako normalan.
ima li netko druga iskustva, sto uzeti iz njihove ponude, ima li tko kakav drugi prijedlog?
zbog mogućnosti da nemaju uređaj koji tražim, volio bi da si složim neki top 5 modela, u nadi da će valjda jedan biti dostupan.
T-Mobile MDA Compact II
Sony Ericsson K800i
Samsung SGH-D900
Nokia N73
eto to su ti par modela d 2900kn pa biraj
ja bi n73 uzeo
★★★★★
di tu ima N73?
http://www.t-mobile.hr/1/10-30-01-00...=1&sort=&man=4
e sad da još malo pojasnim neke stvari. dakle, uređaj uzimam iz čiste ponude, dakle u igri je ona opcija cijena samog uređaja. nokia 6280, 6288, vi samsunzi, LG-evi - ne dolaze u obzir. d900 mi ima djevojka - ne zelim i ja. 6280 mi ima stari - ne zelim i ja. i to zato jer sam ih isprobao, nikako mi se ne svidjaju ti uređaji.
MDA compact mi se ne sviđa, puno ljepši mi je onaj blackberry, samo ne znam i je li bolji.
K800 mi ima frend, ne bi ni to. stvar je u tome da bi si uzeo nesto sto je rijedak mob, sto nema svaki da ne kazem sada sto. zato sam i imao EF81 i EL71. rijetki modeli.
dakle, iz ovog bi jedino prosla N73 al moram ipak detaljno sad napravit recenziju, koliko to ustvari valja
EDIT: N73 bi mogao proć, drugi je blackberry P-nesto. sad je pitanje kolika je tocna cijena N73, ja nigdje ne mogu nac na njihovim stranicama.
Cijena samog uredaja(n73) je 3000 kn http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-12-00.asp?sifra=NON73
Imas moje preporuke za taj telefon...mana mu je sto nema wlan...
BlackBerry Pearl 8100
koliko to valja? to je taj što sam gore vidio, cijena oko 2800 kn. iskustva?
i da, u uži krug ulazi i M600i.
znači po meni:
BlackBerry Pearl 8100
SE M600i
Nokia N73
SE W880i
ima tko još kakv prijedlog?
Gle, treba li ti uopće Blackberry uređaj? Prvo se to zapitaj. Ako da, onda vjerujem da će zadovoljiti tvoje zahtjeve. Malen, kompaktan, tanak, jedino se na tipkovnicu treba malo naviknuti. Od ostalih mana tu je loša kamera i nedostatak video snimanja (ako ti je to uopće važno).
e i to je pitanje - u principu ne, jer ja ni sam ne znam kako bi to iskoristio. tako da je to zadnja varijanta, upravo sve stoji i kod mene ovo što si naveo, svidio mi se gore u dućanu, i to je sve. i da, vidio sam tipkovnicu, bas je veselapijan nema boga da otipkas da valja
znaci N73
M600i
W880i
što još ima da valja.
a od normalnih mobitela bih uzeo 6233, to je valdja jedini klasični S40 tel koji mi se donekle sviđa. ovo sve ostalo čista katastrofa. K750 mi ni ne spominjite, da ga dijele neću ga uzet.
Evo ovako bi ja birao:
N73 - 3000kn (je nekih 200kn više, ali je mob stvarno super)
K800 - 2300kn (super kamera, jedino malen displey)
6288 - 2100kn (jedino malo slide ima lufta, al se lako naviknut)
W880 - 3000kn (za te novce bolje kupiti N73, osobno mi je ružan mob)
D900i - 2000kn (meni se ne sviđa soft kod samsunga)
6233 - 1800kn (jako dobar mob sa jako glasnim zvučnicima)
K1 - 2000kn (al njega bi ono, jedino pod mus)
ili P990 - 3400kn (jako dobar mob, samo treba malo privikavanj)
Eto, kako sam ih nabrojao, tim bi redoslijedom ja kupovao (naravno ako isključimo P990 zbog veće cijene)
Ili kupiš neki od gore navedenih uređaja, i onda ga zamjeniš za M600 ili neki mob...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
n73 je cijena samog uređaja znaći ne brandiran ni kodiran i iznosi 2998kn
★★★★★
e pa o tom pričam - prvo, nisam zahtjevan. meni treba najnormalniji telefon kojem drži baterija i da se jasno čuje kad vrišti.
a sad malo o karakteristikama:
kamera - nebitna - imam fotoaparat Sony 7.2 mpx
mobilni internet - nepotrebno - imam vipov mobile carnet i laptop ako zatreba
mp3 player - imam sonya nw e505 - dakle, ni to mi nije potrebno
symbian sw - nepotrebno, iako ima svoje prednosti, ja znam da to sigurno necu iskoristavat, a kamoli se jebavat sa potpisivanjem aplikacija. ako i ima, ok, nije da cu ga bacit (mislim na n73)
ono sto mi je bitno:
odlicna baterija - u manje od godinu dana imam preko 200 sati razgovora na 2 moba - dovoljno jasan razlog zasto mi je baterija poterbna
kristalno cist i velik displey - optimalno i po mogucnosti
odlican zvuk - kad rundek zasvira enu, ima da se cuje na sve strane
i ono najvaznije, brz sw, bez puno đinđuirja. organizator, rokovnik i te stvari pod obavezno, al to danas više manje sve imaju.
i naravno, fon mora izgledati na nešto, znači izgled također vrlo bitan.
6233 ima sve što si naveo, a i sam si rekao da ti se sviđa. Zaključak je jasan.
ako ti kamera nije bitna kao što kažeš...m600 je odličan izbor...ali nešto slabiji vanjski zvučnik,ali odlična reprodukcija preko sluški,uiq+ts...super fon
@ZeroBravo:
pošto si sve naveo, šta ti treba, šta netreba, onda se odluči između N73 i 6233.
6233 ima jače zvučnike, tako da će ti onda bakica kat ispod, čut kad ti Ena u 2sata ujutro zasvira.![]()
![]()
uz to, baterija je ista ko i kod N73 i traju tu negdje, ali je malo brži zato što je S40.
N73 ima veći displey, koji je stvarno velik. ali i kod N73 će ti bakica čut mob kad zazvoni..![]()
Pa se ti sad odluči...
W880 bi izbacio, jer SE ima tiši vanjski zvučnik, a i displey je manji od Nokia...
M600 nema u T-mob ponudi...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ma gle..uzmi n73..prodaš ga za dva soma..i uzmeš 6233 u simpa paketu za soma kn i imaš 6233 i tisućicu..uglavnom uzmi što skuplji možeš,prodaj,pa na crno kaj ti paše..
Kupi 6233 jer on ima sve sto ti treba,drugi bi izbor bila nokia n73....
e ili jednostavno to, da. naravno da ću uzet za što veće pare, pa neću im ostavit soma kuna
izgleda da će to bit dobitna kombinacija. mislim da je 6233 jos najnormalniji fon. ili M600, ful mi se svidja
e da smog, ja uzimam mob u slobodnoj prodaji. znaci mene ce 6233 izaci 1798,00 (mamicu im jareću)
al opet soma kn imam dodatno za jos nest. ni sam ne znam sta![]()
6233 je jeftin,a ispunjava sve kriterije.odlican softver,zvucnici,sucelje,baterija.svakako za preporuciti.
Bookmarks