@schoofter: ma malo mi je tytn preskup...
Dvojba je između P990 i N73...
(ili eventualno kupiti N73, pa mijenjati za E65)
Ili uzmi polovni HTC tytn
@schoofter: ma malo mi je tytn preskup...
Dvojba je između P990 i N73...
(ili eventualno kupiti N73, pa mijenjati za E65)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
bolje onda odmah idi na e65
E išo bi, ali nemaju E65 u ponudi...(u t-mobu, osim ako neko zna dal će im doć uskoro)
P990i je poslovni mobitel. Daje ti mogućnosti kakve ti nokia ne može pružiti. prije svega rad s Office datotekama, editiranjem, slanje istih pomoću BlackBerry Connect rješenja, spajanje na wlastitu W-LAN infrastrukturu, te veliku slobodu što se tiće kretanja izbornikom, rada sa stylusom ili bez njega, JOG-DIAL slobodu rada s jednom rukom za pisanje sms-a, mailova, notesa i sl.
Njegove multimedijske mogućnosti također su izuzetne: dobra kamera (ne tako dobra kao kod K750i, kažu), RDS radio, video i mp3 player, preglednik slika i sl-malo je ograničeno procesorom jačine 208 Mhz, no noviji Firwareovi su i to popravili.
Sve u svemu nudi puno, no podrška za assesoars je nešto slabija nego za nokiju. Nažalost ne znam koje su prednosti nokije pa neću puno pisati. SE P990 ima mnoge prednosti u usporedbi sa N73, jer je namjenjen drugom segmentu korisnika (poslovni korisnici), a vjerujem da i nokija tuče P990i po nekim karakteristikama. Svakako bi bilo dobro da vidiš što više odgovara tvojim potrebama. Ja sam tako htio kupiti M600, ali kada sam vidio da uz P990i za 1100 kn više para dobijem i USB cradle, uređaj koji ima WLAN, kameru, MS DUO PRO Support i form faktor koji teško da može nadmašiti bilo koji drugi tip mobitela (Flip based) izbor je bio jasan.
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
Pa oba dva su aparata su za poslovne korisnike ali se u toj funkciji bolje snalazi p990,sto se tice multimedije n73 je u prednosti.Ali to su več slatke muke![]()
N73 je ipak vise multimedijalni telefon.stereo zvucnici,jaka kamera,a opet izostanak WLAN-a,touch screena i qwerty tipkovnice ipak ga stavljaju u taj polozaj.nesumnjivo je da je i dobar poslovnjak,ali tu ga p990 sije.
Mislim da nema ni BlackBerry na N seriji, a to je velika prednost za poslovnjake jer je njima bitan Instantemail, a ne samo W-LAN.
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
Daj Ico nemoj nas zekat nego ubodi ti neku na crnjaka N95 i "vuk sit a ovce na broju"bar ja znam što bi sljedeče boznu jer me kopa koliko su dobri tih 5 Megapixela.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
@Vuki: a gle, taj N95 me nije nešto previše oduševio (pretežno zbog baterije), a i cijena mu je malo previsoka...
jedino što bi umjesto N73 i p990 bilo još u igri, je E65.
Ali opet, ima lošiju kameru od prva dva i nema blic, a ima i male gumbe (one ispod displeya)...
Nekako mislim da ću ipak kupit N73, prvenstveno zbog cijene i jeftinijie memo kartice...
Ali, ništa nije još definitivno odlučeno...
@Ico vidim da imas6288, logicno bi bilo da onda uzmes n73. ubiti glupa tema, kazes da ti mi kazemo koji bi mi mob uzeli, a sam ne znas sto hoces. uostalom da dva moba su sasvim druga klasa.
E65-kamera bez blica, bezveze. savrsen mob, al da u danasnje vrijeme nema blica LoL.. uostalom taj model je losa kopija Samsunga D-600.
-wlan, tachscreen,-nepotrebno
evo da sad odgovorim na temu- kad bi ja birao uzeo bih n73 prvenstveno zbog jako dobre kamere(kad je rijec o mobilnim tel), imam istu optiku na mojoj N90tki, sam kaj n73ima 3mpx.
mislim da cu i ja uzet n73, sad ce mi isteci ugovor.
Mislim da će na kraju ipak biti P990...
malo sam gruntao, razmišljao, raspitivao se uokolo i tako...
Kupio bi N73, jer mi se sviđa kamera i zvučnici, ali je problem što je nemaju u 3 t-mob centra u zagrebu. a P990ku imaju...
Tako da vjerojatno kupujem P990, osim ako im ne dođe N73!
ako hoćete isprobati N95, mob je izložen u t-mobile centru u Savskoj!
Ajde valda ces se usrecit sa p990![]()
Malo sam danas prćkao po njemu, ali na žalost nije bilo staylusa (olvčice), tako da nisam baš mogo probati sve funkcije...
Ali što sam ovako, naoko vidio, čini mi se sasvim OK... kamera mi se sviđa, jedino ću se morat malo na soft prilagodit...
Al valjda nije teško...![]()
Evo, da se ova dvojba (sa moje strane) riješi...
Kupio sam N73...
i super zadovoljan...
Imao sam u rukama P990, i nije mi se svidjelo to što se ponekad treba stiskati po ekranu, a i ona qwerty tipkovnica mi je nekako mala (jer imam velike prste)
tako trebadobar izbor..
odma na dotsis.com i skidaj![]()
Čestitam! Nadam se da ćeš biti zadovoljan! Svakako dobar izbor!
Cestitke na uzetoj Nokiji, vjerujem da ce ti obavljat sve sto ti treba!![]()
mislim da je to ipak i najbolji izbor kad se sve uzme u obzir.
hahahha...svi čestitaju kao da je dijete dobio...
pa također i moje čestitke,jako mi je drago.bla,bla,bla...![]()
Joj nakon što sam pročitao ovo sve i mene hvataju dvojbe Ico-a šta odabrati.
Jedino što je sada 200kn razlika.
A i Blackberry mi je upao u oko...
Tko rano rani, rano dan zajebe!
Evo da ti kažem, da sam bio kupio N73, pa sam ju jučer promijenio za P990...
200kn nije velika razlika između ta dva moba... i makar preferiram nokie, mislim da je P990 bolji. Veći displey, W-Lan, Touch-screen.
Jedino što je dimenzijama malo veći i teži, i ima slabiji vanjski zvučnik i kameru manje rezolucije. E da, p990 koristi skuplje memo kartice...
Ali kada nekoga nazoveš i razgovaraš slušalica je glasnija na P990 nego na N73...
daj mi reci kakva su ti iskustva sa software s obzorom na to da pričaju da dosta šteka? I kako si zadovoljan sa ekranom općenito?
Tko rano rani, rano dan zajebe!
Bookmarks