Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    N80 IE
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kupnja fotoaparata

U planu je kupnja novog fotića sad me zanima koja vrsta fotića su fotoaparati tipa Sony dsc H7/H9, Olympus Sp510. Koliko sam shvatio nisu niti baš obični fotići a nisu niti D SLR jer ne mogu mijenjat objektive.
    Također mislim dati za fotić najviše 3500 do 4000 kuna.
    Fotić neću koristit profesionalno(za posao) ali me ovaj DSC T7 više ne zadovoljava jer dosta slikam mrtvu i živu prirodu.
    Znači amaterski ali neke funkcije također mora imati.
    Koji fotoaparat bi mi preporučili u tom opsegu cijene i funkcija, znači dolaze i druge marke u obzir(ove sam naveo da znate o kakvima se radi).
    DUKE II CMGSN

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ljevi Pregledaj post
    U planu je kupnja novog fotića sad me zanima koja vrsta fotića su fotoaparati tipa Sony dsc H7/H9, Olympus Sp510. Koliko sam shvatio nisu niti baš obični fotići a nisu niti D SLR jer ne mogu mijenjat objektive.
    Također mislim dati za fotić najviše 3500 do 4000 kuna.
    Fotić neću koristit profesionalno(za posao) ali me ovaj DSC T7 više ne zadovoljava jer dosta slikam mrtvu i živu prirodu.
    Znači amaterski ali neke funkcije također mora imati.
    Koji fotoaparat bi mi preporučili u tom opsegu cijene i funkcija, znači dolaze i druge marke u obzir(ove sam naveo da znate o kakvima se radi).
    Modele koje si naveo svrstavamo u ultra zoom klasu foto aparata.

Ako govorimo iskljucivo o ultra zoom klasi skrecem ti paznju na jos dva modela, koja su po mome misljenju, bolji izbor od dva nevedena:

1. Canon S5 IS
    2. Panasonic FZ8

Novac, koji si spomenuo, i koji si spreman uloziti u foto aparat, dopusta ti da ides i klasu vise (ne znam da li ti je potrebno ono sto ona nudi, ali vrijedi razmisliti). Tako mozes razmisljati i o modelima prosumer klase. Ako te oni zanimaju preporucam da pogledas:

1. Panasonic FZ50
    2. Fuji S9600

Kad malo bacis oko na modele koji su navedeni u postu, slobodno se javi as dvojbama ili pitanjima.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    N80 IE
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok, hvala Bimbi budem malo proučio pa se javim...
    DUKE II CMGSN

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pošto ste kod Panasonica, zanima me vrlo taj fotic i imam jedno pitanje dali je imao tko priliku isprobati dmc-lx2 hvala unaprijed!

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    14.040
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.040, Nivo: 28
    Bodovi: 14.040, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olympus myu mini ovaj novi
    http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=49
    Digitalni fotoaparat OLYMPUS µ[mju: 770 (7.1 Mpixela), optički zoom 3x, titanium, vodootporan
    ★★★★★

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Samsung G810
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovaj Sony DSC 9 je stvarno strava! Slike su extra! IMHO, sa njim ne mozes falit, za ostale ne znam.

Just my 2c
    http://www.simpledirectoryanalyzer.tk
    Besplatni .NET program za analizu bilo kojeg foldera na racunalu.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pbreaker Pregledaj post
    olympus myu mini ovaj novi
    http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=49
    Digitalni fotoaparat OLYMPUS µ[mju: 770 (7.1 Mpixela), optički zoom 3x, titanium, vodootporan
    Kako Olympus mju 770 ide uz ultra zoom i prosumer modele?

Clan koji je otvorio temu vec posjeduje ultra compact model foto aparata, kao sto je i naveo u svome prvome postu, gdje jasno kaze kako je takav model vise nedostatan njegovim fotografskim zahtjevima.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    N80 IE
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Kako Olympus mju 770 ide uz ultra zoom i prosumer modele?

Clan koji je otvorio temu vec posjeduje ultra compact model foto aparata, kao sto je i naveo u svome prvome postu, gdje jasno kaze kako je takav model vise nedostatan njegovim fotografskim zahtjevima.
    rekao si sve što sam ja htio reći
    DUKE II CMGSN

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    N80 IE
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li netko zna koliko je pepi platio svoj FZ50
    Danas sam bio u svijetu medija, probao sam oba držat u rukama
    Nisu mi dali da ih palim
    FZ8 odaje dobar dojam, plus mu je veći ekran nego na FZ50 i jeftiniji je
    FZ50 dosta veći i teži no svejedno lijepo leži u ruci
    Ovdje je cijena od 3768kn http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=2802405
    čini mi se da je u svijetu medija nešto veća
    Oba se čine kvalitetne izrade
    Pitanje je da li razliku u cijenu FZ50 opravdava?Pretpostavljam da da.
    Na FZ 50 mi se samo ne sviđa display izgleda mi kao da bi se mogla rasklimat ta vrata na kojjma je display. Da li je to funkcionalno?
    Jedno konkretno pitanje Što je ISO? Znam da je nekakva osjetljivost.
    Zadnji uredio ljevi : 23-08-2007 u 21:08
    DUKE II CMGSN

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li netko zna koliko je pepi platio svoj FZ50
    Danas sam bio u svijetu medija, probao sam oba držat u rukama
    Nisu mi dali da ih palim
    FZ8 odaje dobar dojam, plus mu je veći ekran nego na FZ50 i jeftiniji je
    FZ50 dosta veći i teži no svejedno lijepo leži u ruci
    Ovdje je cijena od 3768kn http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=2802405
    čini mi se da je u svijetu medija nešto veća
    Oba se čine kvalitetne izrade
    Pitanje je da li razliku u cijenu FZ50 opravdava?Pretpostavljam da da.
    Na FZ 50 mi se samo ne sviđa display izgleda mi kao da bi se mogla rasklimat ta vrata na kojjma je display. Da li je to funkcionalno?
    Jedno konkretno pitanje Što je ISO? Znam da je nekakva osjetljivost.
    FZ8 i FZ50 dva su razlicita svijeta u pogledu mogucnosti i namjene. FZ8 je odlican predstavnik ultra zoom klase i unutar klase i jedan od dva, tri najbolja modela. FZ50 je po mome misljenju, trenutno, sam vrh prosumer klase. Dakle, aparat koji pokusava objediniti kvalitetnu optiku, SLR like user intarface, sto vise onih za SLR klasu rezerviranih opcija, sa ipak kompaktnijim tijelom i povoljnijom cijenom. To u konacnici rezultira vrlo kvalitetnim i polivalentnim proizvodom.

Ovisi o potrebama i znanju korisnika, ali prema mome misljenju FZ50 vrijedi svake kune koju je za njega vise potrebno izdvojiti u odnosu na model FZ8.

ISO osjetljivost je vrijednost koja upucuje na osjetljivost senzora digitalnoga foto aparata na svjetlo. Normalna (defaultna) postavka ISO vrijednosti u vecine digitalnih foto aparata je ISO 100. Ekvivalent u analognom formatu je osjetljivost filma (ASA).

Povecanjem i ASA i ISO vrijednosti generiramo vece vrijednosti suma na fotografiji, o kvaliteti senzora foro aparata i algoritmima za redukciju suma, u konacnici ce ovisiti koliko ce podizanje ISO vrijednosti narusiti konacnu kvalitetu fotografije.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    N80 IE
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi hvala ti na trudu. U međuvremenu je pala odluka na FZ50, s obzirom na moje trenutno znanje vjerojatno neću moći isprve iskoristit 100% tog fotoaparata no nakon par tisuća fotki vjerujem da će se to promijenit i da bi relativno brzo dostigao maximum FZ8ice.
    DUKE II CMGSN

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FZ 50 je doličan prosumer i jedan od rijetkih u klasi koji se može kupiti. U istom rangu ti je Sony R1, Samsung pro815 i od starijih modela KonicaMinolta A2 i slični. Ta kategorija aparata odlazi s tržišta. Ali definitivno je odličan start za učenje i pripremu za ulazak u DSLR razred.

Ono što FZ50 (i ostale iz prosumer razreda) razlikuje od ostalih kompaktnih aparta je zoom na žgance, tj. ručni, a ne motorni.

Slikaj s njim godinu..dvije i počni razmišljati o DSLR-u.

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.926, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0,9%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad ono kaj mene zanima, a tiče se svih navedenih fotoaparata.. Gledam malo tu ultra-zoom klasu, najviše mi se sviđa S5is... sad, gledam review i dobio je bolju ocijenu za 'image quality' baš od Panasonica FZ50. Da li su te ocijene uopće pouzdane? I još nešto, što Prosumer klasa ima više od Ultra zooma? Da li se tu radi o puno boljoj optici i SLR like menijima? Pitam jer mi se čini i da je ultra zoom već toliko 'napredovala' da se zato i gubi ta prosumer klasa polako.. Hvala unaprijed!
    Inače pozdrav svima, nisam dugo pisao u ovom podforumu al čitam kad stignem. Sve više cijenim kvalitetu slike, al onda mi je nekak i bolje ne gledati nove modele jer me samo vuku :-) iako vjerujem da je tak sa svima..

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao darkovsky Pregledaj post
    Sad ono kaj mene zanima, a tiče se svih navedenih fotoaparata.. Gledam malo tu ultra-zoom klasu, najviše mi se sviđa S5is... sad, gledam review i dobio je bolju ocijenu za 'image quality' baš od Panasonica FZ50. Da li su te ocijene uopće pouzdane? I još nešto, što Prosumer klasa ima više od Ultra zooma? Da li se tu radi o puno boljoj optici i SLR like menijima? Pitam jer mi se čini i da je ultra zoom već toliko 'napredovala' da se zato i gubi ta prosumer klasa polako.. Hvala unaprijed!
    Inače pozdrav svima, nisam dugo pisao u ovom podforumu al čitam kad stignem. Sve više cijenim kvalitetu slike, al onda mi je nekak i bolje ne gledati nove modele jer me samo vuku :-) iako vjerujem da je tak sa svima..
    Sto se vjerodostojnosti recenzija tice...recenzije korisnika, treba uzeti sa rezervom. Ljudi znaju biti prilicno subjektivni i zadivljeni aparatom, pa se ta nota zna previse osjetiti i u recenzijama.

Masovne usporedbe aparata, kakve su se znale i mogle pronaci po nasim casopisima proteklih godina (Bug i sl.) takodjer treba zaobilaziti i nepouzdavati se previse u njihove savjete, pogotovo oko best buy modela. Razlozi leze u tome, da su cesto takve masovne usporedbe i sponzorirane od pojedinih proizvodjaca, pa njihovi modeli ponekad imaju nerealnu prednost. Nadalje, nemoguce je ljudima koji takve usporedbe rade, naciniti detaljan test svih aparata koje u takve clanke ukljucuju (nerijetko i preko 100 modela foto aparata), a kamo li napraviti koncizan osvrt na kvalitetu dobivenih fotografija. Pored svega navedenoga takve testove znaju raditi ljudi koji bas i nemaju previse pojma o fotografiji i materiji o kojoj pisu, tako da im opaske i navedene karakteristike znaju bit potpuno promasene i nebitne onome tko trazi kvalitetan i precizan savjet o ulaganju u foto opremu.

Vjerodostojne recenzije mogu se naci na velikim siteovima (tipa dpreview) ili u casopisima koji se bave iskljucivo foto opremom (doticnih kod nas jos uvijek nema ozbiljnih, vecinom se radi o prepisivanju ili prevodjenju tema iz stranih casopisa). Vrlo je zahvalna cinjenica, ako na temelju recenzija vrsite usporedbu vise modela, kada bi recenzije mogle biti od istoga autora (cisto radi ujednacenijih kriterija).

Glavna cinjenica trebala bi biti kvaliteta fotografija. Stoga je vrlo pozeljno ako recenzent odradjuje fotografske testove i istim uvjetima fotografirajuci iste motive. To moze prilicno pomoci prilikom procesa eliminacije kandidata za kupnju.

Sto se razlika izmedju ultra zoom i prosumer modela tice, slazem se da su sve manje. Glavna je ona da proizvodjac pri razvijanju i proizvidnji prosumer modela ima ozbiljniji pristup. To se odnosi najvise na kvalitetu i ergomiju kucista, kvalitetniju optiku i ono sto se u posljednje vrijeme voli nazvati (SLR user interface), dakle sitnice koje olaksavaju zivot poput zoom prstena na objektivu, funkcijskih kotacica na gripu aparata, a sve to u cilju davanja mogucnosti da korisnik mijenja sto je vise moguce parametara prilikom fotografiranja a bez ulaska i prekapanja po menu - ima aparata. Optika za prosumere cesto se razvija posebno za doticni model i time povecava cijenu aparata.

Plasiranju prosumer modela na trziste najveca je prepreka njihova jos uvijek prilicna cijena. U posljednjih se godinu dana cijena prosumera ipak normalizirala (za razliku od vremena modela R1 koji je imao cijenu poput entry level DSLR kitova). Medjutim i dan danas je cesto velika dvojba korisnika da li izdvojiti 100 ili 200 eura vise pa kupiti kakav DSLR kit umjesto prosumer primjerak.

Ako samo o kvaliteti fotografija govorimo izmedju danasnjih prosumera i najboljih ultra zoom primjeraka...razike gotovo da i nema, ili ako je i ima, ne znaci da ce ona biti na strani prosumer primjerka.

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ti na lijepo sročenom odgovoru. Ovu recenziju koju sam spominjao sam našao na megapixel.net, a poučen iskustvom (kao što si i rekao) da su mišljenja korisnika vrlo subjektivna, takvim review-ima uglednih stranica/novina najviše vjerujem.
    Kaj se tiče prosumer kategorije, tak nekak sam i mislio- još uvijek se sjećam kad je frend kupio Sony V1 (ondašnja prosumer klasa, jel da?), koja je to pila bila u usporedbi sa nekim boljim 'normalnim' fotićem.. Danas razlika ima sve manje, a vrhunac je baš ta ultra-zoom klasa koju je komercijala (baš zato što izgledaju kao 'ozbiljne pile') dignula do te razine da ih proizvođači žele što više usavršavati. Znam dosta ljudi koji su kupili npr. H7 jer super izgleda.. Ali dobro, meni paše :-) Nadam se da bu S5 moj slijedeći. Ne zbog izgleda nego zbog funkcija i odličnih ocijena :-) Iako, vrema za dvojbe/trojbe ima još dovoljno..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Veći broj piksela znači lošiju sliku?
    Hm, imao sam olympusa od 3.2 i od 5 mp, i slika mi je daleko ljepša bila na ovome od 5 MP. Tak da je to stvar osobnog ukusa: naravno do neke granice. Samo imaj na umu da tehnologija napreduje: i da tvoje pravilo neće živjeti vječno. (ako uopće živi)
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam na umu zapravo drugi odnos. 5Mpix od prije dvije godine je imao bolju sliku od današnjih 10Mpix

Ovi sa 3.2 i 5Mpix stoji jer je tu napravljen jako veliki tehnološki skok i cilj je bio poboljšanje kvalitete slike. Skok sa 5 na 8 ili 10Mpix je samo tehnološki prestiž i marketing i to račun kvalitete slike.

Vidi ovo
    Zadnji uredio zbozic : 03-09-2007 u 13:02
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisi čitao moj tekst o tome kako ja prvim smatram da sliku ne treba secirati. Ja imam te slike od 3.2 i 5 MP i ove sada od 10 MP . I ne vidim neki drastični skok nazad, zapravo samo vidim skok naprijed jer sam kupio kvalitetniji aparat. No ovo je tema koja bi mogla nadugačko i naširoko. A ja se time ne namjetasvam baviti, jer je fotka ionako previše subjektivna stvar.
    Nemoj se ljutiti na moj odgovor, ali to je moj stav.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne ljutim se jer se slažem da je fotka subjektivna stvar. Rekli bi svako oko ima svojeg malera.

Ali kad pratiš foto tehniku onda se vidi (ne svugdje) da je kvaliteta slike opala s povećanjem broja pixela. Najvidljivije je tamo gdje su smanjivali veličinu CCD-a. Možda si ti pogodil uzlaznu varijantu.

A post nisam vidio jer sam još friški ovdje...
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    N80 IE
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li je ovaj Canon bliži FZ8 ili FZ50
    http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5409&catid=37
    DUKE II CMGSN

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li je ovaj Canon bliži FZ8 ili FZ50
    http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5409&catid=37
    Kratko i jednostavno pitanje, na koje se ne moze dati takav odgovor.

To gdje cemo pozicionirati model S5 IS u odnosu na dva navedena, ovosi prema kojim parametrima cemo ga komparirati. Prednosti i nedostatke treba odvagati s obzirom i na potrebe i zahtjeve korisnika, pa i na cijenu uredjaja koja nije zanemariv faktor u cijeloj prici.

Najjednostavniji odgovor glasio bi ovako:

Canon S5 IS aparat je kojega svrstavamo u ultra zoom klasu. Dakle prema tome FZ8 bi mu trebao biti konkurencija. Ipak Canon S5 IS je poprilicno bolji aparat od Panasonica FZ8, ali na zalost ima i osjetno vecu cijenu. Prema performansama nije daleko od modela FZ50, ali je FZ50 prosumer predstavnik, proizveden ozbiljnijim pristupom, opremljen kvalitetnijom optikom i sitnicarijama koje ga ipak uzdizu na nesto visu razinu od ultra zoom modela. FZ50 je u odnosu na S5 skuplji taman toliko da ga se isplati kupiti.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Bodovi
    8.238
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.238, Nivo: 21
    Bodovi: 8.238, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 13,0%
    Ukupna aktivnost: 13,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isto kupujem fotić iz tog ranga kao i ljevi...i ja sam izbor sveo na canon s5, fuji s9600 i panasonic fz50.

Moram priznati da je stvarno teško naći najbolje rješenje. Svaki od tih fotića ima svoje prednosti i nedostatke. Recimo, s9600 nema optički image stabilization, s5 ne snima u raw, a fz50 je cijenom skoro u rangu jeftinijih slr-ova i ima određene mušice vezane uz kvalitetu slike (mekane na višim iso, artefekti kod uključenog NR (prema dpreview)).

Ipak, dojma sam da je fz50 upravo najkompletniji od svih navedenih fotića. problem je u tome dal se isplati izkeširati par stotica više nego za recimo s5? (bimbi tvrdi da je, ok...)

Šta se tiče fz8 na dpreview je dosta viskoko rangiran. Bimbi kažeš da je s5 daleko bolji od fz8, ali je na dpreview lošije rangiran. jel možeš to objasnit? teško mi je nekako vjerovat da skoro tisuću kuna skuplji fotić može biti gori. naime, s5 po nekim reviewima je najbolji u klasi, dok po nekim drugim razočarava...kome vjerovat?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Lepy Pregledaj post

Ipak, dojma sam da je fz50 upravo najkompletniji od svih navedenih fotića. problem je u tome dal se isplati izkeširati par stotica više nego za recimo s5? (bimbi tvrdi da je, ok...)

Šta se tiče fz8 na dpreview je dosta viskoko rangiran. Bimbi kažeš da je s5 daleko bolji od fz8, ali je na dpreview lošije rangiran. jel možeš to objasnit? teško mi je nekako vjerovat da skoro tisuću kuna skuplji fotić može biti gori. naime, s5 po nekim reviewima je najbolji u klasi, dok po nekim drugim razočarava...kome vjerovat?
    Sa konstatacijom da je FZ50 najkompletniji model od navedenih se u potpunosti slazem. Nudi najvise za ulozeni novac i definitivno ga dozivljavam kao trenutan vrh prosumer klase.

Sto se komparacije FZ8/S5 tice i njihova ranga na dpreview - u. Valja osim same konacne ocjene (ranga) koji recenzent da odredjenome modelu foto aparata, uzeti u obzir i jos poneki faktor. Prilikom recenzije modela FZ8 nije bilo mogucnosti komparacije sa modelom S5, jer je S5 predstavljen pola godine iza. Canon S5 drzim boljim aparatom u odnosu na FZ8, i to od ergonomije i izvedbe kucista do senzora. Cinjenica jest da daju vrlo slicne fotografske rezultate. Bez obzira na ovo moje misljenje ne drzim da bi, kada se radi o ovoj dvojbi trebalo kupiti S5, dapace, mislim kako ne opravdava toliko vecu cijenu u odnosu na FZ8, tako da bi u ovoj dvojbi FZ8 bio moj konacan odabir.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Kupnja fotoaparata # preduvjeti # savjeti pri kupnji
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 27-08-2010, 11:34
  2. Popusti za gotovinu pri kupnji digitalnih fotoaparata?
    By franky in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 08-07-2007, 13:50
  3. Kupnja SLR fotoaparata
    By Koga in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 14-12-2006, 14:46
  4. Koristenje digitalnog fotoaparata kao kamere
    By SEGA in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 07-08-2006, 19:27
  5. Greske kod odredjenih modela fotoaparata .
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 21-10-2005, 10:42

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove