Evo posto sam kupio ovaj laptop http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5381&catid=19
ne znam sto sad napraviti sa starim komp.ostaviti ga ili prodati. Evo vec 3 dana radim samo s laptopom, dok ovaj nisam ni upalio. Sad, ne znam jel to samo sad dok je laptop novi, ili cu kasnije paliti i PC
Evo konfiguracija od PC-a:
Procesor: AMD Sempron 3000+
Maticna: K8N Neo Platinum Edition
Memorija: 1x1gb RAM DDR 400 (garancija)
Graficka: ATI X850 XT platinum edition
Disk: Seagate Baracuda 160 GB SATA (garancija jos 4 god)
Monitor: Hansol 930 D 19 inch
DVD snimac Pioneer 109
DVD combo LG
TV Kartica Leadtek TV2000 XP Expert (garancija)
iPhone 5s 16 GB
Nokia 6060 -> Nokia 6030 -> Samsung e700 -> Samsung -> e800 -> Sony Ericsson k510i -> Sony Ericsson k700i -> Samsung e250 -> Samsung j700 -> Samsung e250(again) -> Samsung S5230 - tocco lite
:)
Ostavi.. i ja bi ti preporucio.. posto PC je nesto sto se nemoze radit na laptopu.. recemo neki program nebi odmah pokreco na laptopu pa zato ostavis PC da ti bude ko TESTNI KUNIC... ja barem nebi prodao ga.. a i dobro kaze apostol-063
Živi kao da ti je svaki dan posljednji
iPhone 5s 16 GB
ja da sam na tvom mjestu bi prodao komp i kupio 1GB memorije za laptop i možda neki 20" LCD...
imam istu situaciju kao ti, i jedino sto mi na laptopu nedostaje je veci monitor 16" nije dovoljno veliko...
onda ako mislis da ce ti 160GB biti malo, uzmeš si externu USB ladicu i 500 GB HDD, bar sam si tak ja napravio...
Predpostavljam da si osoba kao i ja... jednom u mjesecu ti se možda nešta zaigra, al onda ne znaš što novo da igraš jer ne može sve raditi onako kako treba na desktopu čak i uz x850xt, ostanu ti samo starije igre na raspolaganju, a njih si već igrao i onda često odustaneš...
ako ti je takva situacija, prodaj desktop. novci se mogu lijepo uložiti u laptop...
ako ti treba lova prodaj makar za igranje igri je tvoj komp pila stoga sam se još smisli
★★★★★
evo tako sam i ja mislio. Prodati PC i kupiti jos 1 GB rama i obicni TV da ne kupujem TV karticu. 160 GB je zasad dovoljno. 50gb xp + programi, 50gb vista + programi i zadnjih 50 je glazba i video. ako bude malo, bit ce jos jedan disk
a ovo za igre si pogodiocak ni jednom mjesecno ne zaigram, nego svaka otprilike 3 mjeseca. Jednostavno me proslo to igranje
nego, na laptopu ne mogu staviti neku bolju graficku?
iPhone 5s 16 GB
mozes, ali moras otic u tvornicu HPa i narucit... ili nekako preko telefona ih kontaktirati...
oni uzimaju stare grafičke pod račun.
tvoja X1600 bi trebala biti pciexpress tako da se može uklonit i stavit neka druga... a ta druga mislim da jedino može biti X1800 mobility...
svaka tvrtka proizvodi svoje grafičke kartice, odnosno ati im da licensu... ista stvar je i sa driverima, ti drivere za laptop grafičke ne možeš skinut na ati jevoj stranici nego moras posebno kod proizvođača laptopa ići...
u krajnjenm slučaju, ja sam nedavno testirao jednu napravu, koja eto još nije dostupna za kupit u hrvatskoj.
Radi se o externoj kutiji za pcexpress 4 grafičke...
odnosno spojiš kutiju sa kablom u svoj pciex utor sastrane, u kutiju staviš karticu od desktop kompa i na kutiju prikačiš monitor
i peglaš igre...
ispostavilo se kao odlična solucija za igranje na laptopu, jedino je problem što košta 200€ bez grafičke, tako da sam ipak odlučio ne kupiti box još barem godinu dana, a do tada će doći i u hrvatsku i više će ga brandova proizvesti...
Ne može mijenjati grafičku na laptopu... Morao bi promijeniti cijelu matičnu...![]()
Svi smo mi u krastavcu...
Ma ostavi nikada neznas zasta ce ti zatrebati.A ostavi i ako si sentimentalno vezan uz njega.A nekada ce ti se probuditi xelja za jakim desktop PC-em a ovaj ce ti biti fina osnova + imas tv kartu.
Jednom rijecju:Ostavi.
a,i ja bi ga ostavio, ali kad mi trebaju pare
stavio bih jso 1 gb rama i kupio si televizor i dvd player
a zao mi ga prodati
zato i je ova tema
a i nije nesto jak, kad je to socket 754, pa ako hocu nesto jace, moram kupovati i novu maticnu, ram i procesor
iPhone 5s 16 GB
ma obicni neki "jfkgfj" marke i nakeljio ga na zid u kut sobe. Jel me isto izade TV i TV kartica![]()
iPhone 5s 16 GB
Ma ja bi ga ostavio da sam na tvojem mjestu. Jer kad bi ga prodavao dobio bi siću za njega jer je sad oprema (a i kompovi) drastično pojeftinila pa ti se to ne isplati. Ostavi ga jer neznaš kad će ti zatrebat.
CARpeDiem*
Evo ja ću ti iznjti činjenice:
Tvoj desktop komp je zastario
Na njemu možeš igrati starije igre ( jer malterne sve novije zahtjevaju pixel shader 3 )
one igre koje ne mozes igrati na desktopu zbog pixel shadera 3 mozes igrati na laptopu na barem niskim detaljima, a u ostalom, ti si osoba kao i ja, koja ne prakticira savršenu grafiku nego čisto dobru igrivost, jer da je tebi do grafike, igrao bi sve moguce igre i to bi ti bilo većinsko zanimanje dok si za kompom.
Igre koje nadolaze su next gen igre, koje će zahtjevat DX10 grafičke i ps 4... i tvoja X850 platinum kill frenzy koliko god imala snage, neće moći iako bi mogla da nema ekonomskih prepreka pokretat novije igre... Tako da ono, ostavit cu si komp za nadolazece igre je glupost...
Igra od 10MB može pružiti više užitka nego igra od 10 GB...
Laptop radi mnogo bolje sa 2 GB rama nego sa 1 GB...
Oslobodiš si više prostora u sobi i sa lcd TVom si nekako povisiš luksuz prostorije...
Da sam na tvom mjestu, uložio bi novce od kompa da si kupim neke šminki dobre zvučnike za laptop ( tipa creative itrigue serija... ) ako već nemaš..
Što se duže premišljaš o prodaji, cijena tvog računala pada, no dobro je što potražnja takvih računala kao tvoje raste iz dana u dan...
Ako znaš nekog susjeda klinca koji je zapaljen igricama na kompu, valja mu uvaliti ovaj komp za nekih 3500 kuna... u protivnom na forumima možeš dobit od 2200 do 2700 za njega..
Ako komp ostaje kod tebe on gubi na vrijednosti i kad tad ćeš shvatit da ti ne treba...
Eventualno bi ti predloži da probaš prodat komp nekome od rodbine... tipa starcima na shemu da ti kupe TV i memoriju a ti njima das komp za internet i umrezis ih ili povezes na net ako ne zivis sa njima i da im eto pokazes malo zanimljivosti, staviš karte neke da se igraju, pokazes im kako radi internet bela i tak...
iskreno nije mi jasno zakej nisi već prije prodao komp i kupio još bolji laptop ....
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
potpisujem krompirka...
@ Krompirko
potpuno si u pravusve starije igre sam odigrao, a nove normalno da necu moci vrtiti onako kako trebaju izgledati
uglavnom, kao sto sam rekao, igre ne igram, jedino kad me uhvati, prodem igru u 2 dana i onda opet mjesec-dva mir
ako prodam komp, prvo ide 1 gb rama na laptop, pa onda ostalo.
Zvucnike imam Logitechove koji su mi sasvim OK za filmove i glazbu
Sto se tice staracaznaju vec oni po internetu i igrama. Mozda uzmu jos jedan laptop, neki mali HP, mislim da je serija 500 ili tako nesto, za oko 3000 kn novi. samo da imaju za internet, glazbu i sprzit koji dvd. a imamo u kuci WLAN tako da nije problem povezati laptop
Znam da sve vuce da ga prodam, ali nekako, ne mogu objasniti, vezan sam nekako za njegaali ako se mora prodati, mora se. i za prosli auto sam bio tako vezan, ali kad sam si kupio novi, proslo me ono
@Vatrogasac
jel mi moras sad tako![]()
jednostavno nisam mislio da mi PC nece trebati, ali.... Ali nije mi zao sto sam uzeo ovog HP-a
iPhone 5s 16 GB
ma nisam mislio da imaš grižnju savjest , samo mi je to odmah palo na pamet a i to sam ja napravio , tj prodao "kištru" i nadodao za laptop![]()
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
da prodaj pc i nadogradi laptop,inače grafa se moze promijeniti ali samo u istu seriju ili mozda neku jaču malo ali to samo ako imaš x1600 ili gf 7600 jer su one mogu mjenjati!![]()
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
bolje prodaj pc i uloži u laptop il nešta drugo
Nokia 3410>Nokia 2100>Nokia 3220>Siemens C65>Nokia 6610i>Sony Ericsson D750i>Sony Ericsson W850i
Carpe diem
imam slicnu dilemu, al neznam koliko mi je isplativo prodati ovaj komp jer nije tako los a ionako nebi dobio ni trecinu iznosa za laptop..
u biti, ne isplati se.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
da,bolje sad prodaj,što prije to bolje
Nokia 3410>Nokia 2100>Nokia 3220>Siemens C65>Nokia 6610i>Sony Ericsson D750i>Sony Ericsson W850i
Carpe diem
graficka je x1250. jel se ona moze nadograditi?
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks