Evo isceprkao sam i tu informaciju,..... Telcro pocinje s radom do ljeta 2009.
"Očekujem da će Telcro s komercijalnim radom u Hrvatskoj krenuti do ljeta 2009. godine. Na taj način smo ostavili dovoljno vremena da pregovorima isposlujemo poslovno realističan komercijalni ugovor o iznajmljivanju infrastrukture jednog od mobilnih operatora. Optimističan sam jer ulazak MVNO na hrvatsko TK tržište predstavlja početak njegove pune liberalizacije što kao cilj ističu tržišni regulator i Vlada", izjavio je Krešimir Profaca, izvršni direktor grupe Telcro.
http://www.poslovni.hr/46649.aspx
Ako budu cekali jos dvije godine ne znam sto ce moci ponuditi, pa za dvije godine cemo imati cijene mobilne telefonije kao u fiksnoj a i sigurno flat callove unutra mreze za sva tri operatera. A mozda se i roaming smanji ako udjemo u EU.
A ne znam baš, mogao bi se baš dogoditi i kontraefekt. Tele2 je skupio prilično malo aktivnih korisnika iako ruše cijene na zbilja nevjerojatne cifre. Da mi je netko prije 2 godine rekao da će cijena biti 0,39kn prema svim mrežama rekao bi mu da je totalno skrenuo. Ne znam do kolko će ići to rušenje cijena, ali ako ni uz takve niske cijene tele2 ne skupi kritičnu masu korisnika ne znam kolko će im se isplatiti poslovati u hrvatskoj jer će dobiti dojam da hrvati nisu zainteresirani za jeftinije telefoniranje.
Hmmm, meni se cini da hrvati hoce sve usluge jeftino, a ne samo call i sms, mnogi (kao i ja) jednostavno mu ne treba 0,39 kn prema svim mrezama, vec im treba mobilni internet, mms, roaming, mobilno placanje, m-parking i ostale usluge, a to oni ne nude u TARIFICI, mislim da se vecina njih ne zeli vratiti u ono doba kad je samo sms i call postojao, hrvati zele ici naprijed![]()
![]()
Neka neki operater ponudi sve te usluge za tu cijenu, i to bez obaveze 50 kn mjesecno pa da imas te blagodati,.. mislim da bi do toga moglo doci za te 2 godine,... da ne kazem da kad udje jos koji VMNO,... (slovenia ih ima 3 za sada)![]()
Pa ne čini mi se baš neki veliki uvjet 50kn mjesečno. Ko troši manje od 50kn mjesečno ne zove gotovo ništa pa mu nije ni važno kolka mu je cijena poziva. Uostalom knock-out ima i na pretplati za 50kn mjesečno i po meni je isto dal je pretplata 0kn ili 50kn kad 99% ljudi ionako potroši taj iznos.
http://business.hr/Default2.aspx?Art...ba3388&ref=rss
1.8.2007.
U očekivanju natječaja za četvrtog mobilnog operatera, Hrvatska je dobila svojeg prvog virtualnog mobilnog operatera (Mobile Virtual Network Operator, MVNO) TelCro. U taj segment ušla je i Zagrebačka banka posebnom tarifom za svoje korisnike koja je ostvarena u suradnji s T-Mobileom.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Telcro ili kako se vec bude zvao kad krene sa radom 2009 ne moze se nadati nekom velikom priljevu korisnika zbog zasicenosti trzista i cinjenice da ce tada cijene razgovora biti na razini onih u fiksnoj telefoniji.
eventualno se moze nadati da kao i Tomato ima nekih 30 do 40 tisuca korisnika.
ak bu jeftin onda super![]()
Procitaj cijeli clanak, tamo pise da MVNO-u potrebno 10000-ak korisnika da mu se isplati raditi, sto ce sigurno i ostvariti,....
Čak 44 virtualna operatera
Na europskom tržištu djeluje mnogo virtualnih mobilnih operatera. Najviše ih je u Nizozemskoj - čak 44, koji egzistiraju uz pet klasičnih mobilnih operatera. Čak 14 posto tržišta ondje drže "virtualci". Po broju MVNO-a u Europi slijedi Njemačka sa 42 virtualna mobilna operatera, Belgija sa 39, Velika Britanija sa 19, Francuska sa 18. Susjedna Slovenija s dva virtualna mobilna operatera i tri klasična može biti dobar primjer Hrvatskoj. Jedan od tamošnjih MVNO-a pripada velikom trgovačkom lancu Mercatoru. Svoje virtualne mobilne operatere imaju i veliki trgovački lanci u Italiji poput Coopa te u Velikoj Britaniji Tescoa. Kako virtualnog mobilnog operatera nemaju ni druge zemlje u regiji poput Srbije, Crne Gore i BiH - TelCro cilja i na ta tržišta.
Ja bi jos nadodao i treceg MVNO-a u Sloveniji a to je TUSmobil !!!
Bookmarks