Sto se same komparacije modela koji su navedeni tice, na to ne mogu sada odgovoriti, posto imam obvezu odraditi nekakav projekat do sutra, pa sam malo u stisci s vremenom, to mogu preko vikenda (nedjelja najvjerovatnije, jer neki modeli su mi pozneti neki ne).
Sto se ostalih pitanja tice:
Najelegantnije i najbezbolnije rijesenje bi vam bilo da nabavite kameru koja materijal snima na HDD i ima firewire (firewire=i.link) izlaz. Na taj nacin bi snimljeni materijal prebacivali na DVD medije preko DVD recordera vrlo jednostavno. Dakle, prikljucenje kamere preko firewirea na DVD transfer sadrzaja na HDD recordera i zatim u zeljenoj kvaliteti i kompresiji snimanje na DVD medije. Proces ja vrlo brz i jednostavan. Pritom nije bitno kujz kameru prikljucujete na DVD, dakle ne predstavlja problem ako se radi o Panasonic ili bilo kojoj drugoj kameri koja nije Sony...jadnako dobro i ucinkovito radi.
Vrlo je bitna cijenica da kamera posjeduje firewire izlaz, jer je jedino preko njega moguce podatkovno prebacivanje na HDD vasega DVD recordera (ovo podatkovno prebacivanje mozemo poistovjetiti sa presnimavanjem fileova sa jednoga HDD a racunala na drugi, dakle kamera i DVD recorder tretiraju snimljeni materijal kao podatke, i na taj nacin sa njim rade), prebacivanje preko A/V izlaza ne funkcionira jednako, u tome slucaju kamera DVD - u salje sliku i zvuk odvojeno, a on sakuplja te informacije iz razlicitih izlaza i kombinira u video. Ovaj nacin prebacivanja podataka odvija se u real time - u (sto znaci da vam za prebacivanje 1 h snimljenoga materijala treba 1 h vremena).
3CCD sustavi nisu privilegija Panasonic kamera. I manje vise svi drugi renomiraniji proizvodjaci nude takve izvedbe kamera. Jednostavno, prednost 3CCD kamere, bilo kojega proizvodjaca, nad onom koja posjeduje samo jedan CCD, jest veca rezolucija slike, odnosno veca rezolucija snimljenoga materijala u konacnici. Konacan rezultat ovisiti ce i o kvaliteti optike komere koju koristite, kao i o AF i AE sustavima i algoritmima, ali ako usporedjujemo kvalitetu snimka na dvije kamere jednako kvalitetne optike i jednako kvalitetne elektronike, a da je jedna od njih 3CCD a druga CCD, 3CCD dati ce prilicno bolje rezultate.
Sto se tice kombinacije mini DV - DVD recorder...nikada to nisam probao spojiti da direktno bez racunala probam prebaciti materijal. Po meni to ne drzi vodu. Za pocetak prebacivanje svakako ide u real time - u. NAdalje, kada sam prebacivao mini DV na racunalo, dobije se prilicno sirovi format, koji treba obraditi i to odvojeno sliku i zvuk da bi se u konacnici dobio prihvatljiv razultat koji odgovara DVD formatu, da bi ga kada ga se snimi na DVD medij moglo reproducirati u linijskome DVD playeru ili recorderu. Cijeli proces je za cca 3 sata snimljenoga materijala sa prebacivanjem i prekodiravanjem trajao gotovo 12 ak sati, a obradu je obavljalo racunalo...tako da mi je prilicno neobjasnjivo kako bi to isto mogao uciniti DVD recorder.

Odgovori uz citat

Bookmarks