kupi jedan bon dodatni u hrvatskoj i onda kad odes doma, nakon 6 mjeseci nadoplatis bon i on ti opet vrijedi 6mj...i taman kad dodes na more opet, imat ces karticu koja vrijedi i opet ju treba nadoplatiti...
svake godine letujem u HR, i vec mi je dosadilo da mi racun nakon toga zbog roaminga bude veci za 300, 400kn pa bih kupio prepaid karticu (vip, t-mobile, tele2...).
Kod koje mreze je period izmedju 2 dopune najveci? Ili sta da uradim da mi kartica ne istekne u roku od 6-8 meseci
Zadnji uredio macak : 11-08-2007 u 18:22
The One who fights, might lose. The One who doesn't fight, has already lost.
kupi jedan bon dodatni u hrvatskoj i onda kad odes doma, nakon 6 mjeseci nadoplatis bon i on ti opet vrijedi 6mj...i taman kad dodes na more opet, imat ces karticu koja vrijedi i opet ju treba nadoplatiti...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
kupi bon od 100Kn ili 200Kn i to ti traje 6mj. jos si jedan kupi pa ga od kuce obnovi. Mislim da bi ti prihvatilo. A kad dodec u HR zovi neku od sluzbi za korisnike pa pitaj detalje.
Tele2 ti je povoljan pa razmotri njega
Da, njihov Knock Out start paket je 25 kuna.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
simpa:
Vrijeme valjanosti bonova (razdoblje u kojem je moguće koristiti Simpa usluge u cjelosti) je 10 dana od dana aktivacije za bon od 25 kn, 90 dana za bon od 50 kn, a 180 dana za bonove od 100 i 200 kn.
U razdoblju od 270 dana po isteku valjanosti Simpa bona, moći ćete samo primati pozive, te nadoplatiti svoj Simpa račun. Ako to ne učinite, vaš će Simpa broj biti deaktiviran, te će se, nakon isteka sljedećih 120 dana, moći dodijeliti drugom Simpa korisniku.
O promjenama statusa vašeg Simpa broja i rokovima u kojima možete ponovo aktivirati vaš Simpa račun bit ćete obaviješteni SMS porukama.
vip:
U slučaju obnove Vipme računa iznosom od 50 kn rok njegove uporabe iznosi 90 dana, a za obnovu iznosima od 100, 150 ili 200 kn rok njegove uporabe iznosi 180 dana od trenutka njegove obnove.
Istekom roka uporabe Vipme računa korisnik može u naknadnom roku od 270 dana novim Vipme bonom obnoviti Vipme račun pozivom na besplatni broj 091 77 88 (Vipme izbornik) te tako ponovno raspolagati Vipme računom i Vipme uslugom.
U tom razdoblju, tijekom sljedećih 90 dana od isteka Vipme računa, moći ćete još uvijek primati pozive i SMS poruke. Istekom tog roka, narednih 180 dana moguće je jedino primanje SMS poruka.
tele2:
Iznos na Tele2 pre-paid korisničkom računu može se iskoristiti unutar roka korištenja Tele2 pre-paid računa koji iznosi 10 dana za bonove od 25 kn, 90 dana za bonove od 50 kn, 180 dana za bonove od 100 i 200 kn, a sve dok na Tele2 pre-paid korisničkom računu postoji dovoljan iznos za obavljanje Tele2 usluga. Nakon isteka navedenog vremena od dana posljednje nadoplate, usluga se više ne može koristiti, neovisno o preostalom iznosu na Tele2 pre-paid korisničkom računu. Istekom roka Tele2 pre-paid korisničkog računa, korisnik može u dodatnom roku od 270 dana bonom obnoviti Tele2 pre-paid račun.
Generalno jednom godisnje trebas obnoviti racum (najbolje kada dolazis u hrv) sa 50kn. Dok si tu ga koristis normalno, a kada odes stavis karticu sa strane dok iduci put ne dodjes i onda ju obnovis. Osim ako ti nije bitno da budes dostupan cijelo vrijeme i na toj kartici, onda ti je mozda najbolji t-mobile jer koliko sam skuzio punih 270 dana nakon isteka mozes primati pozive i poruke dok je to kod vipa samo prvih 90 dana nakon isteka a za tele2 nisam uspio pronaci konkretnije infrormacije.
Najbolje ti je da svake godine uzmeš novi tele2 start paket za 25 kn i nemaš brige.
m... hvala ti sto si se stvarno potrudio, ovo su mi jako korisne informacije.
najverovatnije cu uzeti t-mobile simpa karticu.
samo karticu, bez ikakvog telefona mogu kupiti u bilo kojoj posti?
Da, u pošti, kiosku...
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Samo ponesi nekodirani mobitel ...
Nije ovo za mene ...
Samo pazi pozivi sa t-mobile u Srbiju ti kostaju 5,49kn i 5,00kn (dva vremenska perioda) http://www.t-mobile.hr/1/10-20-10-20-00.asp
Pozivi sa Tele2 u Srbiju kostaju 2,95kn
http://www.tele2.hr/hrv/index.asp?p=...sp=medunarodni
Jos jedna korisna stvar je provjera racuna sa *130# sto radi i izvan Hr. (besplatno) i napise ti do kada ti vrijedi racun, tj. kada ga moras obnoviti (to VIP i t-mobile nemaju bez da nazoves).
ok, slazem se da je simpa najgora varijanta po pitanju cijene, ali po pitanju dostupnosti nakon isteka valjanosti kartice je mozda najbolja. Nego da li netko zna kako je sa karticama koje su u onom 270dvenvnom preriodu u roamingu? Se uopce mogu primat pozivi ili ne?
btw, posjedon1, kada si se vec javio, kako ide sa tele2 karticama nakon sto istekne tih 90 odnosno 180 dana? Postanu nedostupne ili jos uvijek mogu primati pozive i poruke?
Tele2 je najjefriniji u roamingu, a i koliko sam ja imao iskustva s roamingom sve je radilo savrseno, bolje nego u hrv(imao sam slucaj da je tele2 normalno radio dok se vip nije mogao spojiti) ali ne zelim hvaliti niti jednu mrezu s obzirom da svaka ima svoje prednosti i mane, pa onda imam sve kartice
![]()
pa zato bih i uzeo simpu jer izgleda ima najduzi period valjdanost.
tele2 ima tu dobru opciju da mozes i u roamingu proveriti do kad ti vazi kartica ali to i nije toliko bitno, uzmem simpu i jednostavno nazovem pre nego sto krenem odatle i zapisem koliko vazi, kupim bon za dopunu i odradim sve kod kuce.
nego interesuje me, malo je offtopic, mozda ce nas Vip i vas napraviti neki dil pa nece se naplacivati dolazni pozivi u roamingu i slicno.
Kod nas to vec radi Telenor u Srb i CG, jer je i CG Promonte u stvari Telenor, a i MTS je kupio 3 licencu u CG i u RS je kupio operatera pa je i tamo povoljan roaming
Sve 3 mreze imaju isti period valjanosti, 90 dana za bon od 50kn, 180 dana za bon od 100 ili vise kn. I 270 dana "otkaznog roka". Jedina razlika je u tom "otkaznom roku" sto recimo kod t-coma mozes primati i pozive i poruke tih 270 dana, a kod vipa mozes pozive i poruke prvih 90 dana, a nakon toga samo poruke. Za tele2 ne znam.
Mislim da nista od toga jer VIP/Mobilkom vec godinama ima mrezu i u Sloveniji a ni za maticnu zemlju Austriju nije dao nikakav popust za roaming.
Mislim da su to kod vas dali jer ih konkurencija tjera. Roaming za korisnike VIP iz Hr u Sr. to lijepo kosta 12.91 Kn
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723911&idmanu=41752
ja znam da nase prepaid kartice moraju imati bar oko 200din (20kn) da bi mogli da prime poziv kad su roamingu, ako nemaju, stizu samo poruke.
Za t-mobile, brat je sad bio kod mene i nije se mogao dobiti jer nije imao kuna na racunu. tako da moras imati nesto ako hoces da primis poziv.
Sto se tice moje kupovine nije mi bitno da mi HR kartica radi ovde, samo tih mesec dana koliko sam dole. Ovde samo da je upalim, dopunim i da stoji do leta.
Ja i dalje tvrdim da ti je najisplativije uzeti Tele2 Knock-out prepaid paket za 25kn.
1) najjeftinije je (ostali su oko 100kn),
2) cak i da nadoplatis 50kn za jeftiniju tarifu (unutar Hr.) to je opet 75kn ukupno,
3) imaju najpovoljnije pozive u Hr. a i prema van,
4) cak i da ti istekne do sljedece godine kupis novi za 25kn.
http://www.tele2.hr/hrv/index.asp?p=...je&sp=knockout
Bookmarks