Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    Samsung SGH-C140
    Operater
    Vodafone D, Tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Olympus X-775/FE-210 ili Nikon Coolpix L10

Bok svima,
    treba mi jedan savjet za kupovinu digitalnog fotoaparata.
    netreba mi bas nis posebno,posto bas i nisam neaki foto-freak,al eto idem uskoro s frendicom u paris pa da skljocnem koju slikicu tamo :-)

pa eto neako u uzi izbor su mi usla ova 3 fotica,al se nemrem bas odlucit cijene su gotovo iste a i design.
    eh da znal netko jos mozda koja je razlika izmedju olympusa x-775 i FE-210 osim cijene,ovaj drugi kosta 100 kn vise??prodavac u hg-spotu mi bas nemre pomoc kao sve isto samo naziv drugi

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bubbaloo Pregledaj post
    Bok svima,
    treba mi jedan savjet za kupovinu digitalnog fotoaparata.
    netreba mi bas nis posebno,posto bas i nisam neaki foto-freak,al eto idem uskoro s frendicom u paris pa da skljocnem koju slikicu tamo :-)

pa eto neako u uzi izbor su mi usla ova 3 fotica,al se nemrem bas odlucit cijene su gotovo iste a i design.
    eh da znal netko jos mozda koja je razlika izmedju olympusa x-775 i FE-210 osim cijene,ovaj drugi kosta 100 kn vise??prodavac u hg-spotu mi bas nemre pomoc kao sve isto samo naziv drugi
    Ukratko, koji god da uzmes neces pogrijesiti u odnosu na ostale u izboru.

Najprije sto se razlika FE210/X775 tice. Prema mojim saznanjima, prodavac te u HG spotu dobro savjetovao. Ja barem do sada nisam uspio pronaci nikakve razlike osim u samome nazivu aparata. X775 sam vidjao po Velikoj britaniji i Spanjolskoj. FE210 po Njemackoj, Austriji i kod nas. Vjerovatno se radi o tome da je HG spot, kao veliki distributer uspio doci do nekakvih posiljki, koji mozda nisu bili namjenjeni za ovo trziste, a na trzistu kojemu su bili namjenjeni nose drugu oznaku. Moje je uvjerenje da se radi o istome aparatu, a cinjenica jest da proizvodjaci digitalnih foto aparata, cesto vrlo razlicito nazivaju isti proizvod na razlicitim trzistima.

Sto se dvojbe FE210/X775 vs. L10 tice. Doista nema mnogo razlike. Ako je cijena ista odaberi po prvome dojmu. Dakle, odi u ducan, uzmi u ruke jedan i drug model i koji ti se vise dopadne...kupi. Ako je cijena razlicita uzmi onaj povoljniji cijenom. Meni osobno Nikon ima ljepse izvedeno kuciste, ali to je subjektivno. Nikon ima sitnu prednost u svjetlosnoj vrijednosti objektiva i ima kvalitetniji movie mod. Olympus ima veci i kvalitetniji display (2,5 incha u odnosu na Nikon koji ima display 2 incha). U ostalim specifikacijama razlika nema.

Pokusaj i jos malo proguglati pa probati pronaci primjere fotki fotografianih i jednim i drugim modelom, pa pogledati koje su ti dopadljivije, jer ovi modeli imaju razlicite algoritme obrade slike.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako se nevaram, razlika između X775 i F210 je u samom dizajnu kućišta, i u činjenici da X775 koristi "obične" (AA) baterije, dok FE210 koristi LithiumIon bateriju.
    ostale specifikacije ta dva uređaja su iste (provjeravao ja po netu, jer su mi ti fotići bili u konkurenciji kod kupnje novog fotića).
    A koliko vidim, razlika je nekih 100kn između ta dva fotića, pa mislim da bi ja rađe kupio FE210, zbog dizajna (jer neke druge razlike nema osim baterija)
    Ja bi birao između olympusa, jer koliko vidim L10 ima 5Mpx, dok olympusi imaju 7Mpx
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ico Pregledaj post
    Ako se nevaram, razlika između X775 i F210 je u samom dizajnu kućišta, i u činjenici da X775 koristi "obične" (AA) baterije, dok FE210 koristi LithiumIon bateriju.
    ostale specifikacije ta dva uređaja su iste (provjeravao ja po netu, jer su mi ti fotići bili u konkurenciji kod kupnje novog fotića).
    A koliko vidim, razlika je nekih 100kn između ta dva fotića, pa mislim da bi ja rađe kupio FE210, zbog dizajna (jer neke druge razlike nema osim baterija)
    Ja bi birao između olympusa, jer koliko vidim L10 ima 5Mpx, dok olympusi imaju 7Mpx
    Sto se razlike izmedju modela x-775 i FE210 tice, zanima me gdje si nasao ove razlike koje navodis, jer se na Olympus - ovim oficijelnim stranicama ne moze pronaci niti jedna informacija o modelu X-775, a na svim recenzijama koje sam imao prilike vidjeti specifikacije koje su naveli recenzenti su identicne modelu FE 210. Kao primjer navodim sljedecu recenziju, gdje se jasno vidi kako i model X-775 koristi 2 AA baterije:

http://www.letsgodigital.org/en/14142/olympus_x775/

Sto se razlika u izgledu kucista tice:

FE210 front

X775 front

FE210 back

X775 back

Koje su razlike u pitanju?

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @bimbi: moja isprika Bimbi...
    Zamijenio sam model FE-210 za 230... (ja sam naveo razlike između X-775 i FE-230)

A pošto sam u gornjem postu malo zeznuo, onda bi odluka pala na X-775, jer je jeftiniji, a imaju i onu neku akciju gdje dobiješ i punjač sa baterijama...
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ico Pregledaj post
    @bimbi: moja isprika Bimbi...
    Zamijenio sam model FE-210 za 230... (ja sam naveo razlike između X-775 i FE-230)

A pošto sam u gornjem postu malo zeznuo, onda bi odluka pala na X-775, jer je jeftiniji, a imaju i onu neku akciju gdje dobiješ i punjač sa baterijama...
    Cemu isprike...bitno je da covjek dobije pravu informaciju?!

BTW...cesto puta ne shvacam ovu politiku proizvodjaca da razlicito naziva iste modele foto aparata, koji u konacnici sa razlicitim nazivima, nekim cudom dospiju na isto trziste i onda redovito uzrokuju pomutnju i kod distributera i kod kupaca.

Olympus nije prvi kojemu se to desilo. Ovakve stvari desavale su se i kod nekih starijih Sony modela i kod odredjenoga broja Fuji modela. Uostalom cemu razliciti nazivi? Kod mobitela razumijem, s obzirom na mreze i providere razlicite nazive za razlicita trzista, ali foto aparat, je svugdje jednak i osim jezika u menu - ju nema razlike izmedju istoga modela u japanu ili u turskoj!

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    Samsung SGH-C140
    Operater
    Vodafone D, Tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto ja uzeo Olympus x-775, 999 kuna i jos uz njega dobio punjac philips i 4 baterije za punjenje isto tak philips 2100 mAh.pa tak ak racunam da punjac sa baterijama mozda vrijedi 100 kn,da previse ne pretjerujem,dosao me fotic 899 kn .
    preko vikenda sam imao priliku od jedne frendice testirat nikon coolpix l10,kupila ga nedavno u zg na nekoj akciji 500 i nesto kuna. pa mogu rec da je i bolje da ga nisam kupio,slike bas i nisu nesto,neako presvijetle.jest da ima snimanje videa sa tonom,al posto ja to definitivno nebih koristio i nije neki bed.

jos sam si nabavio xd-picture card od 2 GB , tako da sam spreman za slikanje

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bubbaloo Pregledaj post
    Eto ja uzeo Olympus x-775, 999 kuna i jos uz njega dobio punjac philips i 4 baterije za punjenje isto tak philips 2100 mAh.pa tak ak racunam da punjac sa baterijama mozda vrijedi 100 kn,da previse ne pretjerujem,dosao me fotic 899 kn .
    preko vikenda sam imao priliku od jedne frendice testirat nikon coolpix l10,kupila ga nedavno u zg na nekoj akciji 500 i nesto kuna. pa mogu rec da je i bolje da ga nisam kupio,slike bas i nisu nesto,neako presvijetle.jest da ima snimanje videa sa tonom,al posto ja to definitivno nebih koristio i nije neki bed.

jos sam si nabavio xd-picture card od 2 GB , tako da sam spreman za slikanje
    Cestitke na kupnji, nadam se da ces biti zadovoljan foto aparatom.

Javi se sa pokojim dojmom, kad se malo upoznas sa doticnim modelom, a ako imas volje i vremena, slobodno se okusaj i kao recenzent.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    5800xm, IP4 16 GB
    Operater
    T-Mobile, Tele2
    Bodovi
    8.327
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.327, Nivo: 21
    Bodovi: 8.327, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trenutno je X-775 sa gratis punjacem i baterijama 799 kn,
    Canon A-460 sa gratis 512 MB karticom 799 kn

koji je po vama od ova tri najbolji izbor, koliko sam procitao Canon ima malo bolje slike od Olympusa, Nikon manje trosi bateriju,,,,,
    uglavnom cijena ima je podjednaka, koji bi bio bolji izbor za poslikat par rodjendana i nista pretjerano?!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zagi_ Pregledaj post
    Trenutno je X-775 sa gratis punjacem i baterijama 799 kn,
    Canon A-460 sa gratis 512 MB karticom 799 kn

koji je po vama od ova tri najbolji izbor, koliko sam procitao Canon ima malo bolje slike od Olympusa, Nikon manje trosi bateriju,,,,,
    uglavnom cijena ima je podjednaka, koji bi bio bolji izbor za poslikat par rodjendana i nista pretjerano?!
    Onaj koji ima najširi kut.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olympus X-775 je dimenzijama manji od Canona i ima veći ekran, ali ovaj ima 4x optički zoom. Uzmi onaj koji ti se više sviđa.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Uputstvo za Nikon COOLPIX L3
    By zoki69 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 01-02-2007, 01:57
  2. Nikon Coolpix P3 ili Canon Powershot A710
    By Trapavi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 20-01-2007, 00:05
  3. Nikon Coolpix P2
    By kambodza in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti