Ukratko, koji god da uzmes neces pogrijesiti u odnosu na ostale u izboru.
Najprije sto se razlika FE210/X775 tice. Prema mojim saznanjima, prodavac te u HG spotu dobro savjetovao. Ja barem do sada nisam uspio pronaci nikakve razlike osim u samome nazivu aparata. X775 sam vidjao po Velikoj britaniji i Spanjolskoj. FE210 po Njemackoj, Austriji i kod nas. Vjerovatno se radi o tome da je HG spot, kao veliki distributer uspio doci do nekakvih posiljki, koji mozda nisu bili namjenjeni za ovo trziste, a na trzistu kojemu su bili namjenjeni nose drugu oznaku. Moje je uvjerenje da se radi o istome aparatu, a cinjenica jest da proizvodjaci digitalnih foto aparata, cesto vrlo razlicito nazivaju isti proizvod na razlicitim trzistima.
Sto se dvojbe FE210/X775 vs. L10 tice. Doista nema mnogo razlike. Ako je cijena ista odaberi po prvome dojmu. Dakle, odi u ducan, uzmi u ruke jedan i drug model i koji ti se vise dopadne...kupi. Ako je cijena razlicita uzmi onaj povoljniji cijenom. Meni osobno Nikon ima ljepse izvedeno kuciste, ali to je subjektivno. Nikon ima sitnu prednost u svjetlosnoj vrijednosti objektiva i ima kvalitetniji movie mod. Olympus ima veci i kvalitetniji display (2,5 incha u odnosu na Nikon koji ima display 2 incha). U ostalim specifikacijama razlika nema.
Pokusaj i jos malo proguglati pa probati pronaci primjere fotki fotografianih i jednim i drugim modelom, pa pogledati koje su ti dopadljivije, jer ovi modeli imaju razlicite algoritme obrade slike.

Odgovori uz citat

.

Bookmarks