sumnjam , nagrizlo je matićnu i sklpove na njoj ...
Pao mi mob u more i nije odmah ispran sa slatkom vodom vec nakon nekoliko dana. Sada se mob nemoze vise upalit,poslan je na servis i rekli su da nemogu nista... (servis nije SLUZBENI)
Mogu li ikako spasit mob?
sumnjam , nagrizlo je matićnu i sklpove na njoj ...
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Bas nikako nemogu spasit mob?? Ma ne...
Ja mislim da ti tu nema popravka...jedino što možeš uradit izvadi bateriju i još neke dijelove koji nisu otišli i prodaj ih...
![]()
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Mojoj je curi pao fon u morsku vodu i odnjela na popravak i rekli joj 1100 cuna za popravak!(D820)
elektronika i slana vode- nisu baš na ti ako ga nisi oprao faktički odma u slatkoj vodi slo je učinila svoje neznam kaj ti je tu čudno?!!![]()
Nedajte se kontorlirat'. www.fmjam.com Kad je ljudima dosadno, dosadno im je ponajprije stoga što su dosadni sebi samima.http://www.youtube.com/watch?v=kQfCAiDfzvI
Ma kakvo pranje, da je pao u obicnu vodu ajde jos bi se dalo pokusat, ovdije se radi o slanoj vodi, zaboravite to!
Znam decka koji spasava mobitele samo tip je izvan HR i mogu vam reci da mu vjerujem na rijec ako kaze da od slane vode nema spasa..
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
- slana voda je vodič
- ako se izvadi baterija odmah,ima spasa ( u roku odmah,5-10 sekundi ),tj odvisno o stanju baterije---
- na vraćati bateriju nazad
-isprati pod mlazom slatke vode,mada je to upitno,jer ostaju fleke pod folijama LCD-a
-odnijeti u servis,lokalnom maheru ili sam rastaviti cijeli mobač
-isprati svaki dio za sebe
-nasprejati s kontaktsprejem ( NE WD40),nego elektroničarski kontakt sprej koji nagriza okside,i to ne onaj s grafitom i ne onaj s teflonom,neko onaj koji nagriza
-kistom dobro istrljati ploču
-ponovno nasprejati i ostaviti preko noći
-dijelove koje je moguće mehanički očistiti ( kon flat kebela) malo pobrusiti i ispolirati
-ako sad ploča "izgleda bolje",sve sastaviti i isprobati spojiti na ispravljač s voltmetrom i a-metrom,da se vidi potrošnja struje kod paljenja...
- ako je sve ok, i ne poteže struju ugašen, pali i ,
-ako radi,sastavljaj,
-ako ne radi,plači !
-ako radi i sastavljen,nakon 2-3 mjeseca opet ga rastavi i provjeri ako je opet negdje oksidirao ( ili ga prodaj odmah)
- ponekad ,telefon proradi i bez svega toga,jednostavno ,dobro je posušen i proradi, jer sol ne vodi struju,ALI, ALI, ALI.........
prvom prilikom,kad dođe u vlažnu atmosferu,sol će privući vlagu,postati će vodljivi medij i mobač izgara 100% jer nema pravovremene reakcije.!
TAKT je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja...Howard W. Newton
kakva je razlika između slane i slatke vode..voda je voda
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Popij malo mora....
šalim se...koliko si imao kemiju,ili elektrotehniku???
TAKT je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja...Howard W. Newton
mjenjaj ga za kilu krumpira!
koji si car![]()
nema te sanse da mos vise ista sa mobitelom ... jedino mos prodati masku...
ako se brzo reagira,ima sanse i naravno ako nije bio dugo pod vodom.
Ova tema je riješila dosta odgovara.....
![]()
Bookmarks