koji je to forum........forum.hr ili cro portal ili................
c/p Dnevnik.hr
PogledajteTvrtka Siemens je tajno pratila forumaške prepiske svog 33-godišnjeg zaposlenika o navijačima Dinama i Hajduka. Uvrede i prostačenje na forumu za radnog vremena inženjera su stajale radnog mjesta.
Navijačko vrijeđanje kojim je sada bivši zaposlenik Siemensa kratio vrijeme u pauzama pretvorilo se u prijetnju za njegovo radno mjesto nakon što je moderator foruma njegovoj firmi proslijedio izrečene uvrede.
'Zakačio sam se za diskusiju oko nogometa i počela je upotreba ružnih riječi. Dotičnog diskusanta sam vrijeđao. Nakon što je postao moderator tog foruma, došla mi je i privatno njegova poruka da on skuplja sve moje uvrede i ako ne prestanem s njima on će ih proslijediti mojoj firmi', ispričao je za Novu TV 33-godišnji inžinjer koji je želio ostati anoniman.To se i ostvarilo. Zbog računalnih uvreda moderator je zaista kontaktirao Siemensov odjel za ljudske resurse i neoprezni forumaš je dobio opomenu.
'Tvrtka je pomno pratila što pišem i upozorila da sam zaslužio opomenu što sam ja shvatio kao opomenu pred otkaz', ispričao je.
Iz Siemensa smo dobili priopćenje u kojem stoji da ta tvrtka ima jasno definirana interna pravila o korištenju sredstava poslodavca te se nedozvoljeno ponašanje i zlouporaba tih sredstava nadziru od strane stručnih službi i sankcioniraju.
'Mislim da sam pogriješio. Takvim diskusijama nije mjesto u radnoj okolini. Razumijem zašto sam dobio opomenu. I ja bih tako postupio da sam na njihovom mjestu', rekao je mladić.Siemens se o ovom konkretnom slučaju nije očitovao.vijesti
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
koji je to forum........forum.hr ili cro portal ili................
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
...indexov forum...
...inače ne znam što da kažem, kakav komentar da dam na ovo......
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
e da, pa se vi pazite što pišete
![]()
Pa mislim. Ima svakakvih ljudi danas. Zašto je taj Mod baš "morao" prijaviti osobu Siemensu? Ima i drugih načina za sankcionirati ga preko weba.
Ovdje se vjerojatno išlo s nakanom da čovjek izgubi posao.
To je cijena interneta. U jednom segmentu je i zaposlenik Siemensa kriv jer nije znao kada prestati, ali ovdje bih najviše optužio tog Moderatora koji je, očigledno, malo preozbiljno shvatio svoj kiber-posao.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
e ja imam jedan plan..........................pocnem vrijedat i netko od modova prikupi moje uvrijede pošalje primorcu i oni mene izbace iz škole.............jel može???![]()
![]()
![]()
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
Kod velikih korporacija to je eto, ovako regulirano.
Kod malih koje drže do sebe, isto tako, ostali to nemaju, ja bi ga vjerovatno najurio da je vrijeđao rad firme i sama načela, ali, zbog nekog pisanja, vrijeđanja, bla bla bla, ne, to je privatnost i svako zadiranje u nečiju privatnost je glupo, nemam potrebe za tim i to ne radim, osobno bi sad digao građansku parnicu protiv osobe koje je to prijavila, jer očito je da je tu sukob interesa i stvar onoga "sukobljene" i "šta ti imaš meni govoriti ja sam mod"... po meni patetična stvar..
Zanimljivo je što više moderatora "tona" nema i netragom je nestao, jadno... a na indexovom forumu se puno raspisalo o ovoj temi...
Čitao sam sad malo to što se pisalo na indexu, ali opet mislim da je to trebalo ostati samo na razini foruma, i rješiti se banom a ne preko medija...
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
To je samo stvar kulture....![]()
pa sada vrijeđajte, prostačite, ponižavajte![]()
angels might have been eaten.
Novinari su glupi.
Taj djelatnik je samo pozvan kod sefa i sef ga je upozorio da se ne moze tako ponasati i koristiti firmine kompove u privatne svrhe. I to je bilo to. Nakon toga je kripl sam dao otkaz, niko ga nije tjerao, niti je dobio "opomenu pred otkaz", taj koncept u siemensu niti ne postoji.
Bookmarks