sad baš čitam drugi forum i vidim da je dosta vlasnika plazmi
imalo problema sa burn in efekt .....
pa me to straši da mi se to ne desi...
jel ima neki dobar lcd tv do 10k kuna ??
neki philips ....
Ima dobrih lcd-a.
Koliki ekran?
Things will not calm down, in fact, they will calm up!
Definitivno su u pravu!! Ja sam postao zvukoholicar!
Evo samo mojih dojmova kako ja to gledam:
- na lcd mi je nekako oštrija slika i čišća
- kut gledanja svugdje nije ispod 170 stupnjeva a ako malo bolje pogledamo nitko skoro niti ne gleda tv pod kutem većim od 120 stupnjeva sveukupno..
- rezolucije i osvježavanje je u današnje vrijeme već jako razvije i nema burn.in kao plazma...
ja bi nekako išao na LCD, jedino što plazmi ima veće dimenzije od LCD-a...
EDIT: evo, vidi ovu piluhttp://www.vemil.hr/opismp.aspx?sifra=4020139
Zadnji uredio Symbeq : 31-07-2007 u 22:35
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
sada nisam siguran.... ali sam čuo da ako često gledaš jedan te isti program
da će ti ostati logo od tv-a.... sada neznam dal je to istina ?
mane kod plasme su : veča potrošnja
puno veče zračenje
burn in efekt
šta mislite o ovim modelima :
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4020129
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4020138
LG 42PC3RA ili LG 42PC1RV Oba modela su ti OK
Tko rano rani, zajebo je pjetla
burn efekt je normalna stvar, sad uz gledanje programa, kao zanimaciju i imam otkrivanje od čega je burn ostao.
ja sam uzeo panasonic, što ne znači da trebaš i ti, al mislim da je sasvim OK. u HGspotu su česte akcije, pa ti vidi.!
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
@Chief_Wolfinjo
kada sam dizao ovaj topic prije nesto vise od mjesec dana imao sam ista pitanja i isti problem...ja sam se odlucio za panasonicovu plazmu 10 generacije i da biram ponovo izbor bi ostao isti...burn in efekta se nemoraš toliko plasit (sada to mogu reci iz iskustva)...jedino ako mislis imat prikopcan kompjuter na nju cesto onda je to druga stvar...sve ostalo ce biti uredu
angels might have been eaten.
znači najbolje uzeti plazmu ? a koji točno model si uzeo ?
tj.. gdje i koliko si ga platio ?
te me interesira oko burn in efekta ... kada se zapravo on pojavljuje ?
jer sam negdje pročitao da se on javlja kada gledaš često jedan te isti kanal ...
pa zna se desiti da ti se utisne logo od kanala. a što se tiče dvd-playere
i satelitkse.. jel ima kod njih nekakvih mana ...
hvala![]()
Ovako to ide, burn in efekt će ti biti recimo ako ostaviš dvd upaljen, sa jednom slikom na jednom mjestu dva - tri dana(karikiram), a za to ponavljam trebaš biti veća munja, uostalom, ovi novi televizori imaju opciju da ako nije bilo promjene na tome kanalu kroz neko vrijeme da se sam ugasi, tako da...
Već dugo imam Samsungovu plasmu, i dosad nisam ni jednom imao problema s tim..
Jedino neko moje neko susretanje s tim burn-in efektom je bilo sad sa lcd-om od kompa, ali to sam začas rješio..
Naravno da ti logo može ostati urezan, ali sam vidiš da se slika stalno mjenja, dok idu reklame logo nestane, a uostalom, stalno šaltaš programe, tako da se ne bi trebao brinuti za to...
Zadnji uredio therrlu : 03-08-2007 u 18:47
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
ja sam uzeo model koji je bio sada na akciji u hg spotu ,no uzeo sam ga prije te iste akcije...no posto ces potrositi vise novca od mene preporucam da uzmes jaci model neke panasonicove plazme
burn-ina se nemoras plasiti a sa novijim generacijama ekrana i tehnologija je napredovala pa nije strasno kako se to prije znalo pricati...to je cisto urezivanje slike u matricu ,bilokoje slike ili znaka koji stoji statican na jednom mjestu ekrana...kako je therrlu iznad objasnio gledanjem tv-a reklame osvjezavaju sliku iako nije kriticno da se to i ne dogada....
gledao sam panasonicovu plazmu 9. generacije u ducanu za koju je covijek rekao da neprestano gori 4 mjeseca na hrtu i nikakvoga traga burn ina nije bilo...nemoj si dopustit da to presudi pri odabiru jel to je jedina i mala boljka plazma ekrana
Zavisi o rezoluciji ekrana.U vecini slucajeva su ti osobe deblje.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
...mislio sam kako cu trebati odmah pri kupnji plazme uzet digitalni tuner jel sve sto sam vidio u ducanima od slike sa tva i analognih tunera je bilo lose....no doma kada sam upalio tv slika na analognom tuneru me ugodno iznenadila i prioritet digitalnog tunera je pao na listi za kupovinu.
zemaljskih, t - je oznaka zemlje
funkcionira kao i na najobicnijem tvu...
slika ovisi o tuneru,nije svaki isti
po meni,ja dajem prenost lcdu,plazma ima problem sa burn in-om i prikazom crne boje,dok lcd s pikselima,al opet nekako mi se čini da lcd ima bolju budućnost
pitanje za one s plazmom/lcdom:
jel slika 4:3 ili 16:9 ili...?i inace jesu li zadovoljni s tim ili nisu,ja da kupujem lcd ili plazmu najvjerojatnije bi se priklonio PHILIPSU,pošto sad imamo njihov televizor i odličan je
Nokia 3410>Nokia 2100>Nokia 3220>Siemens C65>Nokia 6610i>Sony Ericsson D750i>Sony Ericsson W850i
Carpe diem
koji su dobri dučani u zagrebu koji imaju veliki izbor lcd tv-a
i plazmi ? da se može pogledati ...
koji je službeni dučan za philips proizvode ?
kou uzeti .. marka LG plazma ili LCD isto dodju 6500kn u pevecu.
zasto dajes prednost lcdu?
btw. malo si pobrkao pojmove jel plazma nema problema sa crnom bojom,to bi bio lcd kojemu osvjetljenje ekrana probija kroz matricu, kod plazmi se svijetlost stvara unutar piksela tako da ostaje jedino burn in,...a druga je stvar koliko je on izrazen ili nije,a odgovor je nije.
sto se tice philipsa ima među najboljima lcd ekrane u svojoj visoj klasi a plazme su druga prica.
ma ne znam al mislim da sam negdje pročitao kako više prednosti(stručnjaci ili ko god..)daju LCD-u te da su se neki proizvođaći čak i povukli iz proizvodne plazmi(mislim da je tu sony...)a ono šta sam htio reć je da plazma ima problem sa izražajem crne boje i burnin-om a LCD-u mogu otkazat pikseli![]()
jesam u pravu?![]()
Nokia 3410>Nokia 2100>Nokia 3220>Siemens C65>Nokia 6610i>Sony Ericsson D750i>Sony Ericsson W850i
Carpe diem
Bookmarks