zanima me koji je bolji, tj koji po noći ima bolje slike
ako ko zna di ima kupit u Splitu
zanima me koji je bolji, tj koji po noći ima bolje slike
Pa zašto se malo ne potrudiš i ne upišeš u google "ime aparat i sample pictures" i vidiš sama koji aparat ima bolje slike?
Ono što je meni bolja slika tebi može biti loša ili odlična: i obrnuto. Dakle to je tako subjektivni dojam.
Camera Obscura - the best camera ever :)
Kvaliteteta fotografija je definitivno vrlo sklona kategorija subjektivnom dozivljeju i tumacenju, ali mogucnosti pojedinoga modela da da dobre rezultate u uvjetima smanjena svjetla, niposto nisu subjektivne.
Stoga, i opcenito, a pogotovo ako je mjerilo "rezultat po noci" Sony H7 se ne moze usporedjivati sa Panasonicom 6500fd. Moramo najprije razluciti da, po mome misljenju niti ne govorimo o istim klasama foto aparata. Sony H7 tipicni je predstavnih ultra zoom modela, dok 6500fd ima sve odlike prosumer digitalnoga foto aparata. Moras imati na umu da je Panasonic i gotovo dvostruko veci i tezi aparat, ali na racun toga nudi mnogo kvalitetniju optiku i poprilicno bolje fotografske rezultate. Prema svim kvalitetnijim recenzijama koje sam imao prilike procitati Panasonic 6500 je potpuno upotrebljiv u uvjetima smanjena svjetla do ISO 400, cak i 800 bez zamjetne degradacije fotografije. Besprijekorno izvedena optika i dobro optimizirani algoritmi njegova chipa omogucuju mu ovakav nacin rada. Pored navedenoga 6500 ima prednost i u robustnosti, ergonomiji i izvedbi kucista. Bitno je spomenuti da Panasonic nema IS sustav. Istina je da je raspon njegova objektiva za 30 ak posto manji od onoga na H7 modelu (koji posjeduje i IS sustav), ali ta cinjenica ne opravdava ne posjedovanje IS sustava, jer bi on i na 10x opt. povecanje doista dobro dosao.
Sony H7 po mome je misljenju (imao ga nedavno prilike malo oprobati, a i prema detaljnim recenzijama koje sam imao prilike procitati) prilicno ogranicen model...neki ekvivalent Olympusovom modelu 550, vise marketinski nego fotografski proizvod. Dakle, opremljen je sa svim tricarijama koje se trenutno na foto aparatu mogu ponuditi, ali niti jedna od njih ne podnosi malo konciznije testiranje niti malo zahtjevnijega korisnika. Nelogicnosti je prilicno, kuciste mi ne odaje neku kvalitetu i ergonomicnost, mana na fotografijama je mnogo, a NR sustav je rava katastrofa (sto je jos jedan minus H7 - ici u uvjetima smanjena svjetla). Dakle, po mome ili imas novaca za H9 ili kupis nesto drugo...H7 ako je moguce zaobici.
U konacnici po meni prilicno uvjerljivu pobjedu odnosi Panasonic 6500, barem da ja sebi biram.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bimbi: pogriješio si: ne postoji Panasonic 6500d![]()
Camera Obscura - the best camera ever :)
Bimbi, poslao sam ti jednu privatnu poruku, pa te nema sa odgovorom...
Ako se referiras na napisano u ovoj temi, mislim da nigdje nisam niti napisao "6500d". Istina je da sam pisao skraceno jer mi se svaki puta nije dalo pisati S6500fd, pa sam pisao ili Panasonic 6500 ili Panasonic 6500fd.
I pod jednim i drugim napisanim sam podrazumijevao Panasonic S6500fd.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
E, jesam krele...citam ponovno temu i ne shvacam gdje sam pogrijesio.
Da...moje isprike, ne postoji Panasonic S6500fd...Fuji S6500 je prilicno stvaran
na njega sam i u osvrtu i u svim ostalim postovima u ovoj temi mislio.
Jos jednom sorry, ako je moja greska nekoga zbunila ili ostavila u nedoumici.
http://www.youtube.com/watch?v=3W49BOxsuYI
mozete pogledati doticni sony...a mozete pogledati i fuji...
http://www.youtube.com/watch?v=3mvMdGMghzU
Zadnji uredio hell : 19-08-2007 u 00:45
Mislim da je H9 sasvim dobar aparatić,a od H7 je skuplji samo 200,00kn . Svakako se isplati bolje uzeti njega.
ak sem ti srčeko ranil
Bookmarks