...karta ide unutra (mislim na SD karticu) pa s uređajem navigiraš 'rvackom...
Silver Guide Navigator 4000
Jel ovo moze cemu sluzit ne kuzim se bas u ta sranja pa me zanima kakva su iskustva.
Kaze navigator s kartom Hrvatske!!! Jel to ide na DVD ili ucitava na hard preko kompa usb-om?!?!
...karta ide unutra (mislim na SD karticu) pa s uređajem navigiraš 'rvackom...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Pa to bi trebalo onda biti o.k. pa jel se te karte skidaju s interneta ili kako?
...u pravilu ako piše da ide sa kartom ona je već gore - sad zavisi na kojoj platformi se vrte karte - sve se da naći na netu...
Spominje se da je kartu Hr izradila neka firma Teleatlas a nikada cuo za njih! Najbolja im je fora da za kupljeni proizvod ne vracaju novce, valjda misle 1000kn koliko to kosta moras uzeti svakog "macka u vreci".
Pise da je Windows Powered, GNS nesto i SiRF Powered sta god to znacilo.
Nemam pojma nigdje na internetu ne mogu naci nista o tom proizvodu na engleskom ili neki rewiev ima li itko ista?
Na fotki uređaja se vrti iGo - imam ga na Variu i program je jednostavan, pregledan, ima ludo dobar night mode i jednom rječju odličan5. E sad, stanje s kartama ne znam, ali kod mene ubaciš fileove sa kartama u folder "maps" i to je to...naravno karata ima na netu, samo treba malo guglanja. "Sirf" je valjda ovaj hiper razvikani čip za sat. naviganje, i osobno baš ne vidim razlike između njega i "starije" tehnologije (osim 550 kuna manje u novčaniku...).
Ja ga sutra idem kupim ako ga još ima.
Mislim da 1000kn nije puno.
windows powered ili sto bi se reklo nista pametno ne mozes napraviti sa tom kutijicom, cak sumnjam da i karte mozes dodati
@schoofter
De nemoj me zajebavat pa nije valjda tako!!??!
@mobipro
Obavezno reci kakva su iskustva!!
@kokolo
Znaci ti preporucas ovo?
brijem da ga se isplati uzet , 1000kn i nije tak puno + ipak dobiješ hr kartu pa i tu manje zezeancije...
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Preporučio bih da provjeriš u dućanu tehničke specifikacije uređaja - traži da ti daju knjižicu uputstava pa provjeri. Rekao si da je čip sirf, pogledaj da li je sirf starIII jer je to aktualan čip koji odlično lovi signal. Ako je gore instaliran IGO ili Viagps onda je u redu. Nađe se već za 2000-2500kn GPS sa Sirf starIII čipom i viagps kartom RH (sama karta košta 700tinjak kuna). Zato mi se čini malo vjerojatno da bi netko za tako nisku cijenu prodavao uređaj sa aktualnim čipom i spomenutim softwareom pa dobro provjeri. Ali ako je sirfstarIII i može se koristit navedene aplikacije onda je stvarno best buy tj. da i kupiš "adekvatnu" kartu RH jeftin je.
Zadnji uredio blueled : 24-07-2007 u 23:26
Inace njemacki uredjaj, specifikacije su
Système de navigation par satellite - 249 euros
* système complet de navigation, de planification d’itinéraires et lecture de fichiers MP3
* actualisation permanente des données de transport par TMC en Belgique et aux Pays-Bas – contournement intelligent d’embouteillages
* navigation transfrontalière, mémorisation des routes précédentes
* instructions vocales par choix de langue
* détermination rapide et exacte de la position par GPS (Global Positioning System)
* nouveau calcul automatique en cas de déviation de l’itinéraire conseillé
* création des propres extraits de cartes pour l’exportation
* matériel de cartes toujours actuel pour le Benelux est pré-installé sur la carte SD 256 MB, l’Europe occidentale complète sur DVD**
* 300 MHz Intel PXA 255 processeur, 64 MB RAM mémoire
* écran: 3,5” LCD touch panel, 320 x 240 pixel
* antenne GPS Sirf Star III complètement intégrée (20 canaux)
* support SD pour cartes mémoire SD/MMC (jusqu’à 2 GB)
* mémoire: 32 MB Flash ROM, 64 MB SDRAM, 256 MB sur la carte SD
* batterie lithium 1100 mAh: durée jusqu’à 3 heures avec GPS activé
* la plus récente version Microsoft Windows CE .net 4.2
* logiciel de navigation pré-installé et manuel d’utilisation complet, avec petit guide illustré de mise en oeuvre rapide
* accessoires: support pour voiture, carte mémoire SD 256 MB avec cartes, antenne TMC, adaptateur réseau, câble de chargement 12V pour voiture, My Guide logiciel de navigation sur DVD
* 3 ans de garantie
* 1.5 euro prime de recyclage incluse
* la pièce
* (**) l’Autriche, la Belgique, le Grand Duché de Luxembourg, le Danemark, la Finlande, la France, l’Allemagne, la Grande-Bretagne, l’Italie, la Norvège, le Portugal, l’Espagne, la Suède, la Suisse et les Pays-Bas
link na proizvodjaca:
http://www.myguide-navigator.de/
Zadnji uredio schoofter : 25-07-2007 u 09:32
Hm, na njihovim stranicama nisam našao ovaj model, samo 4200... Ali, model 3000 je isto tamo, pa kako nekakva logika govori da bi 4000 trebao biti "moderniji", onda ga - kupi. Ako doista ima ono što piše u tehničkim specifikacijama na njihovom webu.
Između ostalog ima integrirani Sirf III GPS čip, navodno 27 karata europskih zemalja, i 24 jezika (uključujući i hrvatski). Dalje, mogućnost updatea mapa, odnosno mijenjanja SD (MMC) kartica... I još štošta.
Ali, najbolje ti je na licu mjesta pitati za točne specifikacije, da ne bi kasnije bilo nismo znali...
Ovo su podaci za podržane platforme za IGO i viagps:
Viagps:
# Microsoft Windows Mobile 5 PDA
# GPS prijemnik: Mireo viaGPS 2.0 podržava sve GPS prijemnike s NMEA 0183 protokolom komunikacije
IGO:
Podržani operativni sustavi:
Microsoft Windows Mobile za Pocket PC 2003
Microsoft Windows Mobile za Pocket PC Phone Edition 200
Microsoft Windows Mobile za Pocket PC 2003 SE (Second Edition)
Microsoft Windows Mobile za Pocket PC Phone Edition 2003 SE
Microsoft Windows Mobile za Pocket PC 2005
Dakle, OS koji koristi taj Silverguide navigator nije podržan gledajući specifikacije koje je nave schoofter. Ovisi kakva je karta RH i može li se u budućnosti napraviti update iste.
Ako je i-Go suchelje, ne znaci da je to i-Go na njemu..
Moze biti i MioMap ili MyGuide, ali sudeci po imenu proizvoda, prije bi rekao da je MyGuide gore...
Apsolutno vise uredaja nema u Hrvatskoj ni u jednom Lidlu!!!!!
...pa sad iskreno to se prodaje u Lidl-u pa i nisam nešto zainteresiran jer me je strah kupovati tehničku robu u trgovačkim centrima poglavito zbog podrške i inih stvari (prodajno osoblje definitivno nije specijalizirano za taj dio prodaje a ako i nađeš nekoga da zna razliku između telefona i GPS-a sigurno ti neće moći pokazati sve finese istoga)...
Ma u to sam se uvjerio upravo jedan jebeni primjerak i to izlozbeni sam naso u Osijeckom Lidlu lik apsolutno nema pojma a uredaj izdrkan 1000 puta nema sanse da uzmem taj.
Sto znaci da je dobro?
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Evo, ovjde se mogu skinuti upute na hrvatskom jeziku:
http://www.mysilvercrest.de/foto/sup...rguide4000.pdf
Bookmarks