Notepad, Wordpad, Word itd.
Edit -> Replace (na nekim podopcija u Find)
Uneseš slovo po slovo
Č -> C
Ć -> C
...
č - > c
ć -> c
....
Ali nemoj zaboraviti uključiti kvačicu "Match Case" kako bi ti velika slova ostala velika, a mala mala.
Dakle, zanima me da li postoji koji program koji bi recimo, slova sa kvačicama i ostala slova ispravio..
npr... ć,č - c
š- s
i tako....
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Notepad, Wordpad, Word itd.
Edit -> Replace (na nekim podopcija u Find)
Uneseš slovo po slovo
Č -> C
Ć -> C
...
č - > c
ć -> c
....
Ali nemoj zaboraviti uključiti kvačicu "Match Case" kako bi ti velika slova ostala velika, a mala mala.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ima, zove se Search and replace. No pitanje je zašto bi pobogu to htio napraviti?
Aha, nisam skužio, ja sam mislio da ti to želiš mijenjati unutar datoteka, a ne imena datoteka.
Za to si skini neki file renamer tool. Total Commander je puno više od toga, ali za njega znam sigurno da može mijenjati imena datoteka...
...Lupus rename...
Vrlo jednostavno i imaš gomilu programa koji mogu mijenjati imena datoteka ali mislim da bi ti onda dobio niz kao npr...
dokument01, dokument02 itd... odnosno što poželiš u nekom brojčanom nizu-ako ti to odgovara progooglaj i upiši rename tool npr...
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
ako želiš raditi renameanje ili eventualno "nizanje", potraži magic file renamer, bespaltan program.
ali, ne vjerujem da je to u biti to...
E to bih htio izbjeći, istu stvar mogu i sam napraviti selektiranjem i tiskanjem tipke rename.
A ništa, idem se onda sam baciti na pisanje skripte za takav porgram, naime, već sam htio to napraviti, ali mislio sam si da možda postoji već, ali eto ništa takvoga, stvar je samo da se zadaju uvjeti da se ć,č,đ,ž,š zamjene sa c,d,z,s i to je to...malo posla i bit će jednom gotovo(nije mi prioritet)
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Večina renamera ima opcije tipa velika slova, mala slova, velika početna slova, zamjena znakova. Recimo Tag&Rename od Softpointera ima tu opciju, ali je skrivena u opcijama -> File rename string
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks