Od jučer mi mobitel malo-malo javi sljedeći tekst: Memorija puna. Obrišite neke stavke.
Imam karticu od 512 Mb, na njoj 60 Mb podataka. Pokušao sam i bez kartice, svejedno javlja. Ni jednu poruku nemam spremljenu, ništa u galeriji. Nije mi jasno što se zbiva.
Bio je aktivan samo Zapisnik, sada sam ga ugasio i pobrisao primljene i odgovorene pozive pa ću baš vidjeti.
Možda reset (*#7370#) rješava problem ako ništa drugo ne pomogne?
I meni na N73 takodjer svako malo - memorija puna... Najbolje je ugasit pa upalit mob i onda opet sve šljaka, samo glupo ga je gasit palit svaki dan/2 zbog toga... Bilo bi dobro ako ima kakvo drugo riješenje za oslobađanje radne memorije.....
Kod mene za ove stvari pomaze Taskman.
Dosta puta telefon mi izbaci istu ovakvu poruku, medjutim kada sve ispozatvaram Taskmanom - sve onda radi dobro.
A nekad mi se desava da i ona igra - sto dolazi po defaultu (Zmija) ne moze da se pokrene - kako kaze - zbog nedostatka memorije.
Ali sa Taskmanom sam do sada resavao ovaj problem - cim oslobodim RAM, pomenuta Zmija krene bez problema.
Ja imam jos jedan problem,kad oznacim vise stvari i pokusam poslati sa IC-om napise da se galerija vec koristi,zna ko ocem je rijec???
pa tako je ne moze se resiti, i kod mene na 6630 se nekad pojavi ta poruka(cudno nisam je video odavno) ali jedino je eto restart telefona i ram ce se vratiti u normalu, ali opet to moze biti i do nekih aplikacija koje ste instalirali, npr. ako ima neka za pracenje poziva da bi blokirali(blacklist) taj program ce uvek raditi u pozadini i jesti memoriju, takodje npr.screensaver i on ce raditi negde u pozadini i cekati odredjeno vreme kad treba da se upali, sve ovo jede ram memoriju.
ZTE Blade, Gen2, CM7 2.3.5 n148
Pozdrav svima,
Ne mogu a da ne spomenem ovog gospodina koji nam daje potpuno neupotrebljiv savjet.Citat:
Svi koji imate problem resenje je da prodate N73 i da uzmete neki sa vise RAM-a ili da se mucite sa obavestenjem Memory full...
Ocito doticni uopce ne posjeduje N73 inace bi znao da je to jedan od najsvestranijih i najboljih a i najskupljih telefona trenutno.Veoma glup savjet.Sutnja je zlato.Ako nista neznas nemoj ni govoriti govorili su nam nasi stari.
Ne da nisam nikada imao tu poruku u vezi memorije nego cak i
TomTom 6 West-Europa v675.1409 (1gb versie) radi na ovom telefonu uz dodatak GPS uredaja (+/- 60eura)Takode imam u telefonu 2GB karticu,15 igrica i ka zna sta sve ne i sve radi bez problema.
1.RESET uvijek pomaze
2.Update software
3.Extra Mem kartice kupite sa brzom mem a ne neko jeftino smece
4.Isprazniti iz radne mem nepotrebne stvar i prebaciti na extra mem karticu
Jedan moj kolega je imao u Inboxu 30Mb muzike koju mu je neko poslao
Primjeri:
Mini SD integral
capaciteit: 2 GB
brzina upisa min 7,7 MB/s
brzina citanja 6,1 MB/s
Mini SD SanDisk
cap:2GB
brzina upisa min 9MB/s
brzina citanja 10MB/s
Ocijenite sami koja je bolja.
Na mnogim forumima (ovim u NL)o N73 se govori da je pametno otici na Nokia oficijelnu stranicu i izvrsiti update.Upisi u N73 *#0000# pa vidis koji firmware je unutra.
Moj N73:
firmaware v 3.0704.1.0.1
19-01-2007
RM-133
Nokia N73(57.01)
Otidi na www.nokia.com prati upute.Ja posjedujem ovj telefon 2mj i ipak sam sam izvrsio UPDATE na toj stranici(pitat ce broj vase Nokie koji se nalazi ispod baterije)Update mi je pogotovo pomogao za Tomtom jer mi je cesto nestajala konekcija sa satelitom.Sada radi odlicno.
Kada dobijete telefon cesto se u njemu nalazi stara verzija software.Takode se moze desiti da je neki program u pozadini (background)ukljucen.Reset.Nadam se da ce vam ovo malo pomoci.
Zadnji uredio JohnDoe01 : 30-06-2007 u 18:07
Ja sam napravio reset i sada je sve OK. Imam N73 već godinu dana i to mi se sada prvi put dogodilo (Memorija puna...). Inače, softver mi je od 26. 01. 2007.
dogodit ce ti se opet, ipak je to šrotski symbiani meni se to zna dogodit, na kraju ispada da se ne moze vise od 3 programa imati u pozadina da bi npr zoomirao sliku.jadno. mislim da je tome razlog premali ram -na mojoj n90pisa da imam 1.8mb, dok na panasonicu x700 skoro 9mb-na njemu nikada nisam imao taj problem. mogao sam otvorit 15ak programa i dalje bi mogao npr zoomirati slike.. lol. izgleda da su stariji symbiani bolji od ovih novijih.
malo tko u ovome forumu se kuzi u hardware i software smartphonea.
forumas ''gljiva1000'' mi je preporucio memory cleaner, evo linka http://rapidshare.com/files/39307237...a1989.sis.html
memory cleaner ce vam trenutno rjesiti problem, tj ne smije se gasiti mob inace se sve ponistava.
ako jos tko zna kakve slicne programe neka posta ovdje.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=43110
opsirnije- http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=43041
Zadnji uredio vjeko : 30-06-2007 u 19:15
@Vjeko: taj link ti neradi. (file not found)
A i da radi, ta aplikacija nebi radila an N73 (jer pretpostavljam da nije za 3rd edition).
A programi koje ti tražiš su za N90, opet ne za 3rd edition, tako da bi sve zamolio da se drže teme, i da ako ima neka aplikacija kojom bi se problem riješio da bude za symbian 3rd edition.
Back on topic.
ovo sa memorijom, može biti da je stvar do softa...
Meni nešteka ništa, nije mi se još javila ta poruka (imam novu verziju softa 3.0713.)...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
dobro onda vise nikad necu linkove stavljat..ne morate sad dobit sve naruceno, lijepo sam rekao kako se progam zove i to e to, pa si potrazite za vas symbian.. ''free memory'' ..i to uopce nema veze s off topom
ja koristim taskman da pogasim nepotrebne procese, jer nekad zna imenik ili zapisnik ostat u memoriji iako se ne pojavljuje kad držiš meni tipku, može se ugasit samo nekim task managerom. ja imam konstanto oko 14MB slobodno i nikad ne zeza za memoriju.
jedino mi onaj muvee video editor nikak ne radi. čim dodam neki efekt odma je memorija puna i niš ne pomaže. valjda memory leak.
Siemens SL45>Siemens S55>Nokia 7250>3650>6600>6630>Samsung D600>SE W810i>Nokia N73>Nokia 5800
Meni se to ponekada dogodi
ali mislim da se ta poruka izričito odnosi na radnu memoriju u procesu obrade neke informacije ili podatka,
a ne na količinu slobodnoga prostora za pohranu podataka!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Bookmarks