Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

punjac za fuji-a

ovako, trebao bi nabaviti adapter za punjenje za fotoaparat fuji f10. adapter je model ac-5vw. neka mi netko kaze gdje se moze nabaviti u zagrebu, molim, ili ak netko ima za prodati. i jel se meni samo cini ili u zagrebu stvarno nema nigdje ducan di bi se mogao nabaviti ?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Originalni ces punjac u RH nabaviti prilicno tesko.

Ako i postoji mogucnost njegove narudzbe cijena ce vjerojatno biti prilicna.

Ako ga itko moze nabaviti to su oni:

http://www.fujifilm.hr/kontakti.asp

Osim navedenoga probaj u Hama centrima ili Bossiz centrima. Oni imaju zamjenske punjace za gro uredjajai serijskih Li-ion i Li-pol baterija, pa mozda imaju nesto i za ovaj model.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    N97
    Operater
    95
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da se nadovezem i da ne otvaram novu temu, imam isti problem sto se tice aparata, tocnije punjaca.. moj aparat je F 31fd, isto fuji, a sto se tice zamjenskog punjaca surfajuci sam samo nasao ovaj, u MS-u, cijena mu je 223kn, i to sa adapterom po izboru, a cijena pojedinog adaptera je 34kn, i onda s time mozes puniti sve redom podrzane aparate i kamere za koje imaju adapteri (znaci punjac je univerzalan, a adapteri su razliciti ovisno o tipu baterije koju pune).. to mi jis i izgleda povoljno, ali jedino sto me brine je kvaliteta punjenja, mislim jel moguce da je napon za punjenje digitalca i kamkordera jednak i da taj punjac moze tako raditi, a da s vremenom ne sje** bateriju.. da li ima tko iskustva sa tim univerzalnim punjacima ali ne onim obicnim (A AA AAA), nego specificnim za tip baterije??
    I WAS UNCOOL BEFORE UNCOOL WAS COOL

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    N97
    Operater
    95
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hehe, pa jel moguce da nitko nema takav punjac da baci malo iskustva..

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao azzaman77 Pregledaj post
    hehe, pa jel moguce da nitko nema takav punjac da baci malo iskustva..
    Ovakav nevedeni punjac ne posjedujem, niti sam ikada imao prilike oprobati kako radi.

Nesretnim slucajem pogubio sam odredjeni broj punjaca za uredjeje koji su pogonjeni Li ion baterijema. Posto je cijena punjaca za mob/digitalni foto aparat (koji koristi Li ion baterije) cca 40 ak eura, bilo mi je u toj situaciji puno isplativije nabaviti jedan univerzalni koji moze puniti sve cetiri baterije (uredjeje cije sam punjace izgubio).

Odlucio sam se za Hamin univerzalni Li ion punjac. Model ne znam tocno, ali ako koga zanima mogu ga navesti. Cijena doticnoga punjaca je bila 480 kn.

Sa doticnim punjacem sa izuzetno zadovoljan. Posao odradjuje besprijekorno. Baterije puni do 100%, tada prestaje sa punjenjem, ako baterije i dalje ostane prikljucena na punjac isti se gasi u stand by mode i po potrebi bateriju dalje samo dopunjava.

Puni sve Li ion baterije koje imam u kuci (na njemu je popis kakvih 45 tipova Li ion baterije za koje definitivno podrzava, a prema mojim iskustvima i testovima puni i prilican broj ostalih, koje nisu navedene u specifikacijama).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    N97
    Operater
    95
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da li bi bio ljubazan pa naveo koji je to tip punjaca, i na koji to nacin fukcionira?? mislim, nevjerovatno mi je da imas adaptere za svaku bateriju (4 kom), jel mozda ima kakav univerzalni samo nastimas bateriju kako treba, kakav je raspored polova (+gnd-), nije mi bas skroz jasno, i daj mi jos reci kako reducira napon, da li se sve baterije mogu puniti na 5V (ili koliko vec taj punjac ima), ili ima kakvu redukciju na npr. 3.6V..
    da nije mozda samo kabel/konektor (razlicitih velicina) koji se usteka u aparat/kameru??
    i kako ti se cini ovaj link-irani punjac, vjerujem da je to manje vise isto, samo sto ovdje moras imati adapter za svaku bateriju (i vaditi ju iz aparata), a meni ni ne treba osim za digitalac, a za kameru, mogu i uzeti adapter (34kn), u slucaju da mi rikne originalni punjac.. za mene isplativija varijanta,, jedino me muci kvaliteta punjenja, ali vjerujem da primaju reklamacije, uostalom ne bi ni uzimao ako postoji kakav rizik ili ako ne prihvacaju reklamacije..

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    N97
    Operater
    95
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

rijesio problem

nabavio sam onaj punjac koji sam link-irao i zadovoljam sam, za 2,5h je napunio bateriju od 1800mAh, i nije se pri tome posebno zagrijavao, niti punjac niti baterija..

EDIT: Sorry - duble post

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Punjač za N93
    By filipv in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 03-02-2007, 15:09
  2. Motorola E1000, punjac i punjenje
    By jackofblades in forum Motorola
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 10-09-2006, 15:44