dalo bi se tu dosta napisat, al eto kad ti je hitno, canon s5 is, my choice
panasonic lumix FZ8
sony dsc -h9
olympus sp-550 uz
canon power shot s5 is
dalo bi se tu dosta napisat, al eto kad ti je hitno, canon s5 is, my choice
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
canon ili sony , ja imam isto nekog canon-a pa ti njega preporucam
ali canon i sony mi se cine bolji od ova dva
Definitivno Sony!
Jedini ima NightVision!![]()
H) je na dpreviwu i na drugi testovima dobio loše-prosječne ocjene. Nigdje ga ne preporučuju, a i oni koji su ga kupili žale, izgleda.
Night vision je bullshit, pogledaj fotke na forumu www.net.hr
olimpusa ne znam, odluči između Canona i Panasonica
canon je do prije par dana mio moj favorit, ali sam kupio lum FZ50, pisao sam![]()
Zadnji uredio Bimbi : 18-06-2007 u 23:24
Ajde, sad ih sve nabrojite...![]()
Nitko neće preporučit 18x zoom Olyja?![]()
Koji je najbolji? Koji je savrsen?
Nema takovogaOdustanite odmah od potrage. Svaki od ova cetiri modela ima odredjenu prednost na ostalima, a takodjer i neku manu koju ostali nemaju. Tako da je pravo pitanje: "Koji je najbolji za mene?"
Stoga na osnovi ovako sturoga posta ja bas i ne mogu dati najadekvatniji savjet krojen prema potrebama onoga koji savjet trazi, pa cesto pisem sto bih ja birao da biram za sebe. Tako ce biti i ovaj puta.
I odmah u startu da se slozim sa zagijem...i ja bih ovo sveo na dvojbu izmedju Panasonica i Canona.
Olympus SP550 UZ je perspektivan aparat koji je po mome sudu ocijenjen prilicno losije od onoga sto zasluzuje. Mislim da su tome pridonjela velika ocekivanja recenzenata i zahtjevi koje postavljaju pred ultra zoom foto aparate. Naravno da se ne moze ocekivati od foto aparata ovakvoga raspona da bude konzistentan i da se ponasa besprijekorno duz citave zarisne duljine objektiva. Ipak kako sam vec u odredjenim temama na forumu i pisao SP 550 je kompromisno rijesenje i aparat je napravljen vise da bude bombasticna vijest i dobar marketinski potez, nego li doista kvalitetan fotografski proizvod. Ipak ima jednu prednost na ostala tri. Njegov objektiv pri min izvlasi pokriva najsiri kut (28 mm).
Sony H9 je prema recenzijama jedan od promasaja H serije. Ponovno smatram da je malo pretjerano iskritiziran, jer donosi neke novitete i zamjetna poboljsanja u odnosu na H2 ili H5 modele. Takodjer ima i tilt display najvece dijagonale i rezolucije od sva cetiri ponudjena modela.Pored toga ima i najveci raspon objektiva poslije SP550 UZ (15x za razliku od Panasonica i Canona koji raspolazu sa opt zoomom od 12x).
Mana Canona S5 je sto je vrlo kratko na trzistu, jos nije dostupan u RH ducanima i ima vrlo malo reakcija na doticni model. Dakle jos izgleda nije dospio u ruke svim onima koji ga mogu doista realno ocijeniti i dati pravi sud o njegovim mogucnostima. Ipak osim lens shift stabilizacije, donosi i novotarije poput face dedection opcije, jedini od navedene cetovrke posjeduje hot shoe za dodatnu bljeskalicu, nudi flip out&twist display i daleko je najrespektabilniji ergonomijom, masom i dimenzijama (tezi je od pola kilograma).
Panasonic bi bio najlogicnije rijesenje. Jedno je razumno vrijeme na trzistu, pregrst dobrih iskustava sa doticnim modelom. Mahom hvaljen i od recenzenata i od korisnika. Odlicnih performansi i izvrsnoga ponasanja duz citavoga raspona objektiva. Izvrsne optike (posjeduje svjetlosno najbolji objektiv od navedene cetvorke), te recimo za razliku od Canona nudi i mogucnost fotografiranja i u sirovome formatu. Zamjeraju mu srebrenu boju (vrlo cesto). A i potrebno ja naglasiti da je najmanji od sva cetiri navedena, te takodjer najlaksi.
Dakle, da ja kupujem i da mi se ne zuri, pricekao bi da se formiraju iskustva oko Canona S5 IS, ili da ga imam prilike uzivo isprobati, pa bi onda odlucio izmedju njega i Panasonica, a ako bi bio u zurbi da kupim odmah, moja bi odluka pala na Panasonica.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Do sada smo pricali o predstavnicima ultra zoom klase digitalnih foto aparata.
Dva modela koja si naveo, ja bih svrstao ipak nesto vise...dakle u prosumer modele. Cijene ovih aparata su osjetno vise od cijena ultra zoom modela. Visa cijena je opravdana kvalitetnijom optikom i robustnijim tijelima samih modela.
Skrecem paznju i na to da imamo na forumu i kvalitetne recenzije i FZ50 modela i modela S9500 (vrlo slicnoga i srodnoga modelu S9600), pa ti navodim linkove da pogledas malo:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30740
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23420
Ako se odlucis svoj buduci foto aparat traziti medju prosumerima, javi se i dalje u ovu temu, pa mozemo pomoci oko daljnjih dvojbi.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ja sam se ipak odlučio za Panasonic FZ 8, sad me još samo zanima di je najbolja cijena?
Exportdrvo (po novome mislim da su se razdvojili sa Panasonic hrvatska), koji su generalni zastupnici, uvijek su imali nesti paprenije cijene.
Panasonic digitalni foto aparati uvijek su bili nesto povoljniji u Optimum racunalima i M computers (barem sam ja imao prilike cuti i vidjeti takva iskustva).
Linkovi:
http://www.optimum-online.hr/shop/index.php
http://www.m-computers.hr/
thanks a lot...
ima u jednom dućanu u importanne centru čini mi se na sniženju za 2300, 2400, al da me ubiješ sad nisam siguran jel to bio fz7 ili 8. čini mi se da je osmica, inače se ne bi začudio za cijenu. provjerit ću sljedeći tjedan kad budem prolazio onuda.
Bookmarks