Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

koji je najbolji (ultra zoom klasa)?

panasonic lumix FZ8
    sony dsc -h9
    olympus sp-550 uz
    canon power shot s5 is

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dalo bi se tu dosta napisat, al eto kad ti je hitno, canon s5 is, my choice
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Trenutno X1 5130xm
    Operater
    BonBon Vip
    Godina
    34
    Bodovi
    9.429
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.429, Nivo: 23
    Bodovi: 9.429, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    canon ili sony , ja imam isto nekog canon-a pa ti njega preporucam

ali canon i sony mi se cine bolji od ova dva

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SonyEricsson K750i
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Definitivno Sony!

Jedini ima NightVision!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Mate_Balota Pregledaj post
    Definitivno Sony!

Jedini ima NightVision!
    a sada jedni govore jedno drugi drugo.
    na jednom forumu canon je najbolji sada sony.

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajic3 Pregledaj post
    panasonic lumix FZ8
    sony dsc -h9
    olympus sp-550 uz
    canon power shot s5 is
    H) je na dpreviwu i na drugi testovima dobio loše-prosječne ocjene. Nigdje ga ne preporučuju, a i oni koji su ga kupili žale, izgleda.
    Night vision je bullshit, pogledaj fotke na forumu www.net.hr
    olimpusa ne znam, odluči između Canona i Panasonica
    canon je do prije par dana mio moj favorit, ali sam kupio lum FZ50, pisao sam
    Zadnji uredio Bimbi : 18-06-2007 u 23:24

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SonyEricsson K750i
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajde, sad ih sve nabrojite...

Nitko neće preporučit 18x zoom Olyja?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    panasonic lumix FZ8
    sony dsc -h9
    olympus sp-550 uz
    canon power shot s5 is
    Koji je najbolji? Koji je savrsen?

Nema takovoga Odustanite odmah od potrage. Svaki od ova cetiri modela ima odredjenu prednost na ostalima, a takodjer i neku manu koju ostali nemaju. Tako da je pravo pitanje: "Koji je najbolji za mene?"

Stoga na osnovi ovako sturoga posta ja bas i ne mogu dati najadekvatniji savjet krojen prema potrebama onoga koji savjet trazi, pa cesto pisem sto bih ja birao da biram za sebe. Tako ce biti i ovaj puta.

I odmah u startu da se slozim sa zagijem...i ja bih ovo sveo na dvojbu izmedju Panasonica i Canona.

Olympus SP550 UZ je perspektivan aparat koji je po mome sudu ocijenjen prilicno losije od onoga sto zasluzuje. Mislim da su tome pridonjela velika ocekivanja recenzenata i zahtjevi koje postavljaju pred ultra zoom foto aparate. Naravno da se ne moze ocekivati od foto aparata ovakvoga raspona da bude konzistentan i da se ponasa besprijekorno duz citave zarisne duljine objektiva. Ipak kako sam vec u odredjenim temama na forumu i pisao SP 550 je kompromisno rijesenje i aparat je napravljen vise da bude bombasticna vijest i dobar marketinski potez, nego li doista kvalitetan fotografski proizvod. Ipak ima jednu prednost na ostala tri. Njegov objektiv pri min izvlasi pokriva najsiri kut (28 mm).

Sony H9 je prema recenzijama jedan od promasaja H serije. Ponovno smatram da je malo pretjerano iskritiziran, jer donosi neke novitete i zamjetna poboljsanja u odnosu na H2 ili H5 modele. Takodjer ima i tilt display najvece dijagonale i rezolucije od sva cetiri ponudjena modela.Pored toga ima i najveci raspon objektiva poslije SP550 UZ (15x za razliku od Panasonica i Canona koji raspolazu sa opt zoomom od 12x).

Mana Canona S5 je sto je vrlo kratko na trzistu, jos nije dostupan u RH ducanima i ima vrlo malo reakcija na doticni model. Dakle jos izgleda nije dospio u ruke svim onima koji ga mogu doista realno ocijeniti i dati pravi sud o njegovim mogucnostima. Ipak osim lens shift stabilizacije, donosi i novotarije poput face dedection opcije, jedini od navedene cetovrke posjeduje hot shoe za dodatnu bljeskalicu, nudi flip out&twist display i daleko je najrespektabilniji ergonomijom, masom i dimenzijama (tezi je od pola kilograma).

Panasonic bi bio najlogicnije rijesenje. Jedno je razumno vrijeme na trzistu, pregrst dobrih iskustava sa doticnim modelom. Mahom hvaljen i od recenzenata i od korisnika. Odlicnih performansi i izvrsnoga ponasanja duz citavoga raspona objektiva. Izvrsne optike (posjeduje svjetlosno najbolji objektiv od navedene cetvorke), te recimo za razliku od Canona nudi i mogucnost fotografiranja i u sirovome formatu. Zamjeraju mu srebrenu boju (vrlo cesto). A i potrebno ja naglasiti da je najmanji od sva cetiri navedena, te takodjer najlaksi.

Dakle, da ja kupujem i da mi se ne zuri, pricekao bi da se formiraju iskustva oko Canona S5 IS, ili da ga imam prilike uzivo isprobati, pa bi onda odlucio izmedju njega i Panasonica, a ako bi bio u zurbi da kupim odmah, moja bi odluka pala na Panasonica.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Koji je najbolji? Koji je savrsen?

Nema takovoga Odustanite odmah od potrage. Svaki od ova cetiri modela ima odredjenu prednost na ostalima, a takodjer i neku manu koju ostali nemaju. Tako da je pravo pitanje: "Koji je najbolji za mene?"

Stoga na osnovi ovako sturoga posta ja bas i ne mogu dati najadekvatniji savjet krojen prema potrebama onoga koji savjet trazi, pa cesto pisem sto bih ja birao da biram za sebe. Tako ce biti i ovaj puta.

I odmah u startu da se slozim sa zagijem...i ja bih ovo sveo na dvojbu izmedju Panasonica i Canona.

Olympus SP550 UZ je perspektivan aparat koji je po mome sudu ocijenjen prilicno losije od onoga sto zasluzuje. Mislim da su tome pridonjela velika ocekivanja recenzenata i zahtjevi koje postavljaju pred ultra zoom foto aparate. Naravno da se ne moze ocekivati od foto aparata ovakvoga raspona da bude konzistentan i da se ponasa besprijekorno duz citave zarisne duljine objektiva. Ipak kako sam vec u odredjenim temama na forumu i pisao SP 550 je kompromisno rijesenje i aparat je napravljen vise da bude bombasticna vijest i dobar marketinski potez, nego li doista kvalitetan fotografski proizvod. Ipak ima jednu prednost na ostala tri. Njegov objektiv pri min izvlasi pokriva najsiri kut (28 mm).

Sony H9 je prema recenzijama jedan od promasaja H serije. Ponovno smatram da je malo pretjerano iskritiziran, jer donosi neke novitete i zamjetna poboljsanja u odnosu na H2 ili H5 modele. Takodjer ima i tilt display najvece dijagonale i rezolucije od sva cetiri ponudjena modela.Pored toga ima i najveci raspon objektiva poslije SP550 UZ (15x za razliku od Panasonica i Canona koji raspolazu sa opt zoomom od 12x).

Mana Canona S5 je sto je vrlo kratko na trzistu, jos nije dostupan u RH ducanima i ima vrlo malo reakcija na doticni model. Dakle jos izgleda nije dospio u ruke svim onima koji ga mogu doista realno ocijeniti i dati pravi sud o njegovim mogucnostima. Ipak osim lens shift stabilizacije, donosi i novotarije poput face dedection opcije, jedini od navedene cetovrke posjeduje hot shoe za dodatnu bljeskalicu, nudi flip out&twist display i daleko je najrespektabilniji ergonomijom, masom i dimenzijama (tezi je od pola kilograma).

Panasonic bi bio najlogicnije rijesenje. Jedno je razumno vrijeme na trzistu, pregrst dobrih iskustava sa doticnim modelom. Mahom hvaljen i od recenzenata i od korisnika. Odlicnih performansi i izvrsnoga ponasanja duz citavoga raspona objektiva. Izvrsne optike (posjeduje svjetlosno najbolji objektiv od navedene cetvorke), te recimo za razliku od Canona nudi i mogucnost fotografiranja i u sirovome formatu. Zamjeraju mu srebrenu boju (vrlo cesto). A i potrebno ja naglasiti da je najmanji od sva cetiri navedena, te takodjer najlaksi.

Dakle, da ja kupujem i da mi se ne zuri, pricekao bi da se formiraju iskustva oko Canona S5 IS, ili da ga imam prilike uzivo isprobati, pa bi onda odlucio izmedju njega i Panasonica, a ako bi bio u zurbi da kupim odmah, moja bi odluka pala na Panasonica.

a dali da umjesto tih aparata uzmem:

fuji finepix s9600
    ili
    panasonic fz50
    ili dali jos postoji takvo nešto za te novce.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a dali da umjesto tih aparata uzmem:

fuji finepix s9600
    ili
    panasonic fz50
    ili dali jos postoji takvo nešto za te novce.
    Do sada smo pricali o predstavnicima ultra zoom klase digitalnih foto aparata.

Dva modela koja si naveo, ja bih svrstao ipak nesto vise...dakle u prosumer modele. Cijene ovih aparata su osjetno vise od cijena ultra zoom modela. Visa cijena je opravdana kvalitetnijom optikom i robustnijim tijelima samih modela.

Skrecem paznju i na to da imamo na forumu i kvalitetne recenzije i FZ50 modela i modela S9500 (vrlo slicnoga i srodnoga modelu S9600), pa ti navodim linkove da pogledas malo:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30740
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23420

Ako se odlucis svoj buduci foto aparat traziti medju prosumerima, javi se i dalje u ovu temu, pa mozemo pomoci oko daljnjih dvojbi.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    E 66
    Operater
    VIP, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam se ipak odlučio za Panasonic FZ 8, sad me još samo zanima di je najbolja cijena?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tyler Durden Pregledaj post
    Ja sam se ipak odlučio za Panasonic FZ 8, sad me još samo zanima di je najbolja cijena?
    Exportdrvo (po novome mislim da su se razdvojili sa Panasonic hrvatska), koji su generalni zastupnici, uvijek su imali nesti paprenije cijene.

Panasonic digitalni foto aparati uvijek su bili nesto povoljniji u Optimum racunalima i M computers (barem sam ja imao prilike cuti i vidjeti takva iskustva).

Linkovi:

http://www.optimum-online.hr/shop/index.php
    http://www.m-computers.hr/

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    E 66
    Operater
    VIP, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanks a lot...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ima u jednom dućanu u importanne centru čini mi se na sniženju za 2300, 2400, al da me ubiješ sad nisam siguran jel to bio fz7 ili 8. čini mi se da je osmica, inače se ne bi začudio za cijenu. provjerit ću sljedeći tjedan kad budem prolazio onuda.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Koji vam je mobitel najbolji za pisanje SMS-a?
    By John Frusciante in forum Općenito
    Odgovora: 184
    Posljednji post: 16-10-2007, 00:09
  2. Odgovora: 59
    Posljednji post: 06-05-2007, 01:43
  3. Najbolji Win Mobile hardware i software 2006.
    By mach1 in forum Windows Mobile
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 19-10-2006, 11:51
  4. koji je po vama najbolji program za voice chat
    By Ico86 in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 06-10-2006, 13:43

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke