ili matična ili procesor a moguče je da je oboje...
.....odjednom je počela padat kiša, a ja sam "visio" u sobi igrajući s.t.a.l.k.e.r-a. čula se malo jača grmljavina pa sam sejvao. odjednom se vani zabljesnulo i negdje malo dalje od moje kuće je "puklo". komp se ugasio, a ja na tu reakciju sve kablove iz kompa počupao.
idući dan ja ga uključim kad ono crna slika...ništa.. ja opet uključim i opet ista stvar - uopće nema POST-a (Power On Self Test), nemogu u BIOS......apsolutno ništa
otvorio sam kučište i onda ga uključio - vrti se ventilator od procesora, grafičke i napajanja, nigdje "tragova sprženosti". Hard (mislim) ne radi (Maxtor 80GB SATA). s obzirom da imam dva kompa, uzeo sam od drugog Hard i spojio ga na "sprženi" komp (Maxtor 40GB IDE kabel), ali s obzirom da nemogu u BIOS nemogu ga naštimat tak da ni to ne radi.
sve u svemu mislim da mi je otišlo napajanje ili matična. sutra ću pitat u hg spotu (kod njih sam uzeo komp, tj. oni su mi sastavili).
Ovako konfiguracija je sljedeća: matična Intel ASRock LGA775 proc. IP4 3.0 GHz, HDD Maxtor 80GB SATA, graf. GeForce 7600GS 256MB RAM, 512 MB RAM, napajanje 400W......ak sam nekaj izostavio recite
zanimaju me vaša mišljenja o tome kaj se moglo sj**at..
Svi mi imamo VREMENSKI STROJ:
u PROŠLOST nas nose sjećanja
u BUDUĆNOST nas nose snovi CLICK HERE Thx
ili matična ili procesor a moguče je da je oboje...
A KAJ SAD TI GLEDAS�
mozda grafulja?
...idi sistemom eliminacije - po meni kod grmljavine ako ti je ok kućna instalacija prvo po piksi dobije napajanje pa proc pa matična - uglavnom po meni najvažniji dio kompa tj. hard ne bi trebao biti uništen ali nikad se ne zna - odi ti lijepo na servis i ponesi si neki gastal...![]()
Moguče da ti je napajanje napola crklo ali ti se mjenja cjelo. jER KADA UDARI MUNJA DOLAZI DO VELIKIH KOLEBANJA NAPONA I KAKO JE REKAO TESLA KADA BI JA MOGAO UHVATITI SAMO JEDNU MUNJU TO BI BILO DOVOLJNO STUJE ZA 100 GODINA ONDA SI RAČUNAJ KOLIKU IMA SNAGU
BESPLATNO SKIDANJE I SMS[/QUOTE]
evo sad bio u hg spotu i reko mi je lik da dofuram komp da mi nemože reč ovak.
@ fatalERROR: nije grafulja, kad sam probao monitor spojit na utor integrirane grafike, ali i dalje ne radi.
a kolko bi otprilike došli zamjenski djelovi? - s obzirom da sam odljepio one "protection" naljepnice na stražnjoj strani kučišta, jer garancija ne vrijedi ak je ta naljepnica skinuta. isto vrijedi i za "efekt više sile"
Pa naravno da ne primaju pogledaj cjenik
P.S. pitaš tamo kada ođeš
Obično je točka ulaska modem i gori matična. Ako je napajanje, vjerojatno bi ti još nešto u kući ošlo. Ako imaš onaj LED display, pogledaj javlja li on išta. Ako ne, imaš bilo kakvi beep?
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Skini poklopac, sve rastepi dobro posuši možeš i oprati grafičku i ostalo s izopropanolom i onda sastavi
@ MrBlc: matična je takva pa nema beep. na starom kompu je soltekova pa ima beep.
kad se prvi put lisiknulo monitor je zatitrao, drugi put (i zadnji) kad se lisiknulo komp se samo ugasio. istovremeno je i tv bio ukljucen pa mu nije nista bilo. tek nakon jedno pola sata je nestalo struje u kuci
Ima li aktivnosti diska? pokušaj odspojiti monitor i izvaditi grafu, te resetirati bios, pa pokušati. Ako ne upali, pokušaj povaditi sve osim procesora s matične. Tad bi trebala pištiti, onda vrati ram pa pokušaj opet. Tako metodom eliminacije testiraj. Ako ne pišti bez rama (pokušaj i s drugim napajanjem) onda je procesor ili vjerojatnije matična.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
da trebalo bi se citi pip za procesor je 3 puta pip ja mislim a nisam siguran
Meni se isto čini da je 3 puta
@ V3rt!g(o) ne sjecam se kaj je pisalo za maticnu u katalogu. al na ploci pise: FSB800 Prescott800 ASRock Dual Channel, Dual Core CPU DDR400
odspojio sam sve osim procesora i UOPCE NE PISTI!
probat cu jos restartat bios pa cu vidjet kaj bude s toga.
e jos jedno pitanje off topic: ak mi pise na maticnoj DDR400 jel mogu ja koristit RAM od 1GB na 800 MHz?
trenutno sam slab na novcimatak da ak ce se mjenjat procesor i maticna to bi me kostalo oko 800 kn.....proc je oko 500 (eventualno 600 kn), maticna oko 300 - 400 kn, a napajanje 200kn... e a temperatura u kucistu mi je bila oko 50c i bilo je dosta bucno - pogotovo kad sam igro igrice. frend mi je reko da to hard proizvodi buku jer je SATA (7200 o/min). ja sam poslje mislio da je ventilator od procesora. kaj je to bilo bucno i jel to mozda imalo kakve veze da bude "sprzeno". BTW znam da mi treba dodatni ventilator
![]()
nista od restartanja biosa.... trenutno sam slab na novcimatak da ak ce se mjenjat procesor i maticna to bi me kostalo oko 800 kn.....proc je oko 500 (eventualno 600 kn), maticna oko 300 - 400 kn, a napajanje 200kn... e a temperatura u kucistu mi je bila oko 50c i bilo je dosta bucno - pogotovo kad sam igro igrice. frend mi je reko da to hard proizvodi buku jer je SATA (7200 o/min). ja sam poslje mislio da je ventilator od procesora. kaj je to bilo bucno i jel to mozda imalo kakve veze da bude "sprzeno". BTW znam da mi treba dodatni ventilator
![]()
jbg, moraš dat točan model, da vidim di su ti pinovi za zvučnik, pa da ti vidiš dal je kaj spojeno na te pinove. Ak propišt,i da pogledaš kaj piše na bios čipu i pogledaš tablicu kaj to znači......sajenc fikšn
model mora bit napisan na matičnoj, između slotova, kraj memorije, proca..negdje
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
pa onaj tekst ispisan gore mi pise na maticnoj okomito između procesora i memorije. gledao sam po cjeniku u hgspotu i nigdje nema moje maticne - u cjeniku treba bit "prescott model" kakav sam ja već gore napisao. slike mogu uploadat tek za vikend jer moram ispravljat ocjene u skoli, a hocu proc bez popravnog
BTW oprostite na duplom postu
Bookmarks