Ponajprije, Fuji S5700 nema sustav stabilizacije slike (IS sustav).
S5700 ima nesto sti se zove IS mode. Dakle, prilikom fotografiranja, korisnik moze birati izmedju vise predefiniranih modova fotografiranja. Takva ponuda vlada, danas, na svakome digitalnome foto aparatu. Tako mozete birati obicno izmedju portrait moda, landscape moda, night moda... Kod Fuji S5700 mozete izabrati i Image stabilization mode. To je mod u kojemu su postavke fotografiranja podesene tako da maksimalno anuliraju mogucnost pomaka aparata (odnosno vasega tijela neposredno) prilikom fotografiranja. Dakle, u tome modu je otvor blende podesen na sto manju mogucu vrijednost (sto manji f broj), a ekspozicija je najkraca moguca.
Ovakvo "software" rijesenje IS sustava nije niti do koljena pravim mehanickim IS sustavima koji se ugradjuju u optiku ili na podnozje chipova kod dogotalnih foto aparata koji su njime opremljeni.
Ostalo bi trebalo biti vrlo zadovoljavajuce. Naime S5700 je nasljednik hvaljenoga i nagradjivanoga modela S5600, koji je proslavljen mnogim nagradama i priznanjima (cak je proglasen i digitalnim foto aparatom godine u ultra zoom range - u). S5700 se bazira na platformi i ideju S5600 modela, sa nekim poboljsanjima. Naime, nacinjeni su zahvati na samome dizajnu i ergonomiji aparata, tako da ime nesto kvalitetnije uzveden grip, koji odaje bolji i postojaniji dojam. Sam senzor je veci i podrzava veci ISO raspon od onoga koji se ugradjivao u S5600. Veci i rezolucijom bolji display, takodjer je jedan od karakteristika kojom se Fuji nada privuci korisnike svoje S seriji da prijedju na S5700.
Ipak, koliko sam imao prilike procitati u nekom stranim casopisima, podosta se recenzenata zalilo na velike kolicine kromatskih aberacija, pogotovo na vrijednostima optickoga zooma 5x +. Zamjerali su mu i nedostatak sirovoga formata, sa kojim je prethodnik S5600 bio opremljen.
Kakav sam ja dojam stekao...sasvim pristojam model. S obzirom na svoju cijenu, vjerujem da ce se dobro plasirati na trzistu.

Odgovori uz citat
iz koznakojih razloga!
). Naime, jamstvo je ipak garancija, i obratno.

Bookmarks