Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony DSC W35 vs Pentax Optio E30

Pozdrav!
    Mislim si uzeti neki digitalac na duže vrijeme,a kako se baš ne kužim u to,a ovdje na forumu imam stručnjake za to,molio bi za pomoć tj. za prijedloge..
    Kako gledam neš za duže vrijeme,a ipak mi ne treba niš profi niti extra, tražim nešto do 1500kn...
    za oko su mi zapeli:

pentax optio e30 7.0mpx,2.4lcd+giga kartica+torbica+4 baterije-1000kn

sony dsc-e650-ali sam njega eliminirao jer snima filmiće samo u 320x240rezi-ali je povoljan digitalac sa 7.2mpx-999kn

te sony dsc-W35-7.2mpx,2.0lcd,ne znam kaj se dobije sa njim od dodatne opreme-1400kn

bitna mi je kvaliteta filmića i što bolje fotke-ali ne neka profi razina...može i drugi neki prijedlog...hvala unaprijed

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    Pozdrav!
    Mislim si uzeti neki digitalac na duže vrijeme,a kako se baš ne kužim u to,a ovdje na forumu imam stručnjake za to,molio bi za pomoć tj. za prijedloge..
    Kako gledam neš za duže vrijeme,a ipak mi ne treba niš profi niti extra, tražim nešto do 1500kn...
    za oko su mi zapeli:

pentax optio e30 7.0mpx,2.4lcd+giga kartica+torbica+4 baterije-1000kn

sony dsc-e650-ali sam njega eliminirao jer snima filmiće samo u 320x240rezi-ali je povoljan digitalac sa 7.2mpx-999kn

te sony dsc-W35-7.2mpx,2.0lcd,ne znam kaj se dobije sa njim od dodatne opreme-1400kn

bitna mi je kvaliteta filmića i što bolje fotke-ali ne neka profi razina...može i drugi neki prijedlog...hvala unaprijed
    OK! Vidim da onda nismo u trojbi, vec da dvojimo, i to izmedju:

1. Pentax Optio E30
    2. Sony W35

Bojim se da je ovo jedna od onih dvojbi u kojima se kao radi o prakticki identicnim foto aparatima, a na kraju se bas ne ispostavi tako.

Za pocetak, ipak napominjem, specifikacije ovi foto aparata su toliko slicne (kao i vecine modela danas, ako spadaju u isti cjenovni razred) da je gotovo nemoguce preporuciti jednoga od njih davsi mu izrazitu prednost samo na osnovu deklariranih mogucnosti.

U globalu govoreci, prema specifikacijama Pentax Optio E30, je bolji foto aparat. Posjeduje objektiv bolje svjetlosne vrijednosti, siri kut pri min. zarisnoj duljini objektiva. Napaja se iz AA baterija, (sto je po meni, pogotovo u ovoj klasi prednost iz vise razloga). Te na poslijetku ima veci i rezolucijom bolji display (2,5 incha u odnosu na onaj od 2 incha kod modela W35).

Jedino u cemu E35 ima prednosti jest raspon ISO vrijednosti koje nudi korisniku, a koji je kod Pentax - a prilicno cudan i prilicno skrt.

Ipak moram spomenuti da je W35 gotovo ultra compact model. Njegovo kuciste je ili nazinjeno iz metala ili (na dijelovima na kojima nije u pitanju metal) metalizirano. Odaje vrlo lijep i elegantan dojem, i sa njim ce definitivno biti zadovoljni (i na njegovu se kupnju odluciti) oni koji sam izgled i dizajn foto aparata stavljaju u prvi plan, te koji traze sto manj i laksi foto aparat.

Opet Pentax E30 nije tako dopadljiv, ali je prema specifikacijama meni nesto zanimljiviji od Sony - ja W35.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala bibmi..a kako do 1500kn gledam...
    još su mi u oko upali jaći modeli kao PENTAX M30 i SONY W55,te bi se definitvno odlućio izmađu ta dva..pa ak mi možeš još dati kvalitetan savjet,strpljiv sam i slušam

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac
    bok,daj mi reci da li je sony w80 pametna investicija?1900kn...?
    S obzirom na gore navedeno i s obzirom na prethodni post, vidim da tu ima modela oko kojih se dvoji.

Sto se modela E30 i W35 tice, tu sam rekao sto imam.

Oko modela M30 W55 i W80, moram reci da su medju navedenim modelima razlike jos manje nego li sto su one izmedju modela W35 i E30. Ovdje se radi o digitalnim foto aparatima koji su premda se deklariraju kao kompaktni digitalci, dobrano zagazili u ultra compact klasu, pogotovo ako govorimo o dizajnu.

Dakle, sva tri, su izuzetno kompaktni modeli, vrlo malih gabarita i izuzetno dopadljivoga dizajna. Tijela aparata su izradjena mahoh od metalnih legura i izvrsno su finalno obradjena. Navedeno je i najveci adut ovih modela, jer pucaju na to da ce se za njihovu kupnju odluciti ljudi kojima je cinjenica da im je aparat malen, lagan i dopasljiv, pri vrhu liste prioriteta.

Sto se performansi tice, lice kao jaje jajetu. Prakticki jedina bitna razlika izmedju modela W55 i W80 je u tome sto W80 nudi IS sustavi u rasponu ISO vrijednosti koje nude korisniku.Sve ostalo je u detalj isto, a i o iskoristivosti vecega ISO raspona u modela W80 bi se dalo raspravljati (smatram kako ISO 1600 i vise, dapace sve vise od 1000 pri velicini senzora kakvim su opremljeni ovi modeli, nema bas puno smisla). IS sustav je korisna stvar, da li vas se isplati razlika u cijeni za IS morate sami procjeniti. M30 ja performansama vrlo slican modelu W80 (iste opaske sto se ISO raspona tice).

Dakle u cijeloj prici, koji god da uzmes neces pogrijesiti. Moj odabir bi najvjerovatnije bio Sony W55 jer je s obzirom na klasu kojoj pripada, najbolji omjer ulozeno/dobiveno, od modela o kojima smo raspravljali.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Sony DSC-S600, DSC-W30 ili Pentax Optio S60 pomoć pri kupnji
    By newbie in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 09-07-2006, 18:21
  2. Pentax optio s60 Vs Sony DSC-S600
    By RAUL in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 16-03-2006, 16:32

Bookmarks

Pravila postanja