OK! Vidim da onda nismo u trojbi, vec da dvojimo, i to izmedju:
1. Pentax Optio E30
2. Sony W35
Bojim se da je ovo jedna od onih dvojbi u kojima se kao radi o prakticki identicnim foto aparatima, a na kraju se bas ne ispostavi tako.
Za pocetak, ipak napominjem, specifikacije ovi foto aparata su toliko slicne (kao i vecine modela danas, ako spadaju u isti cjenovni razred) da je gotovo nemoguce preporuciti jednoga od njih davsi mu izrazitu prednost samo na osnovu deklariranih mogucnosti.
U globalu govoreci, prema specifikacijama Pentax Optio E30, je bolji foto aparat. Posjeduje objektiv bolje svjetlosne vrijednosti, siri kut pri min. zarisnoj duljini objektiva. Napaja se iz AA baterija, (sto je po meni, pogotovo u ovoj klasi prednost iz vise razloga). Te na poslijetku ima veci i rezolucijom bolji display (2,5 incha u odnosu na onaj od 2 incha kod modela W35).
Jedino u cemu E35 ima prednosti jest raspon ISO vrijednosti koje nudi korisniku, a koji je kod Pentax - a prilicno cudan i prilicno skrt.
Ipak moram spomenuti da je W35 gotovo ultra compact model. Njegovo kuciste je ili nazinjeno iz metala ili (na dijelovima na kojima nije u pitanju metal) metalizirano. Odaje vrlo lijep i elegantan dojem, i sa njim ce definitivno biti zadovoljni (i na njegovu se kupnju odluciti) oni koji sam izgled i dizajn foto aparata stavljaju u prvi plan, te koji traze sto manj i laksi foto aparat.
Opet Pentax E30 nije tako dopadljiv, ali je prema specifikacijama meni nesto zanimljiviji od Sony - ja W35.

Odgovori uz citat

Bookmarks