Izvorno postao Sljaka
Slazem se! AMEN!
![]()
Kad već pitaš, drek znat! Prije možeš nasumce pogoditi broj na bonu nego ga izračunat.Izvorno postao Brunek
Sve ove teorije o razbijanju algoritma su mlaćenje prazne slame. Kako Inovator kaže prevelika je lova u pitanju da bi iz 3 bona bilo moguće izračunati alogoritam. Napamet se može složit algoritam kojeg je nemoguće razbit sa tri uzastopna broja, a da o kreiranju algoritma korištenjem računala i ne govorimo. Ak je netko tako sposoban da pronađe taj algoritam, kladim se da bi ga i VIP i T-mobile sa zadovoljstvom zaposlili![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Izvorno postao Sljaka
Slazem se! AMEN!
![]()
ma sami operateri nemaju nikakve ovlasti u tome, oni samo koriste patent i tehnologiju...nisu im potrebni ljudi koji se time bave. postoji firma kojoj je to primarna funkcija i to je to.Izvorno postao Sljaka
Ma, dobro, ali ne treba ovo shvaćat bukvalno, mogao sam napisati i Bill Gates, kužiš?Izvorno postao Inovator
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
errr... riječ je o tri serijska broja zaredom, ne o tri koda...Izvorno postao gog
![]()
ej a da to nema algoritma da jednostavno u nekom programu naprave
randomize timer itd pokrenu i brojevi se nasumice izaberu jel to palo nekom na pamet![]()
prije se nalazi neki backdor u SWu koji kontrolira naplatu nego probija algoritam bonova.znaći neka caka kako je moguće zaobilaziti sistem. (sjetite se prije četiri godine). tko provali bonove taj je manga ali nažalost kratkog vjeka jer se odmah skuži.
po meni veče su sanse potrfeiti brojeve na lotu nego provaliti bonove. a i postoji limit do kojeg se može trpati lova na račun. Provaliti algoritam bilo bi jednako imati najjebeniju opremu za provaljivanje u aute (tipa kodirani ključevi i alarmi svakojake zaštite) i da si osuđen da možeš krasti samo truljave aute tipa Yugo, Alfa, Astra itd odnosno da nemožeš uzet baše neku ogromnu lovu.
dobar grah daleko se čuje
ti očito ne znaš da je kompjuterski random u stvari točno određen slijed brojeva. nije kompjuter taj koji radi random, nego opet algoritam koji je netko ugradio u programski jezik. dakle, nadam se da ti je jasno zašto nije tako.Izvorno postao Hacker
...ovo mi je dobro - toliko lomljenja glave nizašto...
Nadoplati se tajnim brojem koji si izgenerirao - kad se pojavi tužba odu novci retraktivno - probaj se nadoplatiti 10 puta nepostojećim tajnim brojem - aktivira se blokada nadoplate - naravno deaktivacija iste je uz ispravan bon...
Mislite da su u opciji neograničene serije - jok - sve se prati...
Veće su vam šanse zeznuti prodavaćicu na kiosku da vam umjesto jednog da dva bona...![]()
A sve to ovisi o "sjemenu"Izvorno postao zappan
![]()
Ja imam drugu teoriju...![]()
Znate kako se kreira bar-kod? Prvih par znamenki su samo oznaka države, firme i slično, ali to nije važno... Važne su zadnje znamenke zadnje znamenke su zapravo broj proizvoda, a najzadnju znamenku generiraju svi brojevi zajedno. Dakle, ja mislim da svaka skupina znamenki generira drugu i tako dalje![]()
Šifra probijena![]()
ne štima ti teorija, ako svaka znamenka generira sljedeću to daje sve skupa allmighty 10 kombinacija. zakon to tebi ide sa šiframa....
Ja mislim da ima po net-u skinit tih generatora,a šta mislite bi li mi išta bilo da pogodim bon npr. od 100 kn?
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Bilo bi jednostavnije naći bon na putu i nakon nekoliko tjedana ga pokušati ukucati, ljut zvati SZK i pročitati im kod i serijski broj tvrdeći "sad sam ga kupio" ili još bolje "kupio sam ga prije par dana, ali sam ga ovaj tren sastrugao". Veča šansa da će proći.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
a što ćeš mi reći ako ti kažem da znam i više od nekoliko ljudi koji u ovom trenutnu imaju više od 5000kn na računu??
i svi masovno griješite u nečemu. serijski broj nije povezan sa kodom za nadoplatu.
Bilo bi jednostavnije naći bon na putu i nakon nekoliko tjedana ga pokušati ukucati, ljut zvati SZK i pročitati im kod i serijski broj tvrdeći "sad sam ga kupio" ili još bolje "kupio sam ga prije par dana, ali sam ga ovaj tren sastrugao". Veča šansa da će proći.
ahahahahahahaha... ti se šališ, jel?
LOL
inače, 14znamenkasti kod bona ne zna čak ni sam proizvođač bonova. a što se tiče same kriptografije i algoritama, proizvođači bonova imaju zaposlene vrhunske svjetske stručnjake za kriptografiju, matematičare i sva ostala sranja... i vjerujte mi - lakše je na marsu naći vodu nego probiti taj kod.
Pa vjerojatno bi prvi put upalilo, uz "svjedoka" na trafici, prijetnja tužbom, društvom za zaštitu potrošača i slično, jer im je negativni publicitet veći problem od 100 kn, ali je problem što ako bi upalilo, upalilo bi jednokratno.
U svakom slučaju, iako je mala šansa da bi, opet je na tisuće puta veća od šanse za probijanje koda.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
radije vi probajite po putu one "iskorištene kodove" jer jedan moj frend kupio vip bon od 100 i utipka one brojeve taman kod kontenjera i rođo karticu u kontenjer a kad na ekranu se pojavilo kod netočan ili već iskorišten hehehe
ali nije tio kopat po kontenjeru( ja bi ali njega briga, lovaš je, ima 3 plazme doma)
a da ćete pogodit kod jaaaaaaako teško gotovo nemoguće
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 25-05-2007 u 23:29
tako sam i ja jednom bacila od simpe karticu u smece u skoli...i skuzim da mi nije primio...i onda sam morala pod satom izlaziti i kopati po smecumolila sam boga da teta cistacica nije donela smece...i nije
i ja sam svojevremeno pokusavala pogoditi kod, ali nije uspjeloa jednom cak i kad sam kupila bon, nije mi ga uocpe htio prihvatiti...nije javljao da je iskoristen nego da je neispravan...pa sam nazvala SZK i izdiktirala teti serijski broj i onda mi je ona obnovila
![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Bookmarks