Meni to toliko nije bitno...Ali uvjek ono hocu da iam sto bolju kameru...Da mogu zabiljeziti jedan ljepi trenutak.
BTW:to si trebao staviti pod mobiteli opcenito.
Da, jako mi je bitna jer je koristim maksimalno
Ne, ne koristim je, imam digitalni fotic i nije mi presudno
Eto,
malo analizirajuci korisnike (forumase) nasih predivnih mobitela. Zanima me koliko Vam je zapravo bitan taj nedavno pristigli dodatak mobitelu, pri samom odabiru uredjaja?
Eto, da odmah podjelim svoje misljenje, korisnik sam mobitela od samih pocetaka (Nokia 540-099 mreza pa Benefon), i trenutno veliki imperativ dajem poslovnom djelu mobitela jer mi je bitan, a to jerganizacijske sposobnosti (kalendar, to-do, notes) pa onda mail podrska (pop...) te internetski preglednik. Tu dajem prednost smartphoneovima sa w.m. platformama i integriranim tipkovnicama (kompatibilnost sam windowsima). I nikada mi nije bio presudan taj dodatak (kamera), nikad nisam previse ni slikao s mobitelom. No tu vidim da su dosta presudni. Pa me cisto zanima, ono zasto?!
Digitalni fotici su sve manji, jeftiniji, a ipak,fotic je fotic.
Ok, necu pitat ekipu u tajnim sluzbama, za njih znam zasto im treba!![]()
Meni to toliko nije bitno...Ali uvjek ono hocu da iam sto bolju kameru...Da mogu zabiljeziti jedan ljepi trenutak.
BTW:to si trebao staviti pod mobiteli opcenito.
aha, ok, molim moderatore da onda premjeste temu..ja sam mislio da je to ipak tipicna cafe tema..
![]()
Meni npr. uopce nije bitna kamera na telefonima, samo povecava i onako visoku cijenu istih....
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Ma bitna mi je jako kamera...bez nje ne mogu da živim...![]()
Trenutno imam K800 sa 3,2 Mpix i ne prihvaćam ništa manje...volim slikati i želim da mi istovremeno slika bude kvalitetna...![]()
...jedna riječ - nepotrebna...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Hm...meni je bitno da ju imam tako da ako mi bas zatreba da okinem koju fotku...recimo 1.3mpx mi je sasvim dosta...
Dakle ne patim na kameru ali mi ju mob mora imati![]()
imam digitalca,al uvijek radje koristim mob jer mi je uvijek pri ruci i imam 3u1,mp3,mob,i fotich to ti je to
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
meni treba kamera (po mogucnosti dobra) jel ne furam digitalac svuda sa sobom, a nikad neznas koj nezaboravan trenutak ces uhvatit...
One fine day in the middle of the night, Two dead men got up to fight, Back to back they faced each other, Drew their swords and shot each other...
nekad dobro doše ali svakako nije prebitna,važniji mi je mp3
Nokia 3410>Nokia 2100>Nokia 3220>Siemens C65>Nokia 6610i>Sony Ericsson D750i>Sony Ericsson W850i
Carpe diem
uvijek volim imati dobru kameru na mobitelu jer mi se ne da uvijek nositi digitalac.
Mora da ima kameru ali ta kamera moze biti i VGA samo da ju imam ako bas nest ocu uslikat.
Mora imat kameru, al isto tak kvaliteta nebitna. Jest da mi na n70 zna posluzit odlicno, al ono, nije presudna kod odabira mobitela.
meni je bitno da bude dobra kamera, tako da, ako slučajno naletim na nešto zanimljivo mogu fotkati i ako želim pokazati nekom drugome, tako da ne moram opisivat i crtat što sam vidjela.
ali ne treba sad to biti neka fantastična kamera...mislim da su kamere od 1.3 - 2mpx čisto dovoljne za mobitele.
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Ispod 3,2 više ne prihvaćam....jedanput kad se na nešto navikneš ispod je sve sr.....![]()
Kad bi morao kupovati novi mob stvarno neznam koji bi kupio...ali kamera bi bila presudna....![]()
glasao za drugo... fotić je zakon i ako netko voli slikati neka kupi neće mu bit žao!
Seriously?
Ma kud ću da nosim i fotić i mobitel....ovako imaš 2u1...kupiš bolji mobitel recimo sa 3,2 Mpx kamerom i to ti je digitalni fotić, a usput imaš muziku, filmove i ostale stvari koje mob ima.... no svako kupuje što želi, to podržavam![]()
Ja osobno kad sam kupovao mob...razmišljao sam i o kameri...budući da nisam imao digitalca a volim puno slikati..odlučio sam se za K800 koji objedinjuje velike mogućnosti samog mobitela i karakteristike digitalca...![]()
jos nikad nisam uvatio neku dobru situaciju sa digitalcem zato i postoji mob stoga bitna mi je kamera ali nije presudna kod odabira nekog modela.
meni je bitna kamera jako jer nostop slikam nes. tako da mob bez kamere mi je isto kao da mu fali 9 broj na tipkovnici![]()
dobro dodje jer digitalac nije uvijek pri ruci , ali ni 3.2mpx na k800 se ne moze mjeriti pokvaliteti sa mojim antiktnim fuji 2mpx foticem
Kamera mi je nekako sporedna stvar,volim da je tu,ali ne patim previše na to. Kod moba su mi daleko bitniji veličina i rezolucija displaya,podržane tehnologije i kvaliteta slušalica koje dolaze s njim![]()
u temi o M600 sam opisao koliko ti treba da uslikaš neki trenutak, pa za to vrijeme isti može proći.
Oduvijek je poznato da stvari koje imaju više mogućnosti nisu odlične u izvođenju mogućnosti posebno...
tako je do nedavno bilo teško pronaći kvalitetan mobitel sa MP3em a da je opet jeftin, i definitivno bolji izbor je bio poseban mp3 player
kamere na mobitelima još nisu dostigle taj nivo, kao što je reprodukcija glazbe.
Mogu reći da meni osobno ne treba kamera na mobitelu jer je fotić samnom kad želim nešta slikat. Kamera poskupljuje cijenu aparata.
Ono što mi je bitno, nažalost još nije izvedivo.Ja ću kameru stavit pod obavezno onog trenutka kad moj mobitel bude imao minimalno 500 MHz procesor koji je u stanju snimati video u DVD rezoluciji i dodatno slabijoj varijanti ali sa divx kompresijom.
znači kad mp5 postane popularan format i da to sve lijepo funkcionira, bu bilo lijepo. Jer jedino za što sam koristio kameru na mobitelu je bilo radi snimanja videa. Ali nažalost očajne kvalitete naspram kamera
Sad gledam malo istraživanja... tražim po googlu i dođem do nekih zanimljivih stvari.
Istraživalo se američko tržište...
u biti, pitanje je bilo camera phone vs digital camera
glavno pitanje je bilo hoće li izumrijeti digitalne kamere poboljšavanjem kamera u mobitelima..
i zanimljivost je da se pokazalo totalno suprotnim. Mnogi ljudi koji koriste kameru na telefonu imaju želju kupit si digitalni fotoaparat. Istraživanjem se pokazalo da su kamere na telefonima čisto amaterske te da zbog njih mnogi ljudi žele kupiti diitalca.
najveća skupina ljudi je bila ona koja imaju i mobitel sa kamerom i fotić i za sve posebne prilike koriste fotiće, jer te se slike arhiviraju i spremaju, neki čak i daju na printanje, dok slike sa mobitela u večini slučajeva na njemu i ostanu te se nigdje ne arhiviraju te ostanu zaboravljene.
Bookmarks