ali ta ti je opcija tek dostupna od 14.5.![]()
ali ta ti je opcija tek dostupna od 14.5.![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
ja se krpan na besplatni pokaz za gimnazijalce![]()
Nema osobe koje se ja bojim,
osim dragog Boga, jer je razlog što postojim
Izvor: http://www.t-mobile.hr/1/10-20-20-40-00.aspKupnja karte za javni prijevoz ZET-a u prvoj zoni od sada je moguća putem mobilnog telefona. Dovoljno je da pošaljete SMS poruku sadržaja „ZG“ na broj 8585 i odmah potom primit ćete potvrdu:
Nakon primanja potvrde o primitku, s vašeg računa naplatit će se cijena vozne karte. Ukoliko ne primite povratnu poruku u roku od 2 minute, plaćanje nije uspjelo i vaš se račun neće teretiti za trošak vozne karte. Ako transakcija nije uspjela, obavijestit ćemo vas povratnom porukom.
Za razliku od uobičajene papirnate, SMS-karta važeća je 90 minuta za sve smjerove vožnje. Deset minuta prije isteka valjanosti, stići će vam obavijest:
Uvjeti korištenja usluge SMSprijevoz (PDF)
Kontrola karata javnog gradskog prijevoza
U tekstu povratne SMS poruke dobit ćete informaciju o vremenu valjanosti karte kao i jedinstvenom PIN-u. Čuvajte je do isteka valjanosti vozne karte i pokažite ovlaštenoj osobi u slučaju kontrole karata.
Cijena vozne karte utvrđena je ZET-ovim cjenikom i stoji 8 kn, osim za putovanje u noćnom prometu, od ponoći do 4 sata ujutro, kada iznosi 16 kn.
Poslane SMS poruke naplaćuju se 0,61 kn. Dolazne poruke ne naplaćuju se.
Slanjem jedne SMS poruke moguće je kupiti jednu voznu kartu, a uzastopnim slanjem SMS-ova možete kupiti više karata za sebe i druge osobe.
Mjesečno za usluge mikro plaćanja (SMSparking, SMSprijevoz i sl.) možete potrošiti do 150 kuna.
Naplata voznih karata putem usluge SMSprijevoz obavlja se terećenjem vašeg Simpa računa. T-Mobile zadržava pravo ograničiti ili onemogućiti korištenje usluge korisniku koji nema dovoljno sredstava na Simpa računu.
A VIP i TELE2 !?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Jednom ih placam iz poreza i prireza , pa ne placam posebno . a i hvala bogu ne moram se voziti javnim prijevozom .
Isprobano na Vipu i Tele2, radi, kupljeno!
netko je pričao nešto o vremenu... ako u roku od dvije minute ne dobiješ odgovor od sustava, automatski ti se šalje poruka da naplata nije uspjela i da ponoviš transakciju.
poruka: ZG poslana na 8585 = karta koja vrijedi 90 min u svim smjerovima u 1. zoni, bilo bus, bilo tramvaj ZET-a. cijena usluge je 8 kn+cijena SMS-a u dnevnim linijama, 16kn+cijena SMS-a u nočnim linijama. ja više ne koristim ni bus ni tram, noge su mi glavni pogon u zadnje vrijeme, kud god da pošao, tako da me ovo puno ni ne zanima....
Evo i za vip
mPRIJEVOZ
Nemate za kartu, a žuri vam se na tramvaj ili autobus? Ili jednostavno mrzite nositi teške kovanice po džepovima? mPRIJEVOZ, nova usluga nastala u suradnji Vipneta i ZET-a, rješava sve probleme samo jednim SMS-om.
mPRIJEVOZ je usluga kojom možete platiti kartu javnog gradskog prijevoza, u prvoj zoni Zagreba, putem vašeg mobilnog telefona i namjenjena je svim Vip korisnicima. Voznu kartu jednostavno možete kupiti slanjem SMS poruke sadržaja „ZG" na broj 8585 i u roku od 2 minute na mobilni telefon trebala bi stići povratna SMS poruka sa podacima o kupljenoj karti.
Kontrola karte i valjanost
Potvrda o plaćanju sadrži sedmeroznamenkasti kôd te informacije o cijeni, zoni i valjanosti vozne karte. Potvrdu o plaćanju čuvajte do isteka valjanosti, a u slučaju kontrole karata SMS poruku pokažite kontroloru ZET-a.
U slučaju da kupovina nije uspijela, dobit ćete odgovarajuću obavijest SMS porukom. 10 minuta prije isteka valjanosti vozne karte na vaš broj stići će i podsjetnik o isteku karte. Želite li produžiti valjanost vozne karte dovoljno je da sa istog Vip broja kao sadržaj poruke pošaljete „ * " na broj 8585.
Jednom SMS porukom moguće je kupiti samo jednu voznu kartu, no slanjem više SMS poruka možete kupiti više voznih karata za sebe i za druge osobe.
Vozna karta za javni prijevoz kupljena SMS porukom vrijedi za sve smjerove vožnje i važeća je 90 minuta.
Cijena karte
Cijena pojedinačne vozne karte određena je cjenikom ZET-a i iznosi 8 kn, odnosno 16 kn za noćnu vožnju (od ponoći do 4 sata ujutro). Osim cijene karte javnog gradskog prijevoza, koju trebate platiti za vožnju, bit će Vam naplaćena i cijena poslane SMS poruke kojom ste platili kartu. Cijena slanja SMS poruke utvrđena je važećim Vip cjenicima.
Više informacija o ovoj usluzi pronađite u uvjetima korištenja.
Uz Vip, javni prijevoz postaje lakši i bezbrižniji.
Izvor: http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723463&idnews=502107
a za tele2 još čekam
pa saljete ZG na 8585 bez obzira na kojoj ste mrezi, TELE2, VIP, T-Mobile (za TOmato ne zmam, nisa, cuo da sa 092 vrijedi, jedino ako se i oni racunaju pod VIP, sto pretpostavljam da da).
Ja nisam iz Zg ali zar nije tram. karta kupljena na kiosku 6,5kn?
Znaci ovih 1,5kn (8kn-6,5kn)je zbog mobilnosti i 90 min u svim pravcima?!? :-)
kada kupujes kartu kod ZETa ona je 8kn,a na kiosku je 6,5...tako da je ta cijena kao da si ju kupio kod zetovaca...jedino sto se poslana poruka naplacuje 61lp...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
a ako pošalješ sms dok si blizu nekog kioska?![]()
sad treba u outboxu moba držati spremnu poruku i paziti kad se pojavi kontrola
Hehehehehe....neka samo ide![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
da, cijena karte kupljena u vozilu nije ista kao kupljena van njega (vani 6.5 kn, u vozilu 8 kn). takodjer nisam siguran da je cijena odaslanog sms-a sa sva tri broja ista.
a ima li kakvih informacija bi li se to moglo proširit po hrvatskoj a ne da samo bude u zg
a tramvaja u hrvatkoj ima jos osim u osjeku gdje?
Nema to veze striktno sa tramvajima, jer se plaća sav ZET-ov javni prijevoz u prvoj zoni, a on uključuje i autobuse. Pošto je ovo suradnja ZET-a i mobilnih operatera, sve zavisi o onim prijavoznicima u drugim gradovima da li žele uvesti takvu vrstu naplate pored standarsne.
Bookmarks