Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC Sensation
    Operater
    t-mobile
    Godina
    50
    Bodovi
    12.156
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.156, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Preporuka za laptop do 4500kn

pošto nisam previše upčen u laptop i neznam sta je dobro a sta ne, zamolio bih vas za pripomoć!
    Ne treba mi nista extra turbo dobro već laptop sa kojim ću moć primajer napravit koji divx, izripat film i odigrat neku stariju igricu (igrice i nisu toliko nuzne).
    Pa evo ako imate neki savjet za dati?
    Hvala u naprijed.
    nema vece face od Isusa

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teško da za te novce možeš očekivati nešto snažno, uostalom više-manje svi prijenosnici do te cijene imaju 512 mb rama, a kod ovog dolje navedenog je 1 gb, 15.4" dijagonala, jedino je problem što je celeron unutra.

*Toshiba L30-113 Satellite, Intel Cel. M430, 15.4" WXGA,1GB, 60GB, W-LAN,Vista Home B+torba (4600 kn)

Od hp-a za tu cijenu bi se mogao izdvojiti model 510 koji ima manje rama (512), ali bolji procesor, s tim a je grafika bolja kod toshibe (integrirana u oba slučaja).

Od ASUS-ovih prijenosnika model A9RP sa centrino procesorom i 15" dijagonalom, ali diskom od 100 GB i cijenom od skoro 4800 kn je jedini iz njihove kategorije i meni osobno bi bio zadnji izbor, prvenstveno jer kapacitet hard diska se može nadomjestit s vremenom malim 2.5" prijenosnim diskom, ali dijagonala od 15" više nikako, a osobno preferiram 15.4", jedino kod IBM-a 15", jer njegovi modeli uglavnom imaju zasebnu grafičku karticu koja na rezoluciji 1600 X 1200 i dijagonali od 15" daje bolju sliku nego na 15.4".

Od ACER-a su tu 2 modela, a oni su opčeniti izbor za low cost prijenosnike. Jedan je TravelMate 2493NWLMi za 4200 kn, njegova prednost je 80 GB disk, ali celeron procesor je definitivni minus, za razliku od modela Aspire 5102A koji u sebi ima 64 bitnog turiona sa nešto slabijom grafikom i većom cijenom od 4800 kn. Oba imaju 512 Mb ram-a jedino što model 5102A ima mogučnost proširive memorije do 4 GB za razliku od TM-a koji ima do samo 2 GB. Također 5102A posjeduje DDR2 667MHz dok TM ima 512 Mb ali na 533MHz.

DELL-ovi prijenosnici su uglavnom skuplji, teško da ćeš naći ijedan laptop za tu cijenu, uz uvjet da je novi i kupljen u IT dućanu.

Od IBM-a jedini povoljni model, ali koji opet izlazi iz okvira tvoje cijene je
    LENOVO 3000 C200 sa cijenom od 4900 kn, ništa posebnijih specifikacija od svih gore navedenih uređaja, ali IBM-a odlikuje kvaliteta izrade, znači kako bi neki rekli "Mercedes ili Volvo" u autoindustriji. Titan i pozlačeni kontakti opravdavaju cijenu veću od svih ostalih. Također su prednost rezervni dijelovi, npr. usporedbe radi, ako dodje do kvara ekrana kod IBM-a, popravak (bilo da su kontakti, bilo da je sam ekran) je neusporedivo jeftiniji od HP-a.

Još jedan prijenosnik koji bi možda mogao proće je Benq model Joybook A52 koji je skuplji za 500 kn, ali sa 1 Gb radne memorije, core duo procesorom, definitivno boljim od svih navedenih, i hard diskom od čak 100 Gb što je najviše od svih gore navedenih.

E sad od ovog svega, pošto ćeš ripati filmove, što bi moglo biti i najzahtjevnija radnja koju ćeš možda raditi, ja bi ti preporučio kao prvo Benq-a (bez obzira na nepoznanicu, istotako ima garanciju kao i svi ostali na 12 mjeseci) ali je mali problem što prelazi limit za 500 kn. Druga opcija bi bila Toshiba sa 1 Gb ram-a ili Aspire 5102A zbog nešto jačeg procesora. Je da im cijena prelazi tvojih dopuštenih 4500 kn, ali ne za veliko, nadam se da ti ne bi trebalo predstavljati problem nadodati još 100-200 kn.
    No svejedno, ovo bi bio neki moj filter prijenosnika, naravno da ih ima još, drugi će možda staviti neke potpuno druge, ali opčenito za cijenu do 4500 kn, najbitnije je ili da ikako izvučeš 1 Gb ram-a, ili neki jači procesor od celerona. Od grafike nemoj ništa puno očekivati, sve su integrirane. Pootvaraj si linkove sa specifikacijama, malo sam usporedi pa ako bude kakvih nejasnoća, očekujemo povratnu informaciju.
    Zadnji uredio zerobravo : 09-05-2007 u 12:01

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC Sensation
    Operater
    t-mobile
    Godina
    50
    Bodovi
    12.156
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala stari, malo cu si pogledati ove linkove!
    a sta kaze za polovni? frend mi preporucuje da ne uzimam zbog baterije, pogotovo ako je laptop koristen uskoro bi se mogao pojaviti dodatni trosak, tj. baterija?!?!?! sto mi je i logicno.

Znam da su Celeroni inace slabiji, ali u kom smislu? ako idem ripat film ce mi trebati vise vremena, na to mislis?
    ma evo gledam si i da nikad nebi stavio 4gb memorije, i 80 za hard bi mi bilo ok:
    Zadnji uredio zerobravo : 09-05-2007 u 12:57
    nema vece face od Isusa

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vido Pregledaj post
    hvala stari, malo cu si pogledati ove linkove!
    a sta kaze za polovni? frend mi preporucuje da ne uzimam zbog baterije, pogotovo ako je laptop koristen uskoro bi se mogao pojaviti dodatni trosak, tj. baterija?!?!?! sto mi je i logicno.
    ta cinjenica je svakako ispravna. polovni laptop ne mora, a moze imati svojih mana, znaci ne mora tu biti samo baterija, obicno je najcesci uzrok, ali mozda i dotrajalost hard diska, optickog uredjaja, problemi sa citanjem medija, pregrijavanje i sl. sve to moze biti dodatni trosak, i stvarati dodatne probleme. zato stojim iza one cinjenice da je na pocetku bolje ne srljati i pricekati malo da se sagledaju sve stvari, pa ulozit malo vise, lai onda si siguran da imas potpuno ispravno i garantno osiguranu robu, pogotovo kod ovakvih stvari. samo kao mala napomena, nova orginalna baterija za laptope se u ovisnosti o proizvodjacima krece oko 120 € (oko 1000 kn) nadalje, optički uredjaj (recimo DVD-RW) od 600 kn + ugradanja (cijena po satu rada u servisu je oko 100-150 kn), a ako bi uzeo externu przilicu, recimo samo da plextor (8X dvd przenje) kosta oko 1600 kn. mislim da je to dovoljan razlog da se ne isplati riskirati.

= Citat = Izvorno postao Vido Pregledaj post
    Znam da su Celeroni inace slabiji, ali u kom smislu? ako idem ripat film ce mi trebati vise vremena, na to mislis?
    ma evo gledam si i da nikad nebi stavio 4gb memorije, i 80 za hard bi mi bilo ok:
    celeron je slabiji procesor, vise se zagrijava, i da, sporiji su. evo ovdje i ovdje imaš usporedbu Intel celeron i pentium procesora.
    Zadnji uredio zerobravo : 09-05-2007 u 13:03

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzmi ovu Toshibu....ja sam je koristio par dana i sasvim je ok, ako ti treba za rad sa Office programima, surfanje netom.Obavezno skinu onu Vistu i stavi XP jer sa Vistom jakoooo sporo radi.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC Sensation
    Operater
    t-mobile
    Godina
    50
    Bodovi
    12.156
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gledao sam HP 510 onako izgleda mi ok, s time da ima pentiuma a ne celerona!
    60 gb-a, jedino je bed sto ima jedan jedini slot za memoriju ali to me ne zabrinjava previse i sa popustom na gotovinu dodje cca 4500kn!

= Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
    Uzmi ovu Toshibu....ja sam je koristio par dana i sasvim je ok, ako ti treba za rad sa Office programima, surfanje netom.Obavezno skinu onu Vistu i stavi XP jer sa Vistom jakoooo sporo radi.
    ne radim nista u office-u...
    Zadnji uredio zerobravo : 09-05-2007 u 19:17
    nema vece face od Isusa

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC Sensation
    Operater
    t-mobile
    Godina