jal 6280 podržava acc+ na gsm areni nepiše a acc+ jnemogu pustit s kompa neće da svira
Provjerite na gsmareni dal vam mob podržava AAC+ format. Za vlasnike S60v2 (OS7, 8 i 8.1), AAC+ podržava PowerMP3. 3rd Edittion bi trebali podržavati tvornički.
AAC+ je AAC sa SBR tehnologijom kodiranja.
AAC+ v2 je AAC+ sa Parametric Stereo tehnologijom kodiranja.
Format je prvenstveno namjenen audio streamingu, ali ga podržava večina novih mobova.
Svi samplovi su napravljeni iz prvog 128kb MP3. Pustite svakog na mobu (sa slušalicama) pa javite kak se čuje na kojem bitrateu. Prvo možete provjeriti na winampu sa aac+ pluginom (verzije iznad 5.2).
128kbps MP3
32kbps AAC+ v2
32kbps AAC+
28kbps AAC+ v2
28kbps AAC+
24kbps AAC+ v2
24kbps AAC+
16kbps AAC+ mono
Bit ovoga je da vidimo kolko se isplati korištenje ovog formata. Npr: Na 6680, PowerMP3 daje dobar zvuk na 28kbps AAC+v2.
P.S. za vas audiofile, ovaj thread je za procjenu kolko se dobro čuje na kojem bitrateu i na kojem mobu, a ne dal je zvuk matematički identičan originalu na nekih 320kbps, tak da ne filate postove o tome kak je zvuk katastrofa![]()
Zadnji uredio V3rt!g(o) : 30-04-2007 u 02:37
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
jal 6280 podržava acc+ na gsm areni nepiše a acc+ jnemogu pustit s kompa neće da svira
a, dobro, gsmarena baš i nije mjerodavan. Za komp trebaš friški winamp (verzija 5.2 i više) ili stariji sa in_mp4 pluginom
iTunes svira to na kompu....Apple je vlasnik extenzije
After all...
svira dosta programa na kompu, winamp sam stavil kao najpristupačniji
Može i media player uz odgovarajuči filter. No dobro, bit je probat na mobu.
znači ako san ja dobro svatija,aac+ na nižem bitrateru daje istu kvaliteku kao mp3 na većem bitrateu.? a to je zbog boljih psiho akustičnih metoda u kompresiji?
baš tak![]()
s kojim ti to konventerom konvertiraš?
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
Možeš s Nerom, Easy CD-DA Extractorom itd....
može li winamp
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
može, al je zmotano, Preporučam Easy CD-DA Extractor, ima najjednostavniji odabir profila i brz je
Na BS C81 zvuk je podnošljiv čak i na 24kbps. O nekakvoj super kvaliteti nema smisla ni govoriti, ali za prikratit vrijeme dok negdje čekate, na plaži i sl. može poslužiti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
E, o tome govorim. Ak je podnošljiv, znaći da nije dobar
Mob koji ne podržava AAC+, datoteku će svirati kao da je kodirana u običnom AAC formatu (rezolucija na tak niskom bitrateu je prepolovljena, dakle 22khz). Sječam se da sam to lani sprobavao na M75 (kojem je na siemensovim stranicama u karakteristikama pisalo da podržava) i nije radilo. Pošaljem mail na njihovu teh. podršku sa samplovima i objašnjenjem.....nisu znali o čemu govorim.![]()
To je sad već stvar definicije. Možemo reći da je zvuk dobar ako je podnošljiv, a možemo i reći da nije dobar ako je podnošljiv.Možda je bolje upotrijebiti riječ prepoznatljiv nego podnošljiv. 38 sek zvučnog zapisa je prekratko vrijeme za neku kvalitetniju analizu, ali prema slušanom može služiti za prikraćivanje vremena.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
sad da pitam nekog iskusnog jer mi nešto ne štima s kabelom od moba pa vi malo bolji znalci jel bolji zvuk od mp3 na 32 kbps ili aac+ na 22 oboje stereo e da i šta je manje jer neman converter pa da neskidan bezveze
Napisao sam "čak i na 24 khz" što podrazumijeva da svira i sve iznad toga.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da malo maknem prašinu s teme...
Ja imam sav svoj glazbeni arsenal na mobitelu u aac+ formatu, na 64kbps. Na slušalicama je kvaliteta kao i mp3 na 128 kbps. Znači, duplo manja veličina pjesme uz gotovo jednaku kvalitetu zvuka. I još jedno pitanje: Sagem my501c podržava aac, ali ne podržava aac+. On bi trebao svirati aac+ kao aac, ali se nakon pokretanja neke pjesme zgasi pa upali. Zašto?
Bookmarks