bt mi je stalno upaljen na svim mobovima koje sam ikad imal (i ak su mali bt naravno) Ugl, potrošnja je zanemariva. 98,9% ljudi koje znam to histerično gase jer im bu navodno od tolike potegnute amperaže mob explodirao u facu
![]()
Možete li mi kazati koliko uključen BT na Symbianima jede bateriju?
Naime, na stranim forumima, ali i od nekih forumaša i frendova sam dobio upozorenje da je on veliki potrošač i da ga je bolje OFF-ati ako ništa ne prebacujem.
Neka moja mjerenja su pokazala da mob s uključenim BT ili isključenim približno isto izdrži od punjenja do punjenja.
Brijem da su upozorenja za isključivanje plavoga zuba čisto iz razloga da, ako se mob nađe u okruženju nekog drugog moba ili više njih, da se ekran što manje uključuje i pita Spojiti se s XY ili ne, što jede bateriju. A da mob sam sa sobom u biti i ne "osjeća" da mu je BT uključen (ako nismo u okruženju).
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
bt mi je stalno upaljen na svim mobovima koje sam ikad imal (i ak su mali bt naravno) Ugl, potrošnja je zanemariva. 98,9% ljudi koje znam to histerično gase jer im bu navodno od tolike potegnute amperaže mob explodirao u facu
![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
...kod mene je također stalno online i ne troši mi više od uobičajenog...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
iskreno na 6630 kod mene traje bez bt-a 1 dan znaci ujutro u 7 napunim cjeli dan pricam kao budala sljedece jutro u 7 na punjenje .
kad je ukljucen bt oko 5 ujutro se mob ugasi ,
znaci 2 sata razlike u 24 satnom testu . I da nitko nemoze reci da sam vise pricao ili slicno .
u oba slucaja sam poslao 15 poruka primio 18 poruka te razgovarao 1 sat i 46 minuta....
I da sve je mjereno precizno jer mob koristim 0-24 a radio sam neki test baterije L6 u N 6630
0977901005
drzis ga stalno ukljucenog, a pod postavkama iskljucis vidljivost prema drugim uredjajima.
tako ce funkcionirati sa svime sa cime je uparen, a nece gnjaviti sa zapitkivanjem, paljenjem ekrana i sl...
bateriju trosi i ne, ionako ti je svejedno na symbianu ako ces puniti svaki dan, toliko sigurno izdrzi sa svim potrosacima...![]()
drzim non stop OFF, i tako mi je baterija premalo izdrzi.
Pa koji je uopće problem uključiti BT po potrebi? Tako i tako postoji jedam lijepi programčić koji se zove ToggleBT s kojim se fino namjesti da se BT pali/gasi pritiskom na jednu od funkcijskih tipaka ili pritiskom na neki smjer središnje tipke, ne moraš ići u izbornik i pretraživati sve da bi našao gdje se pali i gasi. Ovo je sam jedan jedini klik i riješena stvar.
Uglavnom ga držim ugašenim!
Ali često ga zaboravim isključiti nakon prijenosa nekih podataka i mogu reći da nema neke razlike On ili Off (jedino kada je baterija jako slaba češče daje signal ispražnjenosti baterije)
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Koliko znam na svim novim verzijama mobova se bluetooth ponaša kao neaktivna aplikacija dok ju nešto drugo ne "potakne", za razliku od 7650 i 6600 gdje je uključeni BT stalno tražio druge uređaje..
Dok je BT upaljen mobitel NAVODNO troši 5% više energije po satu nego kad je ugašen.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
meni je navika ugasit bluetooth.mislim da je isto i kad je on i kad je off.
Meni je na N70 stalno ON, dok mi je na ostalima iskljucen, jer N70 moram ionak svaki dan punit (zarazio sam se biljarom), tak da mi je svejedno.
Bookmarks