u regional setings namjesti na croatian
Imam tipkovnicu kao na slici:
E sad, koliko sam vidio po slikama, to nije baš uobičajen raspored za tipke kao na većini uređaja koje vi ovdje imate. Kad stisnem tipku Q na ekranu se pojavi slovo A, kad stisnem A pojavi se Q, Z=W, W=Z, a da ne govorim kako su ostali zankovi (. , : ; ....) isto zbrkani. Probao sam stavit ROM sa stranice Qteka English (WWE), ali i dalje radi po starom.
Ima netko ovdje sa sličnim problemom? Pretpostavljam da samo treba staviti pravi ROM, ali neznam koji...
u regional setings namjesti na croatian
angels might have been eaten.
Oke.. znaci tipkovnica ti je AZERTY layout sto se koristi u Francuskoj/Belgiji, predpostavljam da si uredjaj kupio vani da te izadje jeftinije..
Imas dva rijeshenja, mozes stavit Francuski/Belgijski ROM i onda ce ti tipke davati znak koji je otisnut na tipkovnici, ali ce ti cijeli uredjaj biti na Francuskom.
Sljedece rjesenje ti je da editiras registry pa promjenis..
Moras ovo u registryu : [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Oem\Qwerty]
Tu ces naci key koji se zove "Layout" i izrazen je u hexdecimali.
Engleski je 20409, Kineski je 20404, Njemachki je 20407 (132103 decimal), Spanjolski je 2040a (132106 decimal).
Ja mislim da ime 20ak zemalja a ide ti redom (409=WWE, 407=German, 404=Trad. Chinese, etc...)
Samo trebas naci koji je za Francusku/Belgiju i biti ce ti tipke kako spada..
040C je francuski.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ovo boldano mi izgleda kao najbolje rješenje, ali to ne mogu nikako napravit. Koristim SKTools - Registry explorer. Odem na HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\OEM\ i unutra imam ponuđeno samo 3rdversion, MASD, PhoneSetting i Voice Command (software i oem su pisani velikim slovima ako to ima kakve veze). Ima li nade?
Onda napravi taj key.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Bi ali mi to ne uspijeva.![]()
Molio bih vas malo pomoći oko toga. Znači dođem u HKLM\SOFTWARE\OEM (sve velikim slovima ako ima veze). Idem na New > Key, otipkam Qwerty i tamo mi se stvori nešto kao novi folder. Uđem unutra i neznam što dalje.
New:
-key,
-DWORD,
-String,
-Multi string,
-Binary
Što upisujem i kamo? Please help...![]()
Evo napokon sam pronašao rješenje, pa da napišem čisto ako netko bude imao sličnih problema.
Link: http://forum.xda-developers.com/show...light=keyboard
Uglavnom treći post u tom topicu rješava problem, kod koji sam ja upotrijebio je 040C, restart i sve radi.
Pozdrav!![]()
Bookmarks