a dobro, pametno ali šta možeš sa 8kb? to osim za pola manjeg maila nije dosta za ništa...lijepo što si to podijelio s nama....
Pa evo da podijelim što sam otkrio.. Operateri imaju obracunsku jedinicu 10kb sto znaci da dok ne predjes 10kb zapravo nista nisi potrosio. jedina fora je sto ti gprs veza ostane aktivna nakon 10kb premda nisi na netu i cim ti predjes 10 kb oni ti skinu pola kune ili tako nesto. Sad najbolji dio, na siemensu m55 moze se resetirati gprs veza i vip(moj operater) pocne brojiti opet od 0kb tko da zapravo nista ne potrosis.. Ja sam si ogranicio mail client da skida poruke manje od 8kb i uredno ih pregledavam na mobu..
Takodjer iskljucio sam slike i zvukove (sve osim texta) u pregledniku, pa znam otici i na google i pogledati si nesto.. Losa strana ja to sto nekad predjem 10kb jer mi ne pise koliko sam kb skinuo. Uglavnom stvar radi..Ako netko ima zelju neka pogleda pa neka se i uvjeri..
I da ako neko zna neki preglednik koji bi mi odmah prikazivao potrosnju... Hvala unaprijed..
a dobro, pametno ali šta možeš sa 8kb? to osim za pola manjeg maila nije dosta za ništa...lijepo što si to podijelio s nama....
After all...
idem sada odma kupit m55
meni se ovo baš i ne ćini isplativo radit, rađe uzmeš WnW i miran si..
Koliko mi se čini, ovo je džabe, a W'n'W moraš platiti 25 ili 100kn mjesečno, ovisno o paketu, tak da baš nije ista stvar...
di se to točno resetira?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ne znam kako ide točno za gprs, ali za razgovore je obračunska jedinica 15 sec, a ako recimo pričaš 10 sec, naplati ti 15 sec. Ako pričaš 5min i 1 sec naplati ti 5 min i 15 sec. Ako je tako i za gprs, onda zapravo na nekih 100 kb ti izađe 10 - 20 kb više naplačeno zbog resetiranja veze, tako da dva put provjeriš.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
...ovo mi baš i nije jasno jer koliko bar ja znam - naplaćuje se - jer npr. ako si potrošio do 10kb (znači 1 il 2kb i više kb) naplate za 10kb a preko toga - znači 11kb i više naplati kao 20kb itd....
...ovo tvoje mi ne drži vodual ako tebi tako radi - ok... neka još netko proba, iako posjedujem M55 - ne da mi se zezat s time...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
100 kb ti je 5 kn... to je jedina informacija koja je bitna... a to znaci PRESKUPO!
Seeeyaaaaaaaaaa
...evo jedna ispravka - naime koristio sam na bivšoj n6600 program za instant messanging i naravno, pri spajanju oduzimao mi je kb-e a s time i novce - znači cca. 5kn... i potrošio sam nekih 3 kb i sad si mislim - naplatili su mi tih 5 kn a nisam ih iskoristio - ali ne da meni vrag mira i odo ja provjerit račun nakon disconnecta kad ono - vratili mi neke 4 kn - znači uzeli mi samo za ono što sam potrošio...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Pa, koliko ja znam, na svim operaterima osim Tele2 je obračunska jedinica 10 kB što znači ako je 100 kB 5 kn, obračunska od 10 kB je 0,5 kn. Na telcu je obračunska jedinica 1 kB, a 100 kB je 2 kn, što znači obračunska od 1kB je 0,02 kn.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Tak je, prvo ti kod spajanja uzmu pare za 100kb, a kad se diskonektaš - vrate razliku (zaokruženu na 10kb kod vipa i t-koma)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Bookmarks