Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Olympus x760(fe-170) vs Sony W30? hitno

opet ja, ovako sad imam olympus x760, jos je nov, koristio ga dvaput.. nego imam priliku mjenjat za sony w30 koristen al ocuvan...s tim da ja imam 512mb i punjac i 6bat 2300maha... al sony ima torbicu,256mb,al punjivu bateriju...

sad me zanima koj je bolji, bratic dolazi sutra do mene pa da vidim koj cu si uzet... oba imaju 6mpx,3*zoom,
    sad, olympus ima 2.5'' display sto je odlicno, ali ima video snimanje 320*240 15fps bez zvuka!?
    dok sony w30 ima samo 2'' display,u usporedbi izgleda jos manje nego sto zvuci, no ima snimanje vga 30fps sa zvukom, zbog cega sam prvenstveno htio mjenjat svoj fe170 za fe180 zbog boljeg snimka...
    sad mana ovom je taj manji display, dok mi je glupo ovog prodat i uzimat w55 za koj bi morao dati barem 600kn vise, oko 1500 su u ducanu, a tesko to nac na crno opcenito fotice..a neznam bas da se isplati dat 600kn vise zbog displaya...

a koj je bolji fotic od ova dva fe170 ili sony w30?? koji daje bolje slike, na olympusu je blic ok, lakse je drzat oci otvorene nego na prijasnjem foticu kojeg sam imao, neznam kakav je sony-jev, kakav sony ukljanja crvene oci?
    sutra ce doc ovaj pa da vidim koj da si uzmem.. bilo kakva pomoc potrebna, pogotovo strucnjaka bimby-ja..
    i gdje tu spada po vama cannon ixus40, jel bolji od ovih il nije jer ipak ima samo 4mpx, al prvenstveno me zanima usporedba olympus vs sony jer ta dva imam u izboru..
    bio nekad oglas...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dubrava Pregledaj post
    opet ja, ovako sad imam olympus x760, jos je nov, koristio ga dvaput.. nego imam priliku mjenjat za sony w30 koristen al ocuvan...s tim da ja imam 512mb i punjac i 6bat 2300maha... al sony ima torbicu,256mb,al punjivu bateriju...

sad me zanima koj je bolji, bratic dolazi sutra do mene pa da vidim koj cu si uzet... oba imaju 6mpx,3*zoom,
    sad, olympus ima 2.5'' display sto je odlicno, ali ima video snimanje 320*240 15fps bez zvuka!?
    dok sony w30 ima samo 2'' display,u usporedbi izgleda jos manje nego sto zvuci, no ima snimanje vga 30fps sa zvukom, zbog cega sam prvenstveno htio mjenjat svoj fe170 za fe180 zbog boljeg snimka...
    sad mana ovom je taj manji display, dok mi je glupo ovog prodat i uzimat w55 za koj bi morao dati barem 600kn vise, oko 1500 su u ducanu, a tesko to nac na crno opcenito fotice..a neznam bas da se isplati dat 600kn vise zbog displaya...

a koj je bolji fotic od ova dva fe170 ili sony w30?? koji daje bolje slike, na olympusu je blic ok, lakse je drzat oci otvorene nego na prijasnjem foticu kojeg sam imao, neznam kakav je sony-jev, kakav sony ukljanja crvene oci?
    sutra ce doc ovaj pa da vidim koj da si uzmem.. bilo kakva pomoc potrebna, pogotovo strucnjaka bimby-ja..
    i gdje tu spada po vama cannon ixus40, jel bolji od ovih il nije jer ipak ima samo 4mpx, al prvenstveno me zanima usporedba olympus vs sony jer ta dva imam u izboru..
    Nije meni bas u potpunosti jasno, zasto ti razmisljas o zamjeni s obzirom na cinjenicu da se ipak radi o novome aparatu, i da ga nemas neko dulje razdoblje. Jesi zadovoljan aparatom koji ima, ako nisi zasto si se odlucio za njega (uzevsi u razmatranje to da ga nisi tako davno kupio).

Sa stajalista fotografa gledano W30 je model koji ima prednost. Rezolucija jednaka kao i Fe170, medjutim kvalitetnija optika, bolja svjetlosna vrijednost objektiva, veci raspon ISO vrijednosti, su mogucnosti koje cine prevagu. Pored navedenoga W30 je vecini privlacniji model jer je manji dimenzijama, i laganiji od doticnoga Olympusa, vise vuce na ultra compact modele, sto ljudi preferiraju (kvaliteta kucista ipak je losija nego u ultra compact modela ili u odnosu na nesto novijega srodnika W55).

Ako ti je i movie mod bitna komponenta, to je jos jedan + u korist Sony - ja. Movie mod na Sony modelima vec je poslovicno vrlo pouzdan i vrlo kvalitetan, tu dileme nema izmedju ova dva modela.

Ipak treba uzeti u obzir i cinjenice poput...koliko je Sony stariji od tvoga aparata. Ima li garanciju, ko sto je ti pretpostavljam imas. Koliko je koristen i u kakvome je stanju, aparat opcenito, a onda i baterija...ako je aparat vrlo ocuvan i baterija drzi 2 sata + normalnoga rada...mijenjaj, ipak ces dobiti nesto bolji aparat.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na komentaru, a neznam, zato ne zelim ni puno prckat po ovom da ga mogu lakse mjenjat/prodat...samo sam otvorio iz kutije i malo prckao da vidim kako slika...ovaj sony je od bratica, pa nije greda, neznam tocno kolko je star, pitat cu ga sutra kad se vrati s mora, al vjerujem da mi ne bi dao da je unisten il nes, i mislim da je jos pod garancijom,aparat je u super stanju,stalno je u torbici, ali kolko godina drzi ta baterija da ne gubi previse na trajanju i kad se treba mjenjat,malo sam sumnjicav oko tih punjivih baterija...
    a ovako, ono sto bi htio je recimo w55, ili fe-230...i sad, na 170 me muci taj video modsto nije vga i nema zvuka najvise,,i nema neku sitnicu tipa crno-bijelo nacina... dok mi je kod w30 sve super osim tog malog displaya od 2''... znam da je mala razlika oko 200kn u ducanu i bez razmisljanja bi uzeo w55 za 1500, (a kao sto si pitao,nisam fotic kupovao nego sam ga dobio,da sam kupovao uzeo bi navedeni fe-230 ili w55)al ne znam bas dal mi se isplati ovo sad prodavat za sto mogu najvise nekih 900kn il manje pobrat s opremom svom, i onda dodavat nekih 600-700 kn za tih 0.5'' inca display, najrađe bi, al kad razmislim ima i boljih stvari za utrosit novac,
    znaci sony bi trebao davat bolje slike, pa cu malo prckat po njemu da odlucim,
    znaci tu najvise dvojim sto je lakse primit na srce, losiji movie mod bez zvuka, ili 2'' display....
    bio nekad oglas...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dubrava Pregledaj post
    hvala na komentaru, a neznam, zato ne zelim ni puno prckat po ovom da ga mogu lakse mjenjat/prodat...samo sam otvorio iz kutije i malo prckao da vidim kako slika...ovaj sony je od bratica, pa nije greda, neznam tocno kolko je star, pitat cu ga sutra kad se vrati s mora, al vjerujem da mi ne bi dao da je unisten il nes, i mislim da je jos pod garancijom,aparat je u super stanju,stalno je u torbici, ali kolko godina drzi ta baterija da ne gubi previse na trajanju i kad se treba mjenjat,malo sam sumnjicav oko tih punjivih baterija...
    a ovako, ono sto bi htio je recimo w55, ili fe-230...i sad, na 170 me muci taj video modsto nije vga i nema zvuka najvise,,i nema neku sitnicu tipa crno-bijelo nacina... dok mi je kod w30 sve super osim tog malog displaya od 2''... znam da je mala razlika oko 200kn u ducanu i bez razmisljanja bi uzeo w55 za 1500, (a kao sto si pitao,nisam fotic kupovao nego sam ga dobio,da sam kupovao uzeo bi navedeni fe-230 ili w55)al ne znam bas dal mi se isplati ovo sad prodavat za sto mogu najvise nekih 900kn il manje pobrat s opremom svom, i onda dodavat nekih 600-700 kn za tih 0.5'' inca display, najrađe bi, al kad razmislim ima i boljih stvari za utrosit novac,
    znaci sony bi trebao davat bolje slike, pa cu malo prckat po njemu da odlucim,
    znaci tu najvise dvojim sto je lakse primit na srce, losiji movie mod bez zvuka, ili 2'' display....
    Nedostatak C/B moda na digitalnim foto aparatima, uopce nije nedostatak. Svakome je, nadam se, jasno da ako posjedje fotografiju u RGB formatu (dakle u boji) istu vrlo jednostavno u bilo kojemu od programa za obradu fotografija, moze konvertirati u grayscale ili B/W. Cak se na taj nacin dobivaju bolji i "bogatiji" rezultati nego li koristeci predefinirani B/W mode na aparatu.

Ste se baterije tice...oko toga ne brini. Vecina tih baterije nacinjena je tako da traju toliko koliko je i radni vijek samoga aparata. Imajuci na umu da danas ljudi i aparate mijenjaju u razdobljima od 3-4 godine (najcesce) toliko ce i baterija pozivjeti.

Dvojba veci display/movie mod i nije neka dvojba. Pravo je pitanje samo imas li ti potrebe i koliko ti je vazno imati VGA snimanje video clipova. Ako imas potrebu za time i zelis to, mislim da je prilicno nebitno da li ces to nakon snimanja gledati na display - u od 2 ili 2,5 incka. Ionako ces svoje uratke najcesce gledati na zaslonu racunala ili TV - u.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imas pravo...prevagnuo si mi odabit na sony-ja... jos cu malo provjerit kakav mu je blic da nije prejak i to,ipak je i nesto tanji, a video mod mi je skroz ok,pogotovo nema mi smisla snimat video bez ikakvog zvuka, a i jako mi se sviđa sto oba imaju tv kabel,jedino kaj je ovih 6mpx ipak tockasto za prikazivat na 100cm telki, al je zabavno i predobro pregledavat slike...a mozda se netko s w50/55 nađe da mu ne treba tolki display pa zeli mjenjat uz moju nadoplatu..
    a gdje je tu ixus 40, ovaj w30 je bolji od tog canona jel? samo okvirno, jer frend ima taj ixus,isto izgleda ok,al samo 4mpx, a i mislim da tog vise nema za kupit jel...
    bio nekad oglas...

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imam jos jedno pitanje:
    @bimbi -trazim po forumu malo vise o tim foticima..i nasao da se netko zalio da sony w50 na svim slikama ostavlja crvene oci....rekao si da si vec puno puta pricao o crvenim ocima, i da takvim ultra compact i slicnim ne moze bez tog..moze link da procitam malo vise o tome...

jer kako smo jucer slikali na rođendanu,stari samsung a402 daje ok slike i odlicno reducira crvene oci- savrseno ih reducira slike su ko po danu, i to nema neki posebni blic za to, nema ni af, slika sve sa auto i tako dobro ispada,nikad mutno ni nis... zatim slikano s olympusom fe-170 i dobro reducira-nekima su zjenice crvene nekima ne,al prihvatljivo.... i zatim slikano na sony-ju, model w30, no slikano s obicnim blicem, slike su ko vampiri, na bas svim slikama su crvene oci, i to ne samo zjenice nego bas naglaseno i upada jako u oci..ne vjerujem da moze tako lose slikat, nisam probao sa reduce-eye blicem, kolko to poboljsava- na olympusu nije neka ogromna razlika, pa pretpostavljam da ni sony ne moze skroz reducirat, al barem kolko to bolje ide,mislim smanjuje crvene oci, jer s obicnim blicom je bas sugavo...
    ne mogu sad isprobat, sutra bi frend trebao doc da mjenajmo fotice,on meni w30 pa me zato zanima ko koristi te fotice kolko je dobar reduce-eye blic? il cu morat nabavit photoshop i sliku po sliku..
    bio nekad oglas...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O tim pojavama "efekta crvenih ociju" se pisalo na mnogo tema u raznim kontekstima, tako da link na konkternu temu ne mogu navesti.

Najkrace moguce, radi se o tome da je idealna pozicija blica sto dalje od objektiva aparata u koji najcesce ljudi gledaju kada znaju da ih se fotografira. Sto je bljaskalica smjestena blize objektivu to je i veca vjerojatnost pojave "red eye" efekta. Posto su kompaktni i ultra kompaktni aparati upravo zamisljeni kao sto manji i laksi, znaci da su im i komponente nagurane sto blize. Pa se na poslijetku, tako i objektiv i bljeskalica nalaze vrlo blizu. Tako ovi tipovi foto aparata bez obzira na razne modove rada bljeskalica, cesto daju ovakav nezeljani efekat.

Sto se pitanja vezanoga uz pojedine tipove aparata i "crvene oci" tice, puno je kvalitetnije da ti o tome odgovore ljudi koji iste aparate posjeduju.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Sony H2 vs. Olympus SP500 UZ
    By Nino_SA in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 09-08-2006, 11:43
  2. sony ili olympus
    By bekibeki in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 05-06-2006, 11:44

Bookmarks

Pravila postanja