sam ga napravi : )
sam ga napravi : )
|\/|0T0r0La
ak neznaš kak reci osim ako nađeš gdje takav prijelaz možda u chipoteki u zg-u
|\/|0T0r0La
bilo je o tome (toj stvarcici) vec na cafe mobilu, zaključilo se da se s tim dosta slabije cuje, potrazi tu temu
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
nemre se slabije čuti jedino ako slušalice staviš dvije a ne jednu
|\/|0T0r0La
to je bilo u vezi banana priključka a ne USBmini a sustavom eliminacije kad odrežeš kabel probavaš jednu po jednu žicu koja je koja ili ima na internetu negdje shema al ovak buš prije gotov to je 10 min maximalono posla tak da ti ni netreba shema
|\/|0T0r0La
Vrlo profesionalno night_whisper!
Stvar je u tome sto između miniUSB i 3.5 priklučka mora postojati pojačalo.
I ja sam bio zainteresuran da to sam napravim ali nakon sto sam prevrnuo čitav internet i dobro proučio i miniUSB i 3.5 shvatio sam da je to sranje jer se nista ne čuje!!! A zašto? Zato jer ako pogledaš originalne motoroline slušalice na miniUSB vidjet ćeš pojačalo na njima. Vani su se prodavali neki jednostavni adapteri za nekih 10 i više $ ali mislima da to na motoroli baš ne radi dobro.
Pozdrav!
Joj pricalo se o tome na forumu u minimalno 3 topica. Onaj adapter sa minUSB na 3,5mm sa prve slike ne radi kako treba jer mora imati i pojacalo u sebi. Originalne slusalice imaju to pojacalo u onom malom kucistu gdje je mikrofon(slika iznad).
Dakle motorole daju malu snagu signala na miniUSB koji se mora pojacati da bi to bilo slusljivo, dok motorole sa 2,5mm utorom daju normalan signal na izlaz i za njih ne treba pojacalo.
Daj probaj sam procitati jos jednom svoju recenicu, pa sam skuzi sta si htio reci. Dovoljan je samo koji interpunkcijski znak u recenici i lakse cemo razumijeti tvoja pitanja i komentare.
Bravo xianfu tako je! Alex1, ako izlaz daje slab signal znači da ga treba pojačati e pa zato i služi pojačalo na original slušalicama.
Vidiš da nije sve tako jednostavno kao "ako ima stereo izlaz samo utakni"
Eto mali tutorial, mogu prevesti, ali sada nemam vremena, pa recite ako treba prievod uopče..
3.5mm adapter
Cut and open up, there are 3 wires (red, green/blue and yellow)
red = earth
green/blue = right ear
yellow = left ear
miniUSB/EMU adapter
Cut and open up, separate out the wires. There are 6 wires (red, black, green, white, gold, silver). Carefully strip off the rubber housing on the red, black, green and white wires to expose a bit of the copper underneath.
Moto handsfree
Use a flat screwdriver and ply open the top panel carefully.
Once opened up take out the pcb and cut away all the connecting wires. Pull out the wire stopper at each end and put them on both your adapters before soldering.
From the top view:
We can begin soldering now:
1. Solder the RED wire on the 3.5mm adapter to point 8. (Earth)
2. Solder the GREEN wire on the 3.5mm adapter to point 7. (Right ear)
3. Solder the YELLOW wire on the 3.5mm adapter to point 2. (Left ear)
4. Solder the RED wire on the EMU adapter to point 3.
5. Solder the WHITE wire on the EMU adapter to point 4.
6. Solder the GREEN wire on the EMU adapter to point 5.
7. Solder the BLACK wire on the EMU adapter to point 6.
8. Flip the pcb over. Solder the GOLD wire on the EMU adapter to the point under the BLACK wire point (6).
9. Solder the SILVER wire on the EMU adapter to the point under point 1.
Ok you are done. I hope my description is clear enuff. Assemble everything back together and your adapter should be ready to use! There is no need to edit the gain table as the sound is now properly amplified.
Ovo sta je a.k. postao su upute kako od originalnih moto slusalica napraviti adapter sa miniUSB na 3.5mm prikljucak, ali tako da taj adapter ima u sebi pojacalo i da se moze koristiti s vama najdrazim 3.5mm slusalicama.
Evo raskopao sam onu plastiku gdje sam mislio da je samo mikrofon, ali gadno sam se prevario, izgleda da je i pojačalo unutra!
E sad ja vas pitam jel bo mogao ja to pojačalo iskoristit za stereo zvuk? Original je na njega zakačena samo jedna sluška, dakle jeli bi mogao stavit dvije, a da nemam mono zvuk?!
Te gdje je bolja kvaliteta zvuka sa 2,5mm izlaza ili sa mini usb izlaza naravno sa pojačalom?!
Ja imam homemade adapter 2,5mm->3,5mm, ali želio bi iskušati i ovo ako se naravno može sa ovim pojačalom?!
Hvala Bogu da si shvatio u cemu je stvar.Nisam siguran za stereo, najvjerovatnije neće ići ali možeš imati dvije slušalice s mono signalom to je 100% sigurno. Bilo bi najbolje napraviti ono sto je gore na slici u mom postu tj napraviti adapter miniUSB na 3.5 ili ako hoces 2.5 pa možeš spajati svoje slušalice.
Sa ove slike sta si postao se nista ne vidi, da li bi ti mozda mogao spojiti stereo slusalice na to pojacalo. Postoji mogucnost da je motoroli jeftinije sve proizvoditi u stereu, a za jedan model mobitela ga isporucuje kao mono, a za druge nalemi dvije sluske pa su stereo. Pogledaj ako imas kraj nozica gdje se spaja ta slusalica ako imas jos jednu slobodnu, i probaj. Mozda imas srece, pa postoji stereo.
A gdje je bolja kvaliteta zvuka, ne bih znao. Vjerovatno je ista stvar. Nisu to neki hiend mp3 playeri na kojima se zahtijeva vrhunski zvuk.(Iako je to paradoks, od mp3ca se ne moze zahtijevati kvalitetan zvuk, vec dobar i prolazan.)
ja bi samo napomenuo da to što vidimo na slici meni ne izgleda kao pojačalo.tu je mikrofon od hands free-ja,i par elemenata..to nije to pojačalo...daj bolju sliku,jer ako se varam (što se iskreno nadam),imam i ja jedan HF slušalice koji je stereo,ali-zvuk je očajno slab-tih.
za USB neznam ali bilo bi glupo da kad kupiš motorolu dobiš jednu slušalicu a ima stereo..
|\/|0T0r0La
Bookmarks