meni na UMTSu normalno ide. S time da je prije tjedan dana bilo malo problema. ali inace mi je stabilna veza.
Ne znam je li već ova tema bila negdje...nisam ju našao.
Moj problem je u slijedećem.
Spajam se preko Vipove PCMCIA II HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS kartice i veza u ZG doslovno leti većinu vremena.
Ali svako malo (u zadnje vrijeme sve češće) se promet smrzne...upload i download padnu na 0 bps i ja sam stiltan i ne mogu niti jednu stranicu otvoriti naravno.
To nekada potraje 5 sekundi a nekada 5 minuta.
U čemu je problem. Da li se njima resetira AP ili netko ima prednost predamnom ili u čemu je stvar.
Postaje sve iritirajuće.
I nema veze preko čega se spajam, bio to gprs ili hsdpa, opet ista stvar.
Jesu li i ostali to primjetili?
meni na UMTSu normalno ide. S time da je prije tjedan dana bilo malo problema. ali inace mi je stabilna veza.
dobar grah daleko se čuje
Stvarno ne znam kolega.
Baš me zanima kako je kod drugih korisnika, neka se jave.
Čak su mi i karticu mjenjali i opet ista stvar.
I još jedan član me je isto pitao...mislim da je to bio Tito Puentes.
Ista mu se stvar događa.
Je - baš je bio on... I prestalo mu se događati jer je prestao koristiti tu uslugu.![]()
I meni se događalo udlaku isto kao observeru. Radi uredno i onda naprosto prestane prijenos podataka. I pali samo čekanje.
Jednako tako mi frend ima homebox i to mu se zna dogoditi dok skida neki veći fajl (veći znači oko 5mb - za više treba kredit dići)
Sa samim surfanjem nikad nema problema... U Zagrebu je i spaja se na UMTS...
Svi smo mi u krastavcu...
Ja sam nakon dugog izučavanja zaključio da je stvar u PCMCIA karticama , jer kad sim karticu izvadim iz PCMCIA modema i stavim u Nokiu - koristim je kabelom spojenom sa laptopom kao modem , veza je stabilna i traje recimo 10 sati bez ijednog bug-a , dok sa PCMCIA modemom često zna zabagovat na način koji opisuje observer .Mislio sam da je možda do laptopa ali nedavno sam nabavio novi lap i potpuno ista stvar se dogadja .
vip fastnet takodjer zahebe sto puta na PCMCIA , a kad je Nokia modem onda sve radi bezprijekorno.
Možda i jest u PCMCIA karticama stvar, ali moja je mjenjana pa opet ista stvar.
Prije sam imao umts/gprs a sad imam hsdpa/umts/edge/gprs karticu.
I prethodna i sadašnja zahebavaju.
I kada se smrzne nekada pomogne ako raskinem konekciju pa se opet spojim...tada proradi.
Ali opet nakon nekog vremena krene opet zahebavat.
Za pozvizdit.
nisu one neispravne , nego su jednostavno za k. , i ja sam mjenjao i sve živo testirao i mislim da sam pogodio dijagnozu.mislim kad odem van kupit neki pcmcia modem pa probat sa njim jer nema šta drugo bit , još kad sam na novom laptopu primjetio iste stvari da se dogadjaju , sve mi je bilo baš jasno.
Da, i ja sam to provjerio na još jednom laptopu sa svojom pcmcia karticom i ista stvar.
Ali mislio sam da nije možda do njih u vipu...ne znam, nisam više pametan.
Zvao sam i SZK i bio u centru di sam kupio karticu...ma oni su za qurac, pa ti ljudi se razumiju još manje nego ja u to sve![]()
A da ne pričam kako na novom lapu kad rezoluciju pojačam na 120 DPI , ne možeš pokrenut VMCC software, kao izbaci neku grešku da sučelje ne podržava tu rezoluciju , zamisli da im to ideš objašnjavat , najprije bi te istjerali iz pameti a onda rekli da reinstaliraš win , hhhahhahhha.
Večina stvari od Vipa ne radi, za detaljnije stvari možete pogledati stranicu u mom profilu, a i kako se zaštititi od neželjenog upada u homebox, te kako s Vipovom podrškom izaći na kraj.
da vidjeli smo neosnovane tvrdnje i zakljucili da recimo nemas pojma o nekim stvarima koje objasnjavas.
Na temelju cega mozes zakljuciti da nesto ne radi ako to ne koristis?
Ne znam zašto govoriš u množini, no volio bih znati koje su to neosnovane tvrdnje i o čemu to nemam pojma i što to ne koristim da nemogu zaključiti da li radi?
Onako samo za tebe. Koristim puno više priključnih internet linija(providera) nego što ćeš ti ikada imati mogućnosti, a imam i daleko više opreme da bih nešto mogao testirati za svoju dušu i ako nešto ne radi, onda to ne radi i točka. Vidljivo je i po korisnicima (članovima foruma) koliko su zadovoljni uslugom.
pa recimo iz tvojih sam sto postova sto piskaranja na wbu uspio vidjeti da tvrdis da su u kriticnom uredjaju neki elementi vezani za UMTS iz 1999 ili tako nesto kada UMTS u WCDMA verziji nije bas bio u primjeni.
Bitna je cinjenica da ne mozes koristi vise od tri davatelja usluga jer je topic o Homeboxu a on radi na principu prijenosa podataka putem GSM infrastrukture, tako da to puno vise mozes prodavati djeci u vrticu.
sa ovime se u potpunosti slazem iako bi bio zadovoljniji da tu opremu mozes iskoristiti u korisnije svrhe jer je ocito ne znas koristiti kad vuces dosta cudne paralele i usporedbe Homeboxa i ostalih pristupa internetu.
Sto se tice ostalih korisnika pa i tebe, oni su isto kao i ja imali try&buy period u kojem su mogli vratiti uredjaj ako ne zadovoljava njihove potrebe, a ne se kasnije bacati po podu i vikati da ih netko pljacka i da im je to namjerno napravio kako bi se izrugivao njihovim patnjama i tako dalje....
LoL. Molimo ekipu da se malo smiri i vrati se na temu, jer ovaj topic ima tek marginalne veze sa Homeboxom.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Da li vam je fastnet smrzao ? Kod mene od jučer jednostavno ne radi , prikazuje u trayu kao da je spojen ali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu.
Meh, fastnet ne koristim već dugo vremena. Otkako sam prešao na Firefox![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Meh Firefox.Fastnet + Opera = najbolja kombinacija![]()
Evo sada na Vip-u konekcija sere opet čak i na GPRS ili EDGE.
Ne mogu fucking vjerovati...mamu im njihovu...
Dok sam u ZG ajde, može se izdržati, nije tako često. Ali čim se maknem negdje...evo trenutno sam u Novskoj...pristup se smrzava svakih 10 min ponekada. Nekada i svakih par min, a nekad radi sat vremena ok. I tako promet padne na nulu a onda gledaš i blejiš u ekran kao tele jedno 5 min i onda se opet pokrene.
I tako cijelo ljeto.
Pederi jedni, mamicu im hebem njihovu...za koji im qurac ja to plaćam pitam se...još me pljačkaju kolika je cijena.
E NEMA VIŠE PRODULJIVANJA UGOVORA....GADOVI JEDNI !!!!!!!
EDIT: do sada sam trpio...ali sad je dosta...kad čovjeku stvarno treba ta usluga i mnogo ovisi o tome da bude sve kako treba onda zaseru.
Hebem im sve po spisku...zbog tih njihovih pizdarija čovjek ostane bez para.
Pa hebem im da im hebem...
Zadnji uredio Wisher : 10-09-2007 u 13:03
Bookmarks