-upalim komp i vidim da nemam "Local Area Connection", imam samo konekciju od DSL-a, odem u Control Panel > System > Hardware > Device Manager > Network Adapters > NVIDIA nForce Networking Controller, te u Properties-ima on mrezne kartice pise:
"This device cannot start. (Code 10)"
-kliknem na nju Disable, pa nakon toga Enable, "nadje adresu" i ponovno uspostavi Local Area Connection i sve radi
-no nakon sta sljedeci put ugasim pa upalim komp sve ispocetka!!!!!!
Mrezna je na maticnoj; MSI K9N Neo nForce 550, komp je star tjedan dana, i do sad je sve radilo ok, OS Win XP SP2, mrezna je spojena samo s DLS modemom (Kasda iz t-com-a).
U cemu je stvar?
A da ti nije mozda bios resetiran pa da on po defaultu gasi mreznu, iako nebi tribalo.
Da nisi neke service u windowsima gasio?
Probaj u device manageru napravit uninstall mrežne, pa idi na add hardware, možda pomogne. Možda nebi bilo loše da odmah probaš sa najnovijom verzijom drivera sa interneta.
Ljudi sve sam isprobao, drivere koje sam dobio s maticnom, skinuo sam novije sa neta, deinstalirao mreznu pa je ponovno instalirao. U biosu nisam nista mjenjao, mrezna je na AUTO.
Opet ista stvar kad upalim komp ne radi, disable > enable i normalno radi, nakon toga restartam komp i opet normalno radi, ali kad ga ugasim pa upalim ne radi!!
Vise ne znam kaj da probam?
Vidi jel ima noviji BIOS za tvoju ploču pa ga flashaj, možda to pomogne.
Btw, ako ništa ne riješiš na normalan način, napravi malu skripticu koja će ti se izvršavati svaki put kad se windowsi startaju i koja će ti napraviti disable pa enable mrežne kartice.![]()
Bookmarks