Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 31
    Svježe registriran Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    5.389
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.389, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Još jedan problem sa Tele2

Ne mislim pljuvati po Tele2 već me zanima da li još netko ima istih ili sličnih iskustava sa njima.
    U posljednjih nekoliko mjeseci se sve češće počelo događati da poslane sms poruke ili kasne ili ne stignu ili ih je nemoguće poslati. Jučerašnji primjer: Jedna poruka poslana u 14h na 091 je stigla u 17h, istovremeno sms poruka na drugi 091 stiže odmah, poruka poslana jučer na treći 091 u 19h još do danas nije stigla, a danas uopće ne mogu poslati poruku na taj broj. U nijednom slučaju se sa 100% sigurnošću ne radi o tome da je mobitel primatelja bio ugašen niti izvan mreže (što je jedino objašnjenje SZK). Sa mobitelom i karticom je sve u redu i ne vidim nikakvog razloga zašto bi se tako nešto događalo. Napominjem da se ne radi samo ovom slučaju već o mnogima unatrag nekoliko mjeseci. Postoje još mnogi problemi,ali ovo je jedan od težih.
    Postoji li još koji sms centar Tele2 koji bih mogao koristiti?
    Inače, pregledao sam neke stare postove i odmah moram reći da me ne zanimaju opravdanja tipa "low budget" mreže jer nigdje na njihovim stranicama niti ugovorima, reklamama i slično ne postoji "disclaimer" u kojem se kaže da korisnici mogu očekivati takve stvari zbog jeftine cijene što je čista prevara, jer se takvo što ne smije i ne može podrazumijevati osim ako ne postoji dobro naznačeno upozorenje! Još jedna stvar je ta da bez obzira plaćam li ja uslugu 1000 kn ili 10 lipa ta usluga mora biti obavljena kvalitetno jer cijena usluge ne uvjetuje kvalitetu.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klasika. Kolko para tolko muzike. Svaki operater ima pluseve i minuse. A neki korisnici (ne mislim na tebe) očekuju sms 0,20kn, pozive unutar mreže 0,25kn a prema drugim mrežama 0,40kn, bezgriješnu szk i savršenu pokrivenost. naravno uz ultra povoljne cijene mobitela. Kad na vrbi...

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    5.389
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U redu, ali ja jednostavno ne mogu razumijeti taj stav "kol'ko para tol'ko muzike". Ja ne tražim slanje MMS od 20MB ili surfanje UMTS-om ili nekim 4G protokolom od 300 mbita, ja samo tražim da poruka koju sam poslao stigne do primatelja. Kakve to ima veze sa cijenom usluge osim ako to nije posebno naznačeno.
    Pazite, ako ja s vama potpišem ugovor da ću vam sagradit kuću za 23 lipe za mjesec dana, ja to moram izvršiti u tom roku i kvalitetno. Cijena usluge ne može i ne smije uvjetovati kvalitetu. Moj je problem (kao nekog graditelja) što sam vam ja naplatio tako jeftino, a njihov što naplaćuju sms 1, 10 ili 30 lipa. Oni su te poruke naplatili, ali te poruke nisu stigle ili barem nisu stigle na vrijeme što mi je u tim trenucima uzrokovalo neugodnosti. U nekim trenucima se jednostavno ne možete javiti na telefon već jedino komunicirati sms-om. OK, neka postoji rok, ako sms nije isporučen u roku od sat vremena sms neće bit naplaćen i sve pet, ali ne mogu mi naplatiti poruku (makar to bilo i 33 lipe) ako ona nije stigla na vrijeme, a nekad se radi o danima. Iako graniči sa nevjerojatnim i još ne mogu to objasniti i ne mogu vjerovati da je u tom slučaju bio problem sa tele2, ali jedna poruka je prošle godine kasnila 5 (pet) mjeseci. Poslana u 7. stigla u 12. mjesecu. Znam da zvuči izmišljeno, ali to je stvarno istina. Možda je bio problem u primateljevom mobitelu ili nečem trećem, ali ipak da spomenem kao zanimljivost.
    Ovaj sam post pokrenuo tek toliko da vidim da li je to češći slučaj i kod drugih korisnika da svoj i njihov problem proslijedim nadležnim institucijama ili barem udruzi "potrošač".

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Operater
    T,T,T
    Bodovi
    5.659
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.659, Nivo: 17
    Bodovi: 5.659, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    5.389
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iako moj post zvuči kao da je samo kritika mane zanima konkretan odgovor.
    Postoje li još koji sms centri od Tele2 osim 0951000100? Imaju li i drugi korisnici Tele2 mreže iste probleme te ako ih imaju da zajedno (peticijom) pokušamo nešto napraviti preko nadležnih institucija. Zato sam u prvom postu naglasio da me ne zanimaju stvari tipa "tak ti je to sa low budget mrežom".
    Kritika je jedno, a konkretan problem drugo.

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    SE C 905
    Operater
    T (ele2, mobile)
    Bodovi
    5.198
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.198, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To su ti "dječje bolesti" nove mreže koja se formira. Takve "sitnice" su se i na ostalim mrežama znale pojavljivati. Zadnjih mjeseci nemam problema sa porukama na Tele2 mreži. Ako su ti poruke bitne, a stvar se ponavlja, jedino možeš je promijenit operatera.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nitko ne garantira 100% da će sve poruke biti isporučene. Tu garanciju ne daju ni VIP ni T-mobile, a neće ni Tele2. Jedino se poruke koje nisu isporučene ne smiju naplatiti. Ako možeš dokazati na poruka nije isporučena traži povrat love.
    I još nešto, kad je nešto hitno onda zoveš, a ne šalješ poruke.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    Sony Xperia M
    Operater
    HT
    Bodovi
    15.555
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.555, Nivo: 30
    Bodovi: 15.555, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni se povremeno (makar vise ne) dogada da tijekom perioda od 1 h nije moguce poslati poruku. Al ne smeta mi. Onda zovem.

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    5.389
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kad ta djeca odrastaju? Koliko će se još moći "vaditi" na dječje bolesti. Kad danas-sutra uvedu gprs i mms hoću li isto tako moći očekivati da idućih godinu ili dvije neću tu uslugu moći normalno koristiti?
    Da je ovo 1997. godina i da se takve stvari događaju mogao bih prihvatiti "dječje bolesti", ali u 2007. kada stiže i DVB-M i stotine drugih naprednih tehnologija valjda mogu očekivati da (sada već zastarjeli) sms radi kak spada.
    No dobro, ovo gore već sapda u kritiku.
    Još jedno pitanje za one koji malo više znaju o tehnologiji sms-a. Upravo testiram slanje i primjetio sam da samo na određene brojeve ne mogu poslati sms sa Tele2 ili poruke jako kasne. Ponavljam, svi ti brojevi, zapravo mobiteli, su upaljeni, u mreži i može se s njima komunicirati sa drugih mreža i pozivom i sms-om. Kako je to moguće? Pokušavam shvatiti što je zajedničko tim brojevima, ali jedino što mi pada na pamet je to da se koriste već nekoliko godina, dakle iz prvih nekoliko serija.

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.785, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ayalla Pregledaj post
    Postoje li još koji sms centri od Tele2 osim 0951000100? Imaju li i drugi korisnici Tele2 mreže iste probleme te ako ih imaju da zajedno (peticijom) pokušamo nešto napraviti preko nadležnih institucija. Zato sam u prvom postu naglasio da me ne zanimaju stvari tipa "tak ti je to sa low budget mrežom".
    tel2 nema nikakav centar u kojem se mozes doci zaliti....mozes jedino zvati szk 444 i to je to...tamo ce ti baljezgati gluposti i lagati te(najbolje im je da se mreza popravlja)...nece ti nisi nista rijesiti...mozes tamo na 444 da ti ''oni ispune'' zalbu te da ce te neko nazvati i ''kontaktirati''(obavezno moras dati ime ,prezime,kucni broj telefona,adresu)...naravno da te nece nitko zvati ...ako se slucajno to i dogodi reci ce ti da je sve u redu te da ce oni to rijesiti(prazne rijeci).....
    da ja sam imao problema sa brisanjem iz adresara koje je trajalo 32 dana...i mogu ti reci da covjek naidje jednostavno na zid...i to je to...
    od peticije nista...ako ti se ne svidja imas vip i t-com....
    od nadleznih institucija ti nitko nemoze pomoci...jedino drustvo za zastitu potrosaca...
    sretno...

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vlado z Pregledaj post
    To su ti "dječje bolesti" nove mreže koja se formira. Takve "sitnice" su se i na ostalim mrežama znale pojavljivati. Zadnjih mjeseci nemam problema sa porukama na Tele2 mreži. Ako su ti poruke bitne, a stvar se ponavlja, jedino možeš je promijenit operatera.
    opet argumenti sa ''djecjim bolestima''...a dokle ce po tebi trajati taj period ''djecjih bolesti''???????????????????????????????

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    SE C 905
    Operater
    T (ele2, mobile)
    Bodovi
    5.198
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao revo Pregledaj post
    opet argumenti sa ''djecjim bolestima''...a dokle ce po tebi trajati taj period ''djecjih bolesti''???????????????????????????????
    Pa, normalno je da se kod mreže u izgradnji pojavljuju problemi češće, no što se javljaju kod već izgrađenih mreža. Nismo li mi malo previše kritični prema Tele2 koji je trebao odmah ispunit sve ono s čim nismo bili zadovoljni kod T mobile-a ili Vip-a. I sve to po bitno nižim cijenama?

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odakle si Ayalla?
    Ja sam skuzio da u Slav.Brodu se to dogadja (kad se meni u Os salje poruka sa Tele2 na Tele2) a i zna biti problema sa kvalitetom poziva. Ja osobno nisam u SB pa nisam mogao provjeriti da li se to desava kad je ta druga osoba na VIProamingu, ili kad je na Tele2 baznoj stanici koja ocigledno lose hvata centar grada (u zgradi). Samo znam dok je bio odabran VIP (manual select network) to se nije desavala a sada kad je stavljeno na automatic se desava.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    N90,L2,V3
    Operater
    t-mobile,tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam recimo iz Zagreba i uzeo sam si tele 2 i sljaka mi bez problema....

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja to ne bih nazvala "dječjim bolestima"

prije nego što sam prešla na tele2, imala sam simpu oko 6 godina i isto mi se s vremena na vrijeme znalo dogoditi da ne mogu slati poruke ili pošaljem, a one nikako da dođu!

tako da ona "Kolko para tolko muzike" baš ne drži vodu...
    .
    If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vlado z Pregledaj post
    Pa, normalno je da se kod mreže u izgradnji pojavljuju problemi češće, no što se javljaju kod već izgrađenih mreža. Nismo li mi malo previše kritični prema Tele2 koji je trebao odmah ispunit sve ono s čim nismo bili zadovoljni kod T mobile-a ili Vip-a. I sve to po bitno nižim cijenama?
    o kakvoj to ''izgradnji mreza '' pricas???
    pa odavno su veci gradovi pokriveni...a ostalo se niti nece pokrivati....

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    SE W20i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Bodovi
    10.172
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.172, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Je li tko dobio onih 20 kuna za dovođenje novog korisnika?
    Ja sam doveo jednog i dobio sam odmah na račun 20 kuna. To je bilo prije mjesec i pol. A gdje je onih još 20 kuna koje bih trebao dobiti svaki mjesec na račun?!

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hrc777 Pregledaj post
    Je li tko dobio onih 20 kuna za dovođenje novog korisnika?
    Ja sam doveo jednog i dobio sam odmah na račun 20 kuna. To je bilo prije mjesec i pol. A gdje je onih još 20 kuna koje bih trebao dobiti svaki mjesec na račun?!
    da se kladimo da ce ti na szk reci da ''imaju trenutno tehničkih poteškoća''...

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    SE W20i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Bodovi
    10.172
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rekli su da će javiti problem tehničkoj službi i u roku manjem od 24 sata sjelo mi je 20 kuna na račun!
    Bravo SZK

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    k800i
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayalla, ak imas 3G mobitel prebaci na samo GSM tak se i meni nesto slicno dogadalo

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao maxtheboss Pregledaj post
    Ayalla, ak imas 3G mobitel prebaci na samo GSM tak se i meni nesto slicno dogadalo
    mozda malo razumjem ...ali kakve to sad veze ima sa ayallinim problemom slanja poruka???

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    LG kf 510, Nokia N8
    Operater
    tele2, BONBON
    Bodovi
    7.660
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to se i meni cesto znalo dogoditi,pisao sam vec na forumu,pod naslovom tele2 katastrofa,cini mi se... i naravno,odma su me popljuvali... a ja jos uvijek imam problema sa tim sms-om. jedini nacin da budem siguran da sam nekome nesto javio je da ga nazovem...a,budimo realni,nismo uvijek u prilici da mozemo razgovarati na mobitel.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 10aLEX Pregledaj post
    Ja sam skuzio da u Slav.Brodu se to dogadja (kad se meni u Os salje poruka sa Tele2 na Tele2) a i zna biti problema sa kvalitetom poziva. Ja osobno nisam u SB pa nisam mogao provjeriti da li se to desava kad je ta druga osoba na VIProamingu, ili kad je na Tele2 baznoj stanici koja ocigledno lose hvata centar grada (u zgradi). Samo znam dok je bio odabran VIP (manual select network) to se nije desavala a sada kad je stavljeno na automatic se desava.
    Evo da se nadovezem na moj prethodni komentar, sada sve normalno radi u SBu i cijelo vrijeme je taj mobitel na Tele2 baznoj stanici. Izgleda da je prije bilo problema zbog ukljucivanja te bazne stanice u mrezu.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

0951000100???????????

= Citat = Izvorno postao Ayalla Pregledaj post
    Mene interesira kaj je to za broj...koga je moja cura kontaktirala svakih nekoliko sekundi zaredom a cijena jednog spajanja iznosi fiksno 1,899 kn sa pdv-om....Kaj to predstavlja...to su nekve tajne prevarantske šifre...neznamo niti o čemu se radi niti se sama sjeća, btw čekali smo na ispis poziva 2 mjeseca....
    ako netko zna išta o tome molim da mi pojasni jer smo već polako svi ludi od tele2 telefonije.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran100 Experience Points5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Lumia 640 LTE
    Operater
    TELE2
    Bodovi
    7.502
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.502, Nivo: 20
    Bodovi: 7.502, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao revo Pregledaj post
    o kakvoj to ''izgradnji mreza '' pricas???
    pa odavno su veci gradovi pokriveni...a ostalo se niti nece pokrivati....
    Ma da, odakle tebi takve ekskluzivne informacije...? Pokriveno je puno više od naseljenih mjesta, ali još uvijek dosta toga ne.

Išao sam, npr. od Zagreba do Virovitice, i skoro sve je pokriveno. Prošli vikend sam ustanovio da je potpuno pokrivena autocesta Zagreb - Karlovac, i dalje do mjesta Krnjak. Općenito, ovo ljeto sam proputovao doslovce cijelu Hrvatsku, i Tele2 signal često je nazočan na kojekakvim pustopoljinama, što svjedoči o tome da se pokriva sve.

Situacija se popravlja, iako dosta sporo.

I što je najvažnije, koncesija Tele2 jednaka je onoj VIP-a i T-Mobilea, što znači da moraju pokriti sve (što nikad nije sve, ali zna se na što mislim). A tako i jest u inozemstvu gdje imaju svoju infrastrukturu (Litva, Latvija, Letonija, Švedska, itd..)

P. S. Stvarno mi je već presmiješno čitati zaključke da "na Tele2 ima problema" jer je to "jeftina mreža".

Konkretno ovaj problem, kašnjenje, to bi moglo biti i do VIP-a. Nedavno sam nazočio situaciji gdje je MMS-u s T-Mobile na VIP trebalo sat i pol, MMS-u s T-Mobilea na Tele2 par sekundi, a MMS-u s VIP-a na Tele2 dan i pol! Tko je u ovoj situaciji najsumnjiviji a, a, a, ??

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Tele2 50 % mukte
    By casper1 in forum Tele 2
    Odgovora: 47
    Posljednji post: 07-07-2006, 20:06
  2. Signal TELE2 - VIP Roaming
    By Bumbislav in forum A1
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 27-06-2006, 14:12
  3. Trazim Network Code od Tele2