Ne mislim igrat ne znam kaj, al ak hoću pokrenut tu i tam koju stariju igru, poslužit će svrsi...
Integrirana grafička nije za igranje, ako ti treba PRIJENOSNO RAČUNALO onda zaboravi na igranje i gledaj da je što manji. Ja zadnjih pola godine konstantno vučem sa sobom Vaio od 2.9kg i ide mi na živce jer nije to tak malo kila kao što se čini. Doduše, moj laptop je težak ponajviše zbog dosta velikog zaslona koji mi je potreban, no za posao.
Ako se hoćeš igrati ubodi stolni komp ili konzolu...
Ne mislim igrat ne znam kaj, al ak hoću pokrenut tu i tam koju stariju igru, poslužit će svrsi...
Bom Chicka WahWah
sorry na ot...
a kaj bi vi prporucili, neki laptop, sto manji, maks 13"
Jel netko čuo za marku FlyeR za laptope?
Naime, našao sam bolesnu konfiguraciju za 7500kn s 2 godine jamstva, pa me zanima da li to uzeti?
FLYER
Bom Chicka WahWah
iskreno, ja bi prije uzeo Hp, Dell ili Toshibu nego nekakav Flyer, ali to je samo moje mišljenje, ti vidi šta misliš da je najbolje
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Sutra ujutro idem po laptop i na kraju svega uzet ću MSI M677-B, jer mi se laptop čini čisto OK. Specifikacije su mu: Procesor AMD Turion 64K X2 TL-52 (1,6GHz), 1024DDRII RAM (667MHz), nVidia GeForce 7600 256mb, 100Gb Sata Hard Disk 5400rpm itd. Cijena mu je 7300kn (uz njega dobijem na poklon torbu i miš), te ima 2-godišnje jamstvo.
S obzirom da tražim neki laptop di ću moći igrati određen broj igara, ovaj mi se čini skroz OK. Ovaj HP nx7300 je OK, ali ima jednu veliku manu, a to je integrirana grafička kartica sa djeljivom memorijom, te iako ima 224mb, ne valja pol posto. Bolje je imati pravu video karticu, a ne integriranu stoga sam se odlučio na ovu varijantu jer, po testovima, GeForce 7600 256mb postiže 11-12x bolje rezultate od ove na HP-u nx7300, koja je integrirana (Intel Chipset GM950).
Bom Chicka WahWah
Ako ga nećeš puno nosit uokolo,dobar izbor.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Vidio sam navedene modele, ali mi se ovaj MSI još uvijek čini kao najbolji izbor. Ipak ima GeForce sa 256mb (dok ova dva koja si naveo imaju 128mb, a to je ipak razlika), dok su im ostale specifikacije više-manje iste (ako izuzmemo hard, koji mi i nije primarni kriterij, odnosno 100gb mi je i više nego dovoljno)...
Bom Chicka WahWah
Samo me zanima za taj AMD Turion 64K X2, koliko to ima jezgri, 2 ili 4? I kaj to uopće znači da ima 2 ili 4 jezgre (kaj radi s dva paralelna procesora ili?)? To nemrem nikak skužiti...i kakav je u dvoboju sa Dula Core-om? Znam da AMD troši više bateriju i više se zagrijava, al ne znam kakav je što se tiče brzine...
Bom Chicka WahWah
Dvije jezgre,a razliku nećeš ni osjetiti ako ćeš većinom igrati igre i raditi neke procesorski nezahtjevne stvari. Mislim da je nekih 10-20% bolji core2duo,kumulativno. Kod igara je bolji možda <10%.
U dućanu su mi rekli da je procesor s dvije jezgre na 1.6GHz isto kao i 3.2GHz s jednom jezgrom, al očito nemaju pojma...koja je onda fora s tim procesorima s dvije jezgre? Ak nema neke razlike, kaj nije bolje uzeti npr. AMD sa 2.0GHz sa jednom jezgrom ili je ovaj 1.6GHz s dvije jezgre brži?
Bom Chicka WahWah
Ako ćeš laptop puno nosit ,onda ti treba nešto sa boljom kvalitetom izrade od flyera i msi-a.IBM,Lenovo,Dell,Amilo Pro seriju,HP... a obično ti ti malo kvalitetniji laptopi <8000kn dolaze sa integriranim grafičkim rješenjima. Pa odvagni šta ti je bitnije.
Evo,vidi ovog....http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=4544&catid=23 uzmeš mu još 512rama,ili najbolje-zamjeniš ovih 512 za 1x1gb i vozi. Relativno kvalitetan,a i neloša grafička.
Ma uzet ću ovog MSI-ja...tak i onak ću uzeti i torbu za laptop, a nemam namjeru igrat nogomet s laptopom, tak da mi izrada i nije toliko bitno...osim toga, ima mi cura MSI laptop i djeluje mi dosta solidno, što se tiče kvalitete izrade...
Daj mi sad još objasni ovo s jezgrama, odnosno je li bolji proc s 2 jezgre na 1.6GHz ili normalan, s jednom jezgrom na 2.0GHz? Šta je brže?
Bom Chicka WahWah
Brži je dvojezgreni. A i manje se zagrijava i manje struje vuče.
Notebook s odvojenom (takvom grafickom) ce ti biti od 0-23 h na punjenju a ostalih 1h ces igrat bez punjaca...Tako meni govori iskustvo sa mojim focebook Blade i x1600 512mb
. . . H O U S E M U S I C . . .
The music is my life
Bookmarks