Namjeravam kupit ovaj router.
imam par pitanja oko njega?
neznam bas puno o to wlanu jer nisam imao prilike ga ovako koristit.
ovim routerom bi zamjenio kasda.
e sad jeli mi potreban kasda i SE 555 da bi se spajao na net.
Ili mi je dosta imat SE 555.
da li ja mogu zicno spojit stolni komp s njim,a da se mogu i istodobno spojit s laptopom na njega.Na laptopu mi je 802.11b standard.
gledao sam na netu da to podrzava brzine do 11mb/s.
ocu li imat problema s laptopom se spajat preko njega na net.
Znaci sve radi ko urica samo treba namjestit.
citao sam da su neki ljudi imali velikih problema,a bilo
je do toga da samo treba podesit neke postavke.
thx.
ako budem imao jos pitanja pitat cu.![]()
i morash normalno kupit karticu za spajanje na komp ak nema ugradjeno u sebi...![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
E znam za stolni komp mi treba lan.
vec mi je spojen kasda tako.
super,onda se samo baci na siemens...![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
Dobio sam laptop ali na zalost nema wifi.
tako da sam kod prijatelja posudio za prvu ruku.
taj usb wifi ima sve standarde.
e sad jeli mogu spojit stolni i laptop kao lan preko routera.
ovaj se spaja zicno a ovaj bezicno.
i da li preko stolnog mogu vatat druge mreze,s tim
da je stolni komp spojen lanom na router.
pozdravv
Možeš, ja ga osobno koristim za prijenos podataka između stolnog PC-ija i laptopa -da spojiš još 10 PC-ija moš sa svakin komunicirat i bit na internetu
Nemožeš stolnim vatat druge mreže, on ima direktnu (fizičku) liniju s routerom (mrežna kartica, UTP kabel), WLAN (wirelles local area network) ti može upast u tuđu mrežu (ako na to misliš)
Ivane.
Kako cu spojit laptop i pc.
jeli mi trebaju koji programi.
Ako ti nije tesko da mi objasnis.
Samo ih obojicu spojiš u jednu LAN mrežu,zato ti router i služi. Napraviš nove Network Connectione u Control Panelu na obojici,prema routeru. Pretpostavljam da ćeš stolni spajati LAN-om,a laptop WLAN-om i da imaš instalirane drivere mrežnih kartica na obojici. U Network Connectionsima odeš na Create New Connection,otvori ti se Wizard,izabreš "Set up a small home or office network" i dalje je prilično jednostavno. Ako budeš imao nekih problema ili nejasnoća,samo javi
pokusao sam napravit ali nista od toga.
![]()
ajd jel mi mozes to pokazat korak po korak,ako
ti nije problem.
novi sam u ovome.
da spajam laptop wlanom ,a stolni lanom.
odi u win explorer na stolnom i sharaj diskove (desni klik mišem - properties -sharing )
na lapu napravi shortcut (desni klik mišem na desktop- new -shortcut i kucaj \\xxx.xxx.x.xxx ) umjesto x pises ip adresu kompa koji je mrežom spojen na router
angels might have been eaten.
hvala sodom.
uspilo je.
e imam jos jedno pitanje.
onaj usb na routeru jeli mogu na njega spojit printer.
ili je to samo za spajanje komp-a preko usb-a.
ni za jedno od navedenog,to je usb host i na njega se spaja vanjska memorija (stick,disk...) kojeg onda možeš preko mreže koristit,bilo da je bežična ili lan.
angels might have been eaten.
Bookmarks